Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΑΡΑΓΕ ΠΟΤΕ Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ


ΘΕΟΔΩΡΑ»; ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ...http://esxatianasxesi.blogspot.com/2010/05/blog-post_312.html..ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..............


Πώς η Ντόρα έφερε τους Τούρκους στην Αδριατική

Η κ. Μπακογιάννη αρνήθηκε να δώσει συμφωνημένα κονδύλια για την αναβάθμιση της ναυτικής βάσης στο Δυρράχιο και τα Τίρανα στράφηκαν στην Αγκυρα.Το «κενό», που με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης άφησε η χώρα μας στην Αλβανία, έρχεται να καλύψει τώρα η Τουρκία υλοποιώντας στρατηγικό πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας με τα Τίρανα, δημιουργώντας πρόσθετα προβλήματα στην αμυντική διάταξη της χώρας.
Oπως αποκαλύπτει σήμερα το «Eθνος της Κυριακής», η αδράνεια του τότε υπουργού Aμυνας Β. Μεϊμαράκη και κυρίως η απόλυτη άρνηση της τότε υπουργού Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη να διαθέσει τα απαιτούμενα κονδύλια για την αναβάθμιση της ναυτικής βάσης Bisht Palla στο Δυρράχιο, εμφάνισαν την Ελλάδα αφερέγγυα και ασυνεπή έναντι των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην Τουρκία να προσφέρει αυτή τα κονδύλια και να βάλει «πόδι» στην Αδριατική και στο Ιόνιο.
Ενα πρώτο απτό αποτέλεσμα αυτής της «αδράνειας» ήταν και η απόφαση την οποία έλαβε η αλβανική Βουλή την περασμένη Τρίτη για να δοθεί άδεια εισόδου και προσωρινής παραμονής στα αλβανικά χωρικά ύδατα 5 τουρκικών πλοίων και των 1.125 μελών των πληρωμάτων τους για «εξοικείωση με νατοϊκά λιμάνια». Ενα από τα λιμάνια στα οποία θα καταπλεύσουν τα τουρκικά πλοία είναι φυσικά και το Bisht Palla.

Δεν υπάρχουν σχόλια: