Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Mέχρι τέλος Αυγούστου τα διατρητικά βλήματα DM53A1 στις ταξιαρχίες των LEO2HEL/LEOA4

Εκτύπωση E-mail
ΠΗΓΗ



Επιτέλους, τέλος, με συνοπτικές διαδικασίες στα πυρομαχικά των αρμάτων μάχης LEO2HEL/LEO2A4 των 120 χλστ. και μάλιστα με οικονομία της τελευταίας στιγμής που πέτυχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Φραγκούλης Φράγκος, τριών εκατομμύρίων ευρώ (τα έβγαλε τα λεφτά του από τότε που αποφοίτησε από την Ευελπίδων ο Φ.Φράγκος).
Ο γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ Δ.Γεωργιόπουλος, μόλις τέσσερις ημέρες μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ, υπέγραψε την σχετική εντολή για τα 4.500 βλήματα DM53A1 και 2000 εκπαιδευτικά, επιβεβαιώθηκε ότι οι Ολλανδοί δεν τα έχουν πουλήσει, άρα είναι άμεσα διαθέσιμα.
Μέχρι το τέλος Αυγούστου αναμένεται να έχουν αφιχθεί τα βλήματα στην Ελλάδα και να εξοπλιστούν οι σχηματισμοί των LEO2 οι οποίοι για την ώρα στερούνται σχεδόν παντελώς, διατρητικών βλημάτων.
Την ίδια στιγμή υπογράφηκε και η εντολή για τους εισακτέους στις παραγωγικές σχολές και ευτυχώς, τουλάχιστον για εφέτος με την επιμονή του Φ.Φράγκου θα εισαχθεί και στις τρεις σχολές ο ίδιος αριθμός με πέρσι, δηλαδή περί τους 1200. Περικόπηκε ένας αριθμός περί τους 60 εισακτέους που αφορούαν "ανώδυνες" ειδικότητες όπως στρaτολόγοι κλπ.
Η παραπάνω εξέλιξη είναι πραγματικά θετική και κρίσιμη, ίσως πιο κρίσιμη και από τα πυρομαχικά, αφού οι Ε.Δ. δεν θα στερηθούν αξιωματικών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: