Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

«Η εκκλησία φορολογείται και δεν εξαιρείται»

ΠΗΓΗ          ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΙΛΗΣΕ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΓΑΠ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η Εκκλησία φορολογείται και ίσως περισσότερο από τους άλλους και ζητάει να εξαιρεθεί για τα ακίνητα εκείνα τα οποία αποφέρουν έσοδα, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος

«Η εκκλησία φορολογείται και δεν εξαιρείται»
Η Εκκλησία φορολογείται και ίσως περισσότερο από τους άλλους και ζητάει να εξαιρεθεί για τα ακίνητα εκείνα τα οποία αποφέρουν έσοδα, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, μιλώντας απόψε σε δημοσιογράφους, κατά την είσοδό του στο κλειστό γυμναστήριο στο Μετς όπου έγινε η κληρικολαϊκή συνέλευση της αρχιεπισκοπής.
Ο κ.Ιερώνυμος υπενθύμισε ότι οι ναοί ακόμη και στις άλλες θρησκείες και δόγματα δεν φορολογούνται ενώ χαρακτήρισε ως "φανταστικά" τα όσα λέγονται περί μεγάλης εκκλησιαστικής περιουσίας.
Ανακοίνωσε ότι εντός των επομένων ημερών θα εκδοθεί βιβλίο του με συγκεκριμένα στοιχεία για την εκκλησιαστική περιουσία, ενώ χαρακτήρισε αχάριστους όσους παραγνωρίζουν τη μεγάλη προσφορά της Εκκλησίας.
Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι επί του αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, προσφέρθηκε στην Πολιτεία ακίνητο στη συμβολή των οδών Κατεχάκη και Μεσογείων για να ανεγερθεί το νοσοκομείο των Αθηνών και μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτε.
Ο κ. Ιερώνυμος απάντησε με χιούμορ σε ερώτηση πως είναι η υγεία του, καθώς πρόσφατα επέστρεψε από διαγνωστικό κέντρο της Γερμανίας όπου είχε μεταβεί για εξετάσεις. Μάλιστα είπε χαμογελώντας ότι "η υγεία του είναι πολύ καλή αν και κάποιοι περίμεναν να πεθάνει, αλλά όπως όλοι βλέπουν εδώ είμαστε πάλι και συνεχίζουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: