Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ


Στα άκρα με απειλές για ξέσπασμα πολέμουΠΗΓΗ


Η ένταση στη Μεσόγειο αυξάνεται, με την Τουρκία να εντείνει τις απειλές της κατά της Κύπρου για το θέμα των ερευνών για φυσικό αέριο. «Τα βήματα των Ελληνοκυπρίων δεν θα μείνουν αναπάντητα», δήλωσε στο τουρκικό κανάλι NTV ο σύμβουλος του Ντερβίς Έρογλου, Κουντρέτ Οζερσάι. «Εμείς και η Τουρκία», είπε, «δείξαμε την αποφασιστικότητά μας». Ο Οζερσάι δήλωσε επίσης ότι ο Έρογλου κάλεσε τον Πρόεδρο Χριστόφια να αναβάλει τις έρευνες και πρόσθεσε ότι «η Κύπρος, με το να καθορίσει Αποκλειστικές Θαλάσσιες Ζώνες με τις χώρες της περιοχής», εισήγαγε το Κυπριακό στην κρίση στη Μέση Ανατολή.



Περί πολεμικού κλίματος

Για πολεμικό κλίμα στη Μεσόγειο κάνουν λόγο οι ανταποκριτές των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο τουρκικές φρεγάτες, μία κορβέτα, ένα σκάφος υποστήριξης και ένα υποβρύχιο βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα νοτίως του Καστελόριζου.

Εμπρηστικό κλίμα καλλιεργεί και ο τουρκοκυπριακός Τύπος. «Το επόμενο βήμα θα είναι ο στόλος», υποστηρίζει στο πρωτοσέλιδό της η Κίπρις. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Τουρκία είναι αποφασισμένη να παρεμποδίσει τις έρευνες της ε/κ πλευράς τονίζοντας ότι, αν η παρουσία των πολεμικών σκαφών δεν σταθεί ικανή να σταματήσει τις έρευνες, τότε θα γίνει «παρέμβαση δια πυρός».

Η «Βολκάν» έχει τίτλο «Η εθνοφρουρά σε επιφυλακή», ενώ η «Κίπρισλι» διερωτάται κατά πόσο το Ισραήλ θα τολμήσει θερμό επεισόδιο με την Άγκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: