Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Ούτε βήμα μπροστά στο Εθνικό

 


http://www.sigmalive.com/news/politics/267978 Χωρίς την έκδοση ενός κοινού ανακοινωθέντος έληξε και σήμερα η Συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου. Οι πλευρές εξέφρασαν τις έντονες διαφωνίες τους παρόλο που υπήρξαν κάποιες συγκλίσεις.
Μετά από έξι συνεδρίες δεν επιτεύχθηκε τελικά μια κοινή γραμμή, με τους αρχηγούς των κομμάτων να εκφράζουν τις διαφωνίες τους.
«Όλες οι συνεδρίες ήταν χρήσιμες», τόνισε εξερχόμενος του προεδρικού ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν. Ο κ. Καρογιάν τόνισε όμως ότι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν υποχρέωση να συνεχίσουν την προσπάθεια, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν διαφορές.
Τη θλίψη όλων εξέφρασε εξερχόμενος του προεδρικού ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος ανέφερε ότι στη συνεδρία έγινε ενδελεχής και σε βάθος ανάλυση των ζητημάτων με τις τοποθετήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και των κομμάτων. Όσον αφορά στους λόγους για τους οποίους δεν επιτεύχθηκε η έκδοση ενός κοινού ανακοινωθέντος, ο κ. Στεφάνου, είπε ότι δεν είναι σκόπιμο να αναφερθεί στην παρούσα φάση στα αίτια της μη επίτευξης μιας κοινής θέσης.
Στη συνεδρία συμμετείχαν εκ μέρους του ΑΚΕΛ οι Αντρος Κυπριανού και Νίκος Κατσουρίδης, του ΔΗΣΥ οι Νίκος Αναστασιάδης και Αβέρωφ Νεοφύτου, του ΔΗΚΟ οι Μάριος Καρογιάν και Γιώργος Κολοκασίδης, του ΚΣ ΕΔΕΚ οι Γιαννάκης Ομήρου και Βάσος Λυσσαρίδης, του Ευρωπαϊκού Κόμματος οι Δημήτρης Συλλούρης και Ρίκκος Ερωτοκρίτου, του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών οι Ιωάννα Παναγιώτου και Ντίνος Πασπαλλίδης και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου.
Παρευρέθηκαν επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Τίτος Χριστοφίδης, ο Προεδρικός Επίτροπος Γιώργος Ιακώβου και το μέλος της ομάδας του Κυπριακού Τουμάζος Τσελεπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: