Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ισραήλ: Πλιάτσικο στην Ελλάδα, με υπογραφή Παπανδρέου

ΠΗΓΗ

Το ξεπούλημα της Ελλάδας στο Ισραήλ, δια χειρός Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου, είναι –χωρίς αμφιβολία- το χειρότερο έγκλημα που έχει διαπραχθεί εις βάρος των συμφερόντων της χώρας μας. Και, προφανώς, η κίνηση που θα κάνει τα κόκκαλα του πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού να τρίζουν στον τάφο του.
Πρόκειται για ένα έγκλημα που θα αμαυρώσει δια παντός το όνομα των Παπανδρέου στην Ιστορία. Είναι τόσο βαρύ, που δε θα χρεωθεί μονάχα στον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Μπεγλίτη, ούτε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο. Είναι τόσο καταστρεπτικό για το μέλλον της χώρας μας, που εύλογα θα σκεφτούν πολλοί τις business του πρωθυπουργικού αδερφού, Νίκου Παπανδρέου με το Ισραήλ.
1. Πρόκειται για έγκλημα κατά της Ιστορίας, αλλά και πολιτικής δεκαετιών του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος εργάστηκε σκληρά προκειμένου η Ελλάδα είναι μια από τις ελάχιστες –ίσως η μοναδική- πραγματικά Δυτική χώρα που μπορεί να είναι ταυτόχρονα και αξιόπιστος συνομιλητής του αραβικού κόσμου. Μια πολιτική από την οποία η χώρα μας αποκόμισε πολλαπλά οφέλη στη διάρκεια όλων των τελευταίων δεκαετιών, μεταξύ των οποίων –χωρίς, βέβαια, να είναι το μόνο- οι «ήρεμοι» Ολυμπιακοί Αγώνες.
2. Είναι έγκλημα κατά της λογικής. Η πολιτική «κάνω φίλο μου τον εχθρό σου» ταιριάζει σε 8χρονα παιδάκια, που πεισμώνουν επειδή τους έκλεψαν το παιχνίδι, και όχι σε συντεταγμένες κυβερνήσεις. Οσοι έχουν διαβάσει έστω και λίγες σελίδες Ιστορίας γνωρίζουν πολύ καλά ότι το Ισραήλ θα πετάξει την Ελλάδα σα στυμμένη λεμονόκουπα, μόλις αλλάξουν τα συμφέροντά του.
3. Αποτελεί έγκλημα για τη διεθνή εικόνα της χώρας. Την ώρα που η διεθνής κατακραυγή εναντίον του Ισραήλ για την απάνθρωπη πολιτική του απέναντι στους Παλαιστίνιους κορυφώνεται, η Ελλάδα εμφανίζεται να συμμαχεί μαζί του και –άρα- να πρέπει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Μάλιστα, αυτό συμβαίνει ακριβώς την ώρα που οι Τούρκοι πρωτοστατούν στη διεθνή εκστρατεία κατά της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ισραήλ, στέλνοντας πλοία μα ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και κερδίζοντας πόντους σε ό,τι αφορά το προφίλ του στην παγκόσμια διπλωματική σκηνή.
4. Τέλος, είναι έγκλημα κατά των οικονομικών συμφερόντων της Ελλάδας. Διότι, η ισραηλινή διπλωματία είναι μετρ στο να αγοράζει φτηνά και να σου πουλά πανάκριβα. Ποιος πιστεύει ότι, ξαφνικά, πείσαμε τους Ισραηλινούς να μας αντιμετωπίσουν ως ισότιμους εταίρους σε μια διακρατική επιχειρηματικού τύπου συμφωνία, προς αμοιβαίο όφελος; Με ποια πυγμή -ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική θέση που έχει περιέλθει η Ελλάδα- θα χαράξει ο Γ. Παπανδρέου «κόκκινες γραμμές» για τα εθνικά μας θέματα, θα διαφυλάξει τα κρατικά μας μυστικά και θα απαιτήσει δίκαιο μερίδιο από τα κέρδη των κοινών δράσεων;
Πρόκειται για ένα ζήτημα που ζέχνει. Το newsbomb.gr δεσμεύεται στους αναγνώστες του να μην ησυχάσει ποτέ, να μη σταματήσει σε οποιοδήποτε εμπόδιο (όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που το βάζουν στο δρόμο μας) και να ξεσκεπάσει τη συνωμοσία, να αποκαλύψει τη μπόχα, να σταματήσει το βρόμικο σχέδιο κατά της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: