ΠΗΓΗ |
Οι Ισραηλινοί αποφάσισαν να αναπτύξουν το βλήμα διαπιστώνοντας τα επιχειρησιακά πλεονεκτήματα που δίνει η βολή κατευθυνόμενου βλήματος από τα ρωσικά άρματα (κάννη 125 χλστ.) και του ΤΟΜΑ ΒΜΡ-3 (κάννη πυροβόλου 100 χλστ.). Με ακτίνα δράσης 7 χλμ. και ακρίβεια μερικών εκατοστών, το LAHAT εγγυάται την καταστροφή όχι απλώς των αντίπαλων αρμάτων, αλλά και αντιαποβατικές βολές ακριβείας.
Οι Ισραηλινοί ανέπτυξαν επίσης και μία νέα ελαφριά έκδοση επίγειου τετραπλού εκτοξευτή (υφίσταται δυνατότητα τοποθέτησής του και επί ελαφρού ταχυπλόου, όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί) που μπορεί να επιτελέσει με υψηλή ακρίβεια και αποτελεσματικότητα αποστολές παράκτιας άμυνας, αλλά και σε υποστήριξη καταδρομικών αποστολών.
Η ύπαρξη στο ελληνικό οπλοστάσιο του κορυφαίου αντιαρματικού βλήματος παγκοσμίως του, επίσης κατευθυνόμενου με λέιζερ, Kornet-E, τα οποία έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά αξιόπιστα στο περιβάλλο του Αιγαίου, εκτρέπει το ελληνικό ενδιαφέρον αποκλειστικά προς την χρήση του από τα άρματα μάχης LEO2HEL/A4-1A5.
Η ακρίβεια και κυρίως το βεληνεκές που τους εξασφαλίζει το LAHAT τους δίνει την δυνατότητα με μία χαμηλού κόστους επένδυση να μπορούν να επικρατήσουν σε ένα πιθανό μελλοντικό πεδίο μάχης έναντι των τουρκικών αρμάτων με χαρακτηριστική ευκολία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου