Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Λίστες γεμάτες «χορηγίες» ...

http://nonews-news.blogspot.com/2010/05/blog-post_8046.html..ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ............................................................


«Πράγματα και θαύματα» βρήκαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ στην περίφημη λίστα της Siemens με τα... δώρα. Από ένα πρώτο «ξεσκόνισμα» εντοπίστηκαν ονόματα πολιτικών, ανώτατων στελεχών της κρατικής διοίκησης, στελεχών και συνδικαλιστών του ΟΤΕ και αρκετοί δημοσιογράφοι να...
έχουν πάρει δώρα (σε είδος ή σε ρευστό, αυτό ερευνάται) που έφταναν ακόμη και τις 100.000 ευρώ κατά περίπτωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα φιγουράρει μεγάλη πολιτική οικογένεια αλλά και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί ουκ ολίγες φορές με υποθέσεις της Siemens και του επί χρόνια ισχυρού άνδρα της εταιρείας κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου.
Μέρος των λιστών της Siemens με τα δώρα και τις χορηγίες
Μέρος των λιστών της Siemens με τα δώρα και τις χορηγίες

Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο όγκος των στοιχείων είναι τεράστιος, με τους ελεγκτές να έχουν συγκεντρώσει σε τέσσερα κιβώτια υλικό 300 σελίδων και τουλάχιστον 15.000 εγγραφές-εμβάσματα.

Αν και ακόμη είναι νωρίς για να υπολογιστεί η αξία των δώρων, από το πλήθος των εγγραφών προκύπτει το συμπέρασμα πως αυτή θα φτάσει σε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: