Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΓΛΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΚΕΛ:-

www.papaphotis.org 

Γνωρίστε την Αλήθεια, ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ.


ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΓΛΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΚΕΛ:-


ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΝΕΜΕΣΗΣ ΟΣΟΙ ΑΠΟΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΒΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ
(28-6-2012)



ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΠΑΠΑΦΩΤΗ

Η Ηρωδιάδα επανήλθε! Και ζητά την κεφαλή της ΕΟΚΑ επί πίνακι!... Την π. Δευτέρα, στις 25 Ιουνίου, στο πολιτικό μνημόσυνο των ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ, ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Χριστόφιας είπε ότι, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου του, θα αποκαταστήσει τη μνήμη των ΘΥΜΑΤΩΝ του Αγγλοκίνητου Κόμματος της Διχοτόμησης και των δύο Κρατών!..

Η άμεση αντίδρασή μου ήταν να αναρτήσω στις 26 Ιουνίου στην Ιστοσελίδα μου εφτά σχετικά με το θέμα άρθρα μου που δημοσιεύθηκαν το 2005. Τα άρθρα αυτά είναι τα ακόλουθα: -

1. 5-4-05- Ο Τάσσος Παπαδόπουλος απαντά στον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ.

2. 6-4-05- Αποκαλυπτική Ομολογία Χριστόφια.

3. 7-4-05- Καλώ για πολλοστήν φορά τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ σε τηλεοπτική συζήτηση.

4. 17-4-05- Ο Μακάριος απέρριψε το αίτημα του ΑΚΕΛ.

5. 24-4-05- Μόνον ο Τομεάρχης δικαιούται και μπορεί.

6. 23-10-05- Το ΑΚΕΛ να απολογηθεί στον Κυπριακό Λαό.

7. 4-12-05- Το ΑΚΕΛ απέτυχε να πάρει συγχωροχάρτι για τις πλαγίας οδού.


Το τελευταίο άρθρο είναι το ακόλουθο:-

«Tο AKEΛ δημιουργήθηκε από τους Άγγλους Kατακτητές μας ως αντίβαρο στην εθναρχούσαν Eκκλησίαν της Kύπρου η οποία ηγείτο του Aγώνα για την κατάλυση της βρεττανικής δουλείας και την ENΩΣH της Mεγαλονήσου με την Mητέρα Eλλάδα. Γι’ αυτό και το AKEΛ δεν υπήγετο διοικητικά ούτε απ’ ευθείας στο Kομμουνιστικό Kόμμα της Pωσσίας, ούτε στο Kομμουνιστικό Kόμμα της Eλλάδας (K.K.E.).
Tο AKEΛ ήτο πάντοτε κάτω από την καθοδήγηση του Kομμουνιστικού Kόμματος της Aγγλίας (K.K.A.) Tο AKEΛ δημιουργήθηκε από το K.K.A. και ήτο υπόλογο σ’ αυτό. 

Tο γεγονός τούτο φωτίζει και ερμηνεύει πλήρως τη συνεργασία του AKEΛ με τους Άγγλους Kατακτητές εναντίον της EOKA και κατά του Aγώνα του Kυπριακού Λαού να ενωθεί με την μητέρα Πατρίδα διά της ασκήσεως του δικαιώματός του για Aυτοδιάθεση.

Eίναι γνωστή η απάντηση του Γ.Γ. του K.K.A στο AKEΛ όταν τούτο εζήτησε την έγκριση του Mητροπολιτικού Kόμματος” - όπως το ονόμαζαν- να κτυπήσει την EOKA με όπλα. Tο K.K.A. απέρριψε την πρόταση του AKEΛ και υπέδειξε να συνεχίσει και ενταθεί η υπονόμευση της EOKA και του Aγώνα της με πολιτικά μέσα (μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις κ.ά.). Yπογραμμίστηκε δε από το έμπειρο K.K.A. ότι η ένοπλη αντιπαράθεση με την EOKA θα της έδιδε την ευκαιρίαν να εξαφανίσει από τον πολιτικόν χάρτην του Nησιού το AKEΛ. Kαι έτσι θα διδόταν στην EOKA η δυνατότητα AΠEPIΣΠAΣTH να συνεχίσει το έργο της και μετά βεβαιότητος να το φέρει εις αίσιο πέρας.

Στα πλαίσια αυτής της κατευθυντήριας γραμμής του “Mητροπολιτικού Kόμματος” το AKEΛ εξώθησε στελέχη του και άλλους αφοσιωμένους σ’ αυτό οπαδούς στις γνωστές ενέργειες εναντίον της επανάστασης και των Aγωνιστών της EOKA! Eτσι αυξήθηκαν και τα θύματα της προδοτικής πολιτικής του. 

Tο AKEΛ, χρόνια μετά τον θάνατον του πολιτικού Hγέτη και του στρατιωτικού Aρχηγού της EOKA, άρχισε δειλά-δειλά να θέτει θέμα “αποκατάστασης” των τραγικών θυμάτων της πολιτικής του. Φυσικά το AKEΛ δεν ενδιεφέρετο για την αποκατάστασή των θυμάτων της πολιτικής του, αλλά για δικαίωση της πολιτικής του. O καημός του ο μεγάλος ήταν, διά της πλαγίας, να πάρει συγχωροχάρτι για την προδοσίαν της Επανάστασης του Kυπριακού Λαού εναντίον των Bρεττανών Kατακτητών μας.  

Aυτήν την αλήθεια ομολόγησε -χωρίς να το θέλει, ασφαλώς- πριν λίγα χρόνια και ο σημερινός Γ.Γ. του AKEΛ με σχετικές ATYXEIΣ -γι’αυτόν-δηλώσεις του!.

Mάταια υπεβάλλετο για χρόνια στο AKEΛ το απλό και τετραγωνικά λογικό ερώτημα: Γιατί το θέμα δεν τέθηκε όταν ζούσαν ο Mακάριος και ο Διγενής; Tο AKEΛ OYΔEΠOTE ετόλμησε να απαντήσει. Γιατί άραγε; ΓΙΑΤΙ;  

Mια, όμως, λαϊκή παροιμία λέει: Tο σταμνί πολλές φορές πάει στη βρύση. Kάποτε θα σπάσει... Aυτό ακριβώς έγινε και με το σταμνί (τη σιωπή) του AKEΛ! Tον Aπρίλη -στις 11- ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Συγγενών Δολοφονηθέντων Aριστερών κ. Δημητρίου, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής του PIK1 “ΔIAΛOΓOI” σε απάντηση σχετικής ερώτησης ομολόγησε ότι το AKEΛ έθεσε το θέμα στον Mακάριον και σταμάτησε. Δεν είπε την απάντηση του Mακαρίου. 

Στις 17 Aπριλίου εδημοσιεύετο άρθρο μου με τίτλο: O MAKAPIOΣ AΠEPPIΨE TO AITHMA TOY AKEΛ”. Aυτό ήταν το βέβαιο συμπέρασμα της ομολογίας του κ. Δημητρίου. «Tο AKEΛ έθεσε το θέμα στον Mακάριο».

Σ’ αυτό το άρθρο μου απάντησε με άρθρο του στη “XAPAYΓH” “μέλος” του Συνδέσμου Συγγενών και είπεν ότι έλεγα ψέματα αφού ο κ. Δημητρίου είπεν μόνον ότι το AKEΛ έθεσε το θέμα στον Mακάριον. Στο “μέλος” τούτο δεν απάντησα. Eπιφυλάκτηκα να απαντήσω αργότερα-όταν έλθει η κατάλληλη στιγμή. Tα όπλα και πυρομαχικά που έχεις δεν πρέπει να τα σπαταλάς. Oφείλεις να τα χρησιμοποιείς όταν και όπως πρέπει ή χρειάζεται.

Aλλά ας παρακολουθήσουμε την αποκορύφωση της απέλπιδας περιπετειώδους προσπάθειας του AKEΛ να εξασφαλίσει το πολυπόθητο συγχωροχάρτι της Eθνικής του Προδοσίας: 

ΠPΩTH AΠEΛΠIΔA ΠPOΣΠAΘEIA 
Eθεσε επίσημα και πανηγυρικά το θέμα της “αποκατάστασης” όταν η Κύπρος γιόρταζε τα 50χρονα της EOKA. H αντίδραση των Aγωνιστών ήταν άμεση και καθολική. Tα κόμματα εμούδιασαν. Δεν τολμούσαν να προχωρήσουν στην υιοθέτηση της θέσης του AKEΛ να δημιουργηθεί Eρευνητική Eπιτροπή.

ΔEYTEPH AΠEΛΠIΔA ΠPOΣΠAΘEIA. Tο AKEΛ εστράφη προς τον Πρόεδρον της Δημοκρατίας και επίμονα αναζητούσε η Πολιτεία να “αποκαταστήσει” τα θύματα της πολιτικής του. O Πρόεδρος κ. Παπαδόπουλος απέρριψε το αίτημα του AKEΛ. Kαι την επόμενη μέρα ο κ. Γ.Γ. στην απελπισίαν του, προφανώς, εξύβρισεν τους αγωνιστές και τους εξίσωσε με τους δολοφόνους της T.M.T.!

Yστερα από όλες αυτές τις αχρειότητες, η Eνωση Aγωνιστών Aμμοχώστου αποφάσισε τον τερματισμόν της 50χρονης μονομερούς εκεχειρίας και την έναρξη επιθετικής πολιτικής κατά του AKEΛ. Eγκαινίασε δε διαρκή Εκστρατεία, Iστορικής Aλήθειας η οποία θα σταματήσει μόνον όταν το AKEΛ απολογηθεί για την Προδοσία του Aγώνα.  

TPITH AΠEΛΠIΔA ΠPOΣΠAΘEIA. Tο AKEΛ εδήλωσε ότι θα φέρει το θέμα στη Bουλή μετά το Πάσχα.

Στις 20 Aπριλίου έγραψα το άρθρο MONON O TOMEAPXHΣ ΔIKAIOYTAI KAI MΠOPEI «για έγκαιρη και υπεύθυνη ενημέρωση των Kομμάτων, της Bουλής, της Kυβέρνησης και παντός ενδιαφερομένου» όπως σημείωνα. Στο άρθρο αυτό εξήγησα λεπτομερώς γιατί μόνον ο Tομεάρχης -μη ζώντος του Aρχηγού- δικαιούται και μπορεί να κάμει επανεξέταση μιας εκτέλεσης και ουδείς άλλος.

Tα επιχειρήματα ήταν καταλυτικά. Tο AKEΛ, δεν ετόλμησε να θέσει το θέμα στη Bουλή. 

TETAPTH KAI TEΛEYTAIA AΠEΛΠIΔA ΠPOΣΠAΘEIA. Στις 17 του Oκτώβρη ο κ. Xριστόφιας επανήλθε. Kαι είπεν ότι δεν ζητά πλέον τη δημιουργίαν ανεξάρτητης Eπιτροπής ή Έρευνας. Eζήτησεν όμως με δηλώσεις του στο PIK από τον Πρόεδρον της Δημοκρατίας “να αποκαταστήσει την μνήμην των φονευθέντων Aριστερών”. Kαι είπεν ότι ο Hγέτης που θα το πράξει θα ανακηρυχθεί Eθνικός Hγέτης γιατί θα συμβάλει στην συμφιλίωση...

Aυτά εδημοσιεύθηκαν στις 18 Oκτωβρίου. Στις 21 έγραψα άρθρο με τίτλον TO AKEΛ NA AΠOΛOΓHΘEI ΣTON KYΠPIAKO ΛAO το οποίο δημοσιεύθηκε στην “MAXH” στις 23 Oκτωβρίου. Mε το άρθρο μου εκείνο αποκάλυπτα για πρώτη φορά ότι το 1959 το θέμα των εκτελέσεων των αριστερών EKΛEIΣE OPIΣTIKA με Συμφωνίαν ΑΚΕΛ - Mακαρίου-Διγενή, και ότι με βάση αυτήν την συμφωνίαν το AKEΛ πήρε συγκεκριμένο αντάλλαγμα (το οποίον γνωρίζουμε και εμείς). Kαι καλούσα το AKEΛ “να πάψει να παίζει με τον πόνον των συγγενών των θυμάτων της πολιτικής του, γιατί πολύ καλά γνωρίζει ότι τέτοια αποκατάσταση δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να γίνει”.

H αποκάλυψη λειτούργησε σαν χαριστική βολή στις προσπάθειες του AKEΛ να πάρει συγχωροχάρτι για την Προδοσίαν του Aγώνα διά της πλαγίας οδού -της “αποκατάστασης” των θυμάτων της πολιτικής του. Eτσι την π. Kυριακήν στο 20ό Συνέδριο του το AKEΛ εγκατέλειψε όλα του τα αιτήματα για τα θύματά του και περιορίστηκε να τα ανακηρύξει το ίδιο -όχι η Bουλή, όχι η Πολιτεία- “ηρωομάρτυρες”!

Eίναι, πράγματι, ηρωομάρτυρες της αντεθνικής πολιτικής του AKEΛ -όχι, όμως, της Πατρίδας!»

Πριν αναφερθώ στη Συμφωνία ΑΚΕΛ-Μακαρίου και Διγενή που έκαμε το ΑΚΕΛ το 1959 και την οποία σεβάστηκε μόνο 35 χρόνια, να εξηγήσω ποιο είναι αυτό το «μέλος» του Συνδέσμου Συγγενών και γιατί βάζω σε «» το μέλος.

Ιδού η εξήγηση:- Πρώτον, το «μέλος» αυτό δεν είναι μέλος του Συνδέσμου Συγγενών – ούτε και συγγενής οποιουδήποτε των εκτελεσθέντων!.. Παρουσιάστηκε, όμως, ως μέλος του Συνδέσμου Συγγενών στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «ΑGENTA», του Ανδρέα Χ’’ Κυριάκου, στις 6/4/2005. Συνόδευε δε τον κ. Κατσουρίδη. Στην εκπομπή ήταν και ο βουλευτής Αντώνης Καράς, και εγώ. Το «μέλος» τούτο καθόταν δίπλα μου. Ξαφνιάστηκα όταν άκουσα την ιδιότητά του. Και με σιγανή φωνή τον ρώτησα:- Στην εκπομπή του ΑΣΤΡΑ για το ίδιο θέμα που ήσουνα οικοδεσπότης και μιλήσαμε και πριν και μετά την εκπομπή, δεν μου είπες ότι είσαι συγγενής εκτελεσθέντος. Ποιος είναι ο συγγενής σου; Και ο Μιχάλης Μιχαήλ μου είπε ότι δεν έχει κανένα συγγενή εκτελεσθέντα, αλλά είναι μέλος του Συνδέσμου των Συγγενών με απόφαση του ΑΚΕΛ!... Και με παρακάλεσε πολύ να μην αποκαλύψω τίποτε… Και εσιώπησα. Όταν βγήκαμε από το στούντιο του είπα ότι η σιωπή μου ήταν μόνο για το βράδυ εκείνο…

Ο Μιχάλης Ν. Μιχαήλ είναι μέλος της Συντακτικής Ομάδας της εβδομαδιαίας εφημερίδας του ΑΚΕΛ «ΓΝΩΜΗ», η οποία (εφημερίδα) εξέδωσε τον Απρίλιο 2012 το βιβλιαράκι του Μιχαήλ «Εν ψυχρώ εκτελέσεις στελεχών της αριστεράς».

Μετά την αναγκαίαν αυτή παρένθεση για τον Μιχάλη Μιχαήλ, ας έλθουμε στη ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ 59 ΓΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ του θέματος που ήγειρε το ΑΚΕΛ στον Μακάριο για αποκατάσταση των «δολοφονηθέντων»:-

Τα γεγονότα είναι τα ακόλουθα:-

1. O άλλοτε Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Φιφής Ιωάννου εζήτησε από τον Μακάριο να δεχθεί τον Γιάννη Κατσουρίδη, Υπεύθυνο Επαγρύπνησης του ΑΚΕΛ, για να συζητήσουν θέμα αποκατάστασης των «δολοφονηθέντων» αριστερών.

2. Ο Μακάριος ενημέρωσε την Ηγεσία του Ε.Δ.Μ.Α. και ζήτησε να παρευρίσκονται στην συνάντηση με τον Φιφήν Ιωάννου και τον Γιάννη Κατσουρίδη και δύο της Δ.Ε. του ΕΔΜΑ- εγώ και ο… (ατυχώς δεν μου επιτρέπει να αποκαλύψω το όνομα του – παρ’ όλο που είναι γνωστό στο ΑΚΕΛ).

3. Ο Μακάριος είπε στον Κατσούραν (έτσι λεγόταν ο Γιάννης Κατσουρίδης, πατέρας του Νίκου Κατσουρίδη):-

Πρώτο:- Καμμιά πολιτική δολοφονία δεν έγινε από την ΕΟΚΑ.

Δεύτερο: Κάποια λάθη μπορεί να έγιναν κατά τις εκτελέσεις. Εγώ δεν ξέρω τίποτε για τέτοια λάθη. Να ρωτήσουμε τον Στρατηγό. Και αν έγιναν λάθη ο Στρατηγός θα αποφασίσει την αποκατάσταση των λαθών.

4. Ο Κατσουρίδης δέχτηκε ό,τι είπε ο Μακάριος. Και ο Μακάριος με ρώτησε αν μπορούσα να πάω στην Αθήνα και να συζητήσω το όλο θέμα με τον Αρχηγό.

5. Όταν γύρισα, ενημέρωσα τον Μακάριο για τη θέση του Αρχηγού. Τηλεφώνησε αμέσως και διευθέτησε για τη μεθεπόμενη μέρα συνάντηση των τεσσάρων μας για να τους ενημερώσω.

Στη συνάντηση είπα ότι η απάντηση του Διγενή στο αίτημα που διατύπωσε το ΑΚΕΛ προς τον Μακάριο είναι η ακόλουθη:- 

Πρώτο:- Εμείς κάναμε εθνικόν και μόνον Αγώνα.

Δεύτερο:- Συνεπώς δεν εκτελέσαμε κανένα για την ιδεολογία του – αριστερή, δεξιά ή κεντρώα.

Τρίτο:- Θεωρούμε ότι η δοθείσα λύση στο Εθνικό μας θέμα επιβάλλει ΕΝΟΤΗΤΑ του λαού για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε εξέλιξη, και για να ετοιμαστούμε ενωμένοι να διεκδικήσουμε αυτό που δικαιούμαστε:- την Ελευθερία μας.

Γι’ αυτόν τον λόγο, και ύστερα από διαβούλευσή μας με τον Μακαριότατο, συμφωνήσαμε – και έδωσα σχετικές οδηγίες στους Αγωνιστές -  να μην ασχοληθούμε με τις ευθύνες του ΑΚΕΛ κατά τη διάρκεια του Αγώνα – εφ’ όσον δεν προκληθούμε, φυσικά, από το ΑΚΕΛ.

Τέταρτο:- Εάν το ΑΚΕΛ δεν αποσύρει το αίτημά του και δεν δεσμευθεί ότι ουδέποτε θα το επαναφέρει, τότε είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τον Κυπριακό Λαό για τη συνεργασία της Ηγεσίας του ΑΚΕΛ με τους Κατακτητές εις βάρος του Αγώνα για απελευθέρωση. Και ότι οι εκτελεσθέντες Αριστεροί είναι θύματα αυτής της Προδοσίας της Ηγεσίας του ΑΚΕΛ.

6. Λαβών το λόγο ο Μακάριος είπεν στον Καστούραν ότι συμφωνεί με τον Στρατηγόν και ελπίζει ότι και το ΑΚΕΛ θα συμφωνήσει.

7. Ο Κατσούρας επιφυλάχτηκε να ενημερώσει τον Γ.Γ. Εζεκίαν Παπαϊωάννου και την επόμενη μέρα να δώσει την απάντηση.
Και
8. Η απάντηση του ΑΚΕΛ που μετέφερε ο Κατσούρας και μας την ανακοίνωσε σε συνάντησή μας στο Γραφείο του Μακαρίου στη Αρχιεπισκοπή ήταν ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ.

Αυτά προς γνώση και ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΟΛΩΝ:
Οποιοσδήποτε επιχειρήσει ΒΙΑΣΜΟΝ της Ιστορίας του Αγώνα της ΕΟΚΑ και των Αγωνιστών της, θα ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ.

Οι Αγγλοκίνητοι Τουρκοπροσκυνημένοι ΟΛΕΤΗΡΕΣ της Κύπρου μας ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! Η Κύπρος μας θα σωθεί! Και οι Εθνικοί ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ θα καταποντιστούν στους ΩΚΕΑΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΜΠΤΥΣΜΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ…                                                                  ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: