Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΑΚΕΛ ΑΠΟ ΤΟ 1955 ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (24-6-2012)



www.papaphotis.org 

Γνωρίστε την Αλήθεια, ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ.


ΤΟ ΑΚΕΛ ΑΠΟ ΤΟ 1955 ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (24-6-2012)

ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΠΑΠΑΦΩΤΗ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Επειδή, κάθε χρόνο, από το 74 και ανελλιπώς, τον Ιούλιον μήνα εκφωνούνται λόγοι και δημοσιεύονται άρθρα όχι εναντίον της Κατοχής και των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΟΧΩΝ για το Πραξικόπημα και την Εισβολή, αλλά εναντίον των ΑΘΩΩΝ από τα εθνικά αυτά ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.

Και επειδή τα ΨΕΥΔΗ και οι ΣΥΚΟΦΑΝΤIΕΣ εναντίον της Ενωτικής Παράταξης, της ΕΟΚΑ, της ΕΟΚΑ Β’, του Διγενή και των Αγωνιστών του έχουν τους ακόλουθους δύο στόχους: Πρώτον, να αθωώσουν τους ΕΝΟΧΟΥΣ για το Πραξικόπημα και την Εισβολή. Και δεύτερον, να αποδυναμώσουν τις πατριωτικές δυνάμεις του Λαού και να τις καταστήσουν ΑΤΕΛΕΣΦΟΡΕΣ στον Αγώνα τους ενάντια στην Εισβολή και την Τουρκική Λύση της Διζωνικής ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

Γιαυτούς τους λόγους στο σημερινό μου άρθρο και στα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν στις 1, 8, 15, 22 και 29 Ιουλίου, θα παραθέσω τεκμηριωμένη την ΑΛΗΘΕΙΑ τόσο για το Πραξικόπημα, όσο και για την Εισβολή. Αυτή η ΕΙΣΑΓΩΓΗ θα επαναλαμβάνεται σε όλα τα άρθρα του Ιουλίου.

Το ΑΚΕΛ δεν υπαγόταν διοικητικά ούτε στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Σοβιετικής Ένωσης, ούτε στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδος (Κ.Κ.Ε.), αλλά στο Κομμουνιστικό Κόμμα Αγγλίας (Κ.Κ.Α.), με την έγκριση, φυσικά, του Κ.Κ. της Σοβιετικής Ένωσης. Ο λόγος γι’ αυτήν την παραδοξότητα βρίσκεται στο γεγονός ότι Αγγλία και Σοβιετική Ένωση είχαν κοινό συμφέρον να αποτραπεί η Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.
Συμφέρον της Αγγλίας ήταν να μη χάσει την αποικία της. Συμφέρον δε της Σοβιετικής Ένωσης ήτο να μη εκλείψει μια σοβαρή αιτία που δίχαζε την Ελλάδα και την Τουρκία, δύο χώρες του ΝΑΤΟ, εχθρού της Ρωσίας.

Και έτσι με τις ευλογίες της Σοβιετικής Ένωσης ανέλαβε το ΑΚΕΛ, με την καθοδήγηση της Αγγλίας διά του Κομμουνιστικού της Κόμματος, το έργο της υπονόμευσης και καταστροφής του Ενωτικού Αγώνα τον οποίο διεξήγαγε η Εθναρχούσα Εκκλησία.

Στα πλαίσια αυτής της Προδοσίας το ΑΚΕΛ αντιστρατεύτηκε την Επανάσταση της ΕΟΚΑ και την πολέμησε με λύσσα και ακατάπαυστα. Στα ίδια αυτά πλαίσια από τον Απρίλη του 55 τάχτηκε υπέρ της διχοτόμησης και της δημιουργίας ανεξάρτητου Τουρκοκυπριακού Κράτους.

Ο κυριότερος λόγος για τον οποίον το ΑΚΕΛ όχι απλώς διαφώνησε προς τον ένοπλο αγώνα της ΕΟΚΑ, αλλά και συστηματικά τον υπονόμευσε συνεργαζόμενο με τους Άγγλους και τους Τούρκους και παρασύροντας τους φανατικούς οπαδούς του σε ενέργειες κατά των Αγωνιστών και του Αγώνα του Λαού μας, είναι η ριζική διαφωνία του προς τον σκοπό της Επανάστασης.

Είναι γνωστό ότι η ΕΟΚΑ στόχον είχε την Αυτοδιάθεση του Κυπριακού Λαού και τη διά της οδού αυτής Ένωση της με τη Μητέρα πατρίδα, την Ελλάδα.  Όμως το ΚΚΕ και το ΑΚΕΛ απέρριψαν αυτόν τον σκοπό και ετάχθηκαν υπέρ της χωριστής Αυτοδιάθεσης των Τουρκοκυπρίων και υπέρ δικαιώματός τους να αποχωρισθούν από τους Ελληνοκύπριους!...

Αυτήν την θέση η Ακελική Ηγεσία υπηρετούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της Επανάστασης με τη συστηματική και επίμονη υπονόμευση του Αγώνα και τη συνεργασία της με τους Άγγλους κατακτητές.  Το τι κατά καιρούς έλεγε δεν έχει σημασία.  Σημασία έχει το τι έπραττε.  Και έπραττε ακριβώς ό,τι υπηρετούσε την αποτυχία του Αγώνα για την Αυτοδιάθεση – Ένωση και ό,τι οδηγούσε στη Διχοτόμηση της Κύπρου.

Την ίδια ακριβώς γραμμή ακολουθεί μέχρι σήμερα η Ακελική Ηγεσία: Χαρακτηρίζει τους Τούρκους εισβολείς αδέλφια της.  Αδιάλειπτα διασπά το Εσωτερικό Μέτωπο των Ελλήνων. Απορρίπτει τη χάραξη Πανεθνικής Πολιτικής για σωτηρία της Κύπρου από τον Αττίλα.  Και πρωτοστατεί στην Εκστρατεία Επιβολής στον Λαόν της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.


Ιδού και τα κατάπτυστα κείμενα που θεμελιώνουν την ασήκωτη κατηγορία ότι το ΑΚΕΛ (και το ΚΚΕ) τάχθηκαν από το 1955 υπέρ της διχοτόμησης της Κυπρου:

Στις 24 Απριλίου 1955, ο "Νέος Δημοκράτης", εκφραστικό όργανο του ΑΚΕΛ, δημοσίευσε στην πρώτη σελίδα και σε πλαίσιο την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ο ραδιοσταθμός της «Ελεύθερης Ελλάδας» Θα μεταδώσει άρθρο του Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε.
για το Κυπριακό με τίτλο:

«Ενάντια στους ιμπεριαλιστές
και τους εθνοπροδότες κυπροκάπηλους.
Λεύτερη Κύπρος σε
Λεύτερη Ελλάδα».

«Το άρθρο θα μεταδοθεί από τον σταθμό σήμερα
στις 3 μ.μ. στα 43.1 και 46.90 μέτρα.

Στις 30 Απριλίου και 1η Μαίου 1955 το εκφραστικό όργανο του ΑΚΕΛ "Νέος Δημοκράτης" δημοσίευσε σε δύο συνέχειες το άρθρο του Γ.Γ. του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη, το οποίο υιοθέτησε το ΑΚΕΛ και το οποίο χαρακτήρισε ως "ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΟ".

Για να μην υπάρξει καμμιά απολύτως αμφιβολία για το ότι ο Ζαχαριάδης με το πιο πάνω άρθρο του τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της διχοτόμησης της Κύπρου, μας το λέγει ο ίδιος (βιβλίο "Δέκα χρόνια πάλης", σελ. 124):

"Όταν λέμε αυτονομία, εννοούμε πολιτική αυτοδιοίκηση, δηλαδή εδαφική, οικονομική, κοινωνική, κρατική, εκπολιτιστική, εκπαιδευτική, θρησκευτική αυτοδιάθεση»!!!

Επίμαχα αποσπάσματα από το άρθρο του Ν. Ζαχαριάδη παρατίθενται πιο κάτω:

«Τόσο στην Αθήνα όσο και στην Κύπρο οι προσκυνημένοι και συνθηκολόγοι εθνοπροδότες προβάλλουν κάθε τόσο τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματά τους κρύβοντας πίσω την προδοσία και το ξεπούλημα που πραγματοποιούν και στην Ελλάδα.

«Όμως η απελευθέρωση του λαού της Κύπρου δεν μπορεί να είναι πραγματική παρά μόνο σαν απελευθέρωση  και των Τούρκων.  Η απελευθέρωση της Κύπρου δεν μπορεί να σημαίνει ιδιοποίηση ή χειροτέρευση της υποδούλωσης των Τούρκων, μα απελευθέρωση και για την Τουρκική μειονότητα του νησιού με βάση την πλήρη εθνική αυτονομία.  Διεκδικώντας το δικαίωμα της αυτοδιαθέσεως μέχρι και αποχωρισμού για τους Έλληνες, δεν μπορούμε να αρνηθούμε το ίδιο αυτό δικαίωμα στην Τουρκική κοινότητα.  Αλλιώς θα χαντακώναμε και την όλη υπόθεση της απελευθέρωσης της Κύπρου»...

Ανάλυση των πιο πάνω θέσεων Κ.Κ.Ε. – ΑΚΕΛ οδηγεί αβίαστα στα πιο κάτω συμπεράσματα για το ΑΚΕΛ:-

Την ώρα που αναλαμβάνεται από την Εθναρχούσα Εκκλησία Ένοπλη Επανάσταση για αποτίναξη του Αγγλικού Ζυγού και Ένωση της Κύπρου με την Μητέρα Ελλάδα με το σύνθημα Αυτοδιάθεση-Ένωση, αυτήν ακριβώς την ιστορική και κρίσιμη ώρα, το ΑΚΕΛ:-

  1. 1. Προσφέρει την πολυτιμότερη υπηρεσία στον Κατακτητή:

α) Με την Καταδίκην του Ένοπλου Αγώνα εναντίον του.

β) Με την διάσπαση του Αρραγούς Μετώπου του Λαού το οποίον έχει απόλυτη ανάγκη η Επανάσταση.

γ) Με την κλήση των Αριστερών Ελληνοκυπρίων να μην αφήσουν ούτε ένα συνάδελφό τους να ενταχθεί ή να στηρίξει με οποιοδήποτε τρόπο τον Αγώνα της ΕΟΚΑ.

δ) Με την κλήση των Αριστερών Ελληνοκυπρίων να εναντιωθούν με πρακτικά μέτρα κατά της ΕΟΚΑ.

ε) Με την κλήση των Τουρκοκυπρίων από κοινού με τους Ελληνοκύπριους Αριστερούς να αγωνιστούν αποφασιστικά ενάντια στους εχθρούς της Κύπρου – την ΕΟΚΑ.

στ) Με την ψευδολογία ότι στόχος της ΕΟΚΑ είναι να πλήξει το Αριστερό Κίνημα και να προκαλέσει συγκρούσεις των Τουρκοκυπρίων με τους Ελληνοκύπριους.

  1. 2. Προσφέρει την πολυτιμότερη υπηρεσία τόσο στους Άγγλους Κατακτητές, όσο και στην Άγκυρα:-

α) Με την αναγνώριση στους Τ/Κ δικαίωμα να ασκήσουν το δικαίωμα της Αυτοδιάθεσης ΧΩΡΙΣΤΑ από τον Κυπριακό Λαό, τον οποίον απαρτίζουν ΟΛΟΙ οι κάτοικοι του Νησιού.

β) Με την αναγνώριση στους Τ/Κ δικαιώματος να κάμουν δικό τους Κράτος.

γ) Με την αναγνώριση δικαιώματος του Τ/Κ Κράτους να οργανωθεί σε δικό του εδαφικό χώρον – πράγμα που σημαίνει ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ του εδάφους της Κύπρου.
Είναι, φυσικά, αυτονόητο ότι χωρίς ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ δεν ήταν δυνατή η ύπαρξη ξεχωριστού Τ/Κ ΚράτουςΚαι

δ) Με την αναγνώριση στην Άγκυρα δικαιώματος να εισβάλει στην Κύπρο. Η αναγνώριση τέτοιου εφιαλτικού δικαιώματος αναδύεται αυτόματα μέσα από την αναγνώριση δικαιώματος συγκρότησης από τους Τ/Κ ξεχωριστού δικού τους Κράτους σε δικό τους ενιαίο έδαφος.  Αυτό το ενιαίο έδαφος πως θα εξασφαλιζόταν αφού οι Τ/Κ ήσαν εγκατεσπαρμένοι σε όλη την Κύπρο;  Είναι φανερό ότι έπρεπε να μετακινηθούν σε ενιαίο χώρο τον οποίον και να διασφαλίσουν.  Αυτό μπορούσε να γίνει ΜΟΝΟΝ με βίαιη μετακίνηση – πράγμα που έγινε το 1963/64 με την Τουρκανταρσία – και με Εισβολή και Κατοχή από την Άγκυρα – πράγμα που έγινε το 1974.

Αυτά τα έλεγε από τον Απρίλη του 1955 το ΑΚΕΛ!  Ας μην προσποιείται ότι τα ξέχασε, και προ παντός ας μην έχει το θράσος και την αναίδεια να κατηγορεί τον Αρχηγό και τα Μέλη της Επανάστασης κατά των Άγγλων Κατακτητών ότι αυτοί έφεραν τους Τούρκους στην Κύπρο, με το Πραξικόπημα και την Εισβολή που το ακολούθησε!.                                                                                                                  .πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: