Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Τα wikileaks… άναψαν νέες φωτιές


| Εκτύπωση | 13/09/2011 | ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΑΔΑΜΟΥ

ΚΑΙ Ο ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΩΝ
Η αντιπαράθεση ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ συνεχίστηκε και σε δεύτερο επίπεδο με αφορμή αυτήν τη φορά τις διαρροές των wikileaks. Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, σχολιάζοντας τις νέες αποκαλύψεις του ιστότοπου, τόνισε πως καταρρίπτουν «έναν μύθο τον οποίο επεδίωξαν να καλλιεργήσουν πολιτικά κόμματα και Μέσα Μαζικής Ενημέρωση, ότι τάχατες ο Πρόεδρος Χριστόφιας πίσω από την πλάτη του κυπριακού λαού θα επέβαλλε λύση στο Κυπριακό». Είναι εύκολο, πρόσθεσε, «κάποιοι, στήνοντας ψέματα και διαστρεβλώσεις, να παρουσιάζουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με έναν τρόπο πολύ διαφορετικό απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα».
Ο κ. Κυπριανού είπε, επίσης, ότι είναι εκπληκτικός ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται πολιτικά πρόσωπα, καταφεύγοντας σε ξένες πρεσβείες στις οποίες παραπονιούνται γιατί η Κυβέρνηση ως Κυπριακή Δημοκρατία έχει επιτυχίες στο Κυπριακό, επειδή αυτές οι επιτυχίες έδωσαν την ευκαιρία στο ΑΚΕΛ να κερδίσει εκλογικά ποσοστά. Κληθείς να διευκρινίσει σε ποιον αναφέρεται, παρέπεμψε σε δημοσίευμα της "Χαραυγής", σύμφωνα με το οποίο ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, συζητώντας με τον Αμερικανό Πρέσβη, διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι η Κυβέρνηση είχε επιτυχίες στη Γαλλία, προσθέτοντας ότι δεν είδε κάτι τέτοιο να διαψεύδεται.

«Να απολογηθούν»

Σηκώνοντας το γάντι, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, κάλεσε τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, αφού θεωρεί ως εγκυρότατα τα wikileaks, να απολογηθεί στον κυπριακό λαό, όπως και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γιατί μια διαρροή από τον Πρέσβη της Αμερικής έφερε τον τότε Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού να δηλώνει ότι εκείνες όλες οι περιπέτειες και χειρισμοί για το φορτίο της πυρίτιδας από το Ιράν ήταν εξαιτίας των ιδεοληψιών του Προέδρου Χριστόφια.
«Άρα, ζούμε αυτό το δράμα και αυτή την τραγωδία στο Μαρί, λόγω και εξαιτίας των ιδεοληψιών του Προέδρου Χριστόφια», τόνισε, προσθέτοντας πως «δεν μπορεί ο Άντρος Κυπριανού, όταν είναι διαρροές για τον Αβέρωφ Νεοφύτου ή για κάποιον άλλο, να σφραγίζει με τη σφραγίδα της ΑΚΕΛικής εγκυρότητας και όταν πρόκειται για τον Πρόεδρο Χριστόφια να τα αρνείται». «Εμείς δεν ακολουθούμε διαφορετική πρακτική», σημείωσε.
Στη συνέχεια, αφού επιβεβαίωσε τη συνάντησή του με τον πρώην Πρέσβη της Αμερικής, υπέδειξε πως στην αποτίμηση του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών, που ήταν και το θέμα της συνάντησής τους, έκανε μια πολιτική εκτίμηση. «Δεν νομίζω ότι είναι λάθος κάποιος να κάνει μιαν αποτίμηση ή μια πολιτική εκτίμηση», πρόσθεσε.
«Γιατί δεν τα διέψευσε;»
Στις αναφορές Αβέρωφ Νεοφύτου, απάντησε και πάλι το απόγευμα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Σταύρος Ευαγόρου, τονίζοντας πως «πως μπορεί στο ΑΚΕΛ να μην παίρνουμε τοις μετρητοίς όσα φέρεται να είπε ο Αμερικανός Πρέσβης, διερωτόμαστε όμως γιατί ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου δεν ένιωσε ποτέ την ανάγκη να τα διαψεύσει».ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: