Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΤΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ Β. ΚΟΡΕΑΣ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΩΝ
Σε πολεμικό συναγερμό


Σήμερα το πρωί ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιόνγκ-Ιλ, «έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του σε πολεμικό συναγερμό», μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο «Γιονχάπ».
Η ηγεσία της Β. Κορέας έδωσε την εντολή να τεθούν σε πολεμικό συναγερμό οι ένοπλες δυνάμεις» της χώρας
Η ηγεσία της Β. Κορέας έδωσε την εντολή να τεθούν σε πολεμικό συναγερμό οι ένοπλες δυνάμεις» της χώρας
   Ας σημειωθεί πως η πληροφορία αυτή των Νοτιοκορεατών βασίζεται στη δήλωση Βορειοκορεατών παρατηρητών στην κοινή μεθόριο, που ερωτηθέντες ανέφεραν ότι «δικές τους πηγές τούς ενημέρωσαν» ότι, «ανώτατη στρατιωτική πηγή (της Β.Κορέας), κατ'εντολήν της πολιτικής της ηγεσίας, έδωσε την εντολή να τεθούν σε πολεμικό συναγερμό οι ένοπλες δυνάμεις» Βόρειας Κορέας, χωρίς να δώσουν άλλες λεπτομέρειες.
   Ενώ η Γαλλία προσχώρησε, από σήμερα, στην ομάδα των κρατών, που καταδίκασαν τη Βόρεια Κορέα ζητώντας «να τιμωρηθεί», επειδή βύθισε νοτιοκορεατικό πολεμικό πλοίο (την κορβέτα Cheonan) την 26η Μαρτίου, με αποτέλεσμα 46 ναυτικοί να πνιγούν.
   Στο Παρίσι το υπουργείο των Εξωτερικών ζήτησε σήμερα επίσημα, το «Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ να επιληφθεί της υπόθεσης αυτής».
   Στη γαλλική επίσημη ανακοίνωση, το συμβάν αυτό χαρακτηρίστηκε «εγκληματική ενέργεια».
   Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ κ. Μπαν Γκι Μουν χαρακτήρισε τη βύθιση της νοτιοκορεατικής κορβέτας ως «τη σοβαρότερη πρόκληση των τελευταίων 10ετιών στην κορεατική χερσόνησο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: