Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Συνέντευξη-φωτιά Έρογλου


http://www.sigmalive.com/news/politics/270036.............................. Συνέντευξη-φωτιά έδωσε ο τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, στην εφημερίδα "Μιλιέτ" δείχνοντας για άλλη μια φορά τη "γραμμή" που θα κρατήσει στις συνομιλίες για το κυπριακό.
Μεταξύ άλλων ο τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι η πρώτη ερώτηση που θα υποβάλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, κατά τη σημερινή πρώτη τους συνάντηση, θα είναι «γιατί προσπαθείς να με παρουσιάσεις αδιάλλακτο από τη στιγμή που δεν συνομίλησες μαζί μου;».
Σύμφωνα με τα σημερινά τ/κ ΜΜΕ, ο κ. Ερογλου ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα προσπαθήσει να τον εξαναγκάσει να αποχωρήσει από το τραπέζι των συνομιλιών και είπε ότι ο ίδιος δεν θα αποχωρήσει αλλά θα επιδιώξει την επίλυση του Κυπριακού.
Ο Τ/κ κ ηγέτης εξέφρασε ικανοποίηση από τη στάση του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διαδικασία των συνομιλιών και ανέφερε ότι παρακάθεται στο τραπέζι των συνομιλιών με την ελπίδα λύσης μέχρι τέλους του έτους, παραδεχόμενος ότι κάτι τέτοιο δεν είναι και τόσο εύκολο.
Σύμφωνα με τον κ. Ερογλου, έχει εξαντληθεί η υπομονή και έχει κουραστεί η Τουρκία, τα ΗΕ, ο κόσμος και οι Τ/κ από τις διαπραγματεύσεις και ως εκ τούτου θα πρέπει να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα.
Ανέφερε ότι για χρόνια τώρα ευχαριστεί το Θεό επειδή οι Τ/κ έχουν μητέρα πατρίδα την Τουρκία και ότι τα αδέλφια τους στην Ανατολία ζουν ως Τούρκοι στην Τουρκία και οι Τ/κ ως Τούρκοι στη θυγατέρα πατρίδα.
Για τη λύση, είπε ότι θα πρέπει να την επιδιώκουν αμφότερες οι πλευρές και ισχυρίστηκε ότι σήμερα έχει απέναντί του μια ε/κ πλευρά που δεν επιθυμεί τη λύση.
Για το ψευδοκράτος, είπε ότι αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει ενόσω οι Ε/κ δεν προσεγγίζουν σε λύση και ότι ο χρόνος θα δείξει κατά πόσο στο στάδιο αυτό θα αναγνωριστεί η όχι.
Αναφερόμενος και στο θέμα του ανοίγματος των τουρκικών λιμανιών σε ε/κ πλοία, είπε ότι αυτά δεν πρόκειται να ανοίξουν αν προηγουμένως δεν αρθεί η λεγόμενη απομόνωση των Τ/κ

Δεν υπάρχουν σχόλια: