Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Κυπριακό και Προεδρία στο επίκεντρο των επαφών Φούλε



Η επικείμενη Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και το Κυπριακό θα είναι στο επίκεντρο της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην Κύπρο ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Διεύρυνσης και Πολιτικής Γειτονίας Στέφαν Φούλε σήμερα και αύριο.
Σύμφωνα με την Κομισιόν, ο Επίτροπος Φούλε θα συζητήσει με αξιωματούχους της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα σχέδια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, δίνοντας έμφαση στην ατζέντα που αφορά το χαρτοφυλάκιό του.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο θα συναντηθεί με ηγέτες πολιτικών κομμάτων από τις δύο κοινότητες και θα τονίσει την ανάγκη εξεύρεσης μιας συνολικής λύσης του Κυπριακού. Ο Επίτροπος Φούλε θα συζητήσει επίσης το ευρωπαϊκό πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς τους Τ/κ και θα εγκαινιάσει τη δημοτική αγορά στην κατεχόμενη Λευκωσία, η οποία ανακαινίστηκε με χρηματοδότηση της ΕΕ.
Στα κατεχόμενα, ο κ. Φούλε θα έχει επαφές με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, τον ψευδοπρωθυπουργό Ιρσέν Κιουτσιούκ, τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Οζκάν Γιοργκαντζίογλου και την ηγεσία του Τ/κ Εμπορικού Επιμελητηρίου, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: