Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΟ ΑΚΕΛ!


http://www.stoxos.gr/

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΓΚΑΙΓΚΕΜΠΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ...

Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΑΚΕΛ, με την υπογραφή του Εκπροσώπου Τύπου, κ. Σταύρου Ευαγόρου την 15η Μαϊου. Παρουσιάζουμε αυτούσιο το κείμενο και ακολούθως την απάντηση μας: "Το ΑΚΕΛ καταδικάζει έντονα την παρουσία του βουλευτή του ΔΗΣΥ Σωτήρη Σαμψών σε εκδήλωση του φασιστικού κινήματος ΕΛΑΜ, στην οποία ήταν μάλιστα κύριος ομιλητής με θέμα τη ζωή και το έργο του οκταήμερου ψευδοπροέδρου του πραξικοπήματος Νίκου Σαμψών.
Η παρουσία στην εκδήλωση του φασιστικού κινήματος το οποίο νοσταλγεί την ΕΟΚΑ Β΄, εκτός από βάναυση πρόκληση στα δημοκρατικά αισθήματα του λαού, συνιστά και ενσυνείδητη προσπάθεια παραχάραξης της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μέσα από την προσπάθεια εξαγνισμού του ιδίου του φασιστικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, το οποίο άνοιξε τις πύλες στην Τουρκία και έφερε την καταστροφή τις συνέπειες της οποίας αντιμετωπίζει ο κυπριακός λαός μέχρι σήμερα."
Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) σε απάντηση των όσων μας κατηγορεί ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ έχει να δηλώσει τα εξής.
Όπως ξεκαθάρισαν από κοινού ο εκπρόσωπος του Κινήματος μας και ο Σωτήρης Σαμψών, ο κύριος Σαμψών δεν προσκλήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία του Κινήματος μας υπό την βουλευτική του ιδιότητα, παρα μόνον για να ομιλήσει για την ζωή και το έργο του πατέρα του, Νίκου Σαμψών. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τιμά τον Νικόλαο Σαμψών, για την δράση του το 1955-59 ως μέλος του εκτελεστικού της ΕΟΚΑ καθώς και κατά την τουρκοκυπριακή ανταρσία του 1963-64, όπου κατάφερε και έσωσε την Ομορφίτα και την Λευκωσία από την μανία των "αδερφών Τουρκοκυπρίων". Και για όσους έχουν αμφιβολίες, ας ρωτήσουν αυτούς που γλίτωσε ο Νίκος Σαμψών, που ήταν τότε οι «αγωνιστές» του ΑΚΕΛ. Για τα πιο πάνω αλλά και διότι σε όλη την ζωή του υπήρξε ένας έντιμος αγωνιστής, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τον τίμησε και θα τον τιμά στο μέλλον, παρά τις «δημοκρατικές» διαμαρτυρίες, από τον οποιονδήποτε.
Σύμφωνα με τον κύριο Ευαγόρου, τα δημοκρατικά αισθήματα του Κυπριακού Ελληνισμού δεν προσβάλλονται απο τα 400 άρματα μάχης και τους χιλιάδες στρατιώτες και έποικους των κατακτητών, δεν προσβάλλονται απο αυτούς που διώκουν ιστολόγια και σύνολα ανθρώπων απλά γιατί διαφωνούν μαζί τους, αλλά προσβάλλονται απο αυτούς που δεν ξεχνούν τους Ήρωες της ΕΟΚΑ! Μήπως ήταν δημοκρατικά τα γκούλαγκ (στρατόπεδα συγκεντρώσεως της Σοβιετικής Ένωσης) του πατερούλη σας, Στάλιν, που μέχρι και σήμερα παρουσιάζεται ως ευεργέτη σε ανήλικα παιδάκια μέσω των στημένων κομματικών σας παρατάξεων;
Εμείς δεν θα μπούμε στο παιχνίδι χορήγησης «ταμπέλας» όπως κάνατε εσείς, διότι αυτό φανερώνει έλλειψη επιχειρημάτων. Αφήνουμε στην κρίση του Κυπριακού Ελληνισμού να συμπεράνει ποιοί είναι αυτοί που συνειδητά αποπειράθηκαν να παραχαράξουν τα βιβλία της Ιστορίας μας και αποκρύπτουν τον ρόλο τους κατά την διάρκεια του αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59.
Εν κατακλείδι, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο(Ε.ΛΑ.Μ.) αποτελεί νόμιμο πολιτικό Κίνημα, με παρουσία στις Ευρωεκλογές του περασμένου Ιουνίου. Η Ενωτική Παράταξη έχει αναγεννηθεί και παράγει πολιτικό λόγο, αψηφόντας αυτούς που αποπειράθηκαν είτε να την καταστήλουν, είτε να την καπηλευθούν. Αν κάποιοι δεν θέλουν να τιμήσουν τους ήρωες μας, ας τιμήσουν τον Μισιαούλη και τον Καβάζογλου…
Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.)
Κύπρος γη Ελληνική

Δεν υπάρχουν σχόλια: