Την πήρε χαμπάρι τη δουλειά με τον νέο «αντιρατσιστικό» νόμο το ΚΚΕ, ότι αν τον ψηφίσει θα διαλυθεί ο μύθος ότι είναι… αντισυστημικό κόμμα, και αφού πρώτα ζήτησε άδεια από τους υπόλοιπους συνεταίρους του στο σάπιο μεταπολιτευτικό καθεστώς – που την έδωσαν πρόθυμα, άλλωστε οι ψήφοι του δεν χρειάζονται-, διαχώρισε τη θέση του:
«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, που έχει δει το φως της δημοσιότητας, δεν είναι ούτε αθώο ούτε έχει πραγματικό στόχο την αντιμετώπιση του ρατσισμού, του ναζισμού και της Χρυσής Αυγής. Το νομοσχέδιο στηρίζεται και ενσωματώνει αποφάσεις και νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που, με πρόσχημα την αντιμετώπιση του ρατσισμού, στοχοποιούν και βάζουν περιορισμούς στην πολιτική δράση κομμάτων και κινημάτων που αντιπαλεύουν το σύστημα της εκμετάλλευσης και την ΕΕ. Άλλωστε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, όπως ρητά αναφέρεται, ενσωματώνει απόφαση – πλαίσιο της ΕΕ στην οποία γίνεται λόγος για επικείμενες πρωτοβουλίες ποινικοποίησης της λαϊκής πάλης. Αποτελεί προπομπό για επικίνδυνες διατάξεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενάντια στους λαϊκούς αγώνες, τη δράση ριζοσπαστικών οργανώσεων και των κομμουνιστών. Δεν είναι τυχαίο ότι στη βάση αντίστοιχων νόμων και του ανιστόρητου κατασκευάσματος για την εξίσωση φασισμού-κομμουνισμού, που έχει γίνει επίσημη ιδεολογία της ΕΕ, ποινικοποιείται η δράση Κομμουνιστικών Κομμάτων σε αρκετές χώρες της ΕΕ, την ίδια στιγμή που φασιστικά κόμματα και ομάδες δρουν ανενόχλητα, συμμετέχουν ακόμη και σε κυβερνήσεις…».
Τάχαμου, δηλαδή, ανησυχεί το ΚΚΕ, ότι μετά την ποινικοποίηση της δράσης της Χρυσής Αυγής, θα έρθει η δική του η σειρά. Παραμύθια! Κατ’ αρχάς, πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει ποινικοποίηση της δράσης των Κ.Κ., που δρουν πανελεύθερα. Αντίθετα, αυτό ισχύει στις περισσότερες χώρες για τα εθνικιστικά κινήματα. Κατά δεύτερον, το ΚΚΕ διαθέτει τις υπογραφές όλων των συνεταίρων του στο σάπιο σύστημα, οι οποίες μπήκαν το 2006, όταν η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης υιοθέτησε σχέδιο απόφασης για την ανάγκη διεθνούς καταδίκης των εγκλημάτων του κομμουνισμού. Η Ελλάδα ήταν τότε η μόνη χώρα στην Ευρώπη, που σχεδόν όλοι οι ευρωβουλευτές των κομμάτων (πλην του ΣΥΡΙΖΑ που δεχόταν την καταδίκη των εγκλημάτων του σταλινισμού) αρνήθηκαν να καταδικάσουν τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων! Πρώτος-πρώτος ο Φον Αντωνάκης, ο οποίος τότε ήταν ευρωβουλευτής. Ιδού ο σχετικός κατάλογος –που δείχνει πόσο βαθιά συστημικό κόμμα είναι το ΚΚΕ- όπως δημοσιεύθηκε τότε (25 Ιανουαρίου 2006) στον «Ριζοσπάστη»:
ΟΧΙ από ευρωβουλευτές
Σαράντα δύο Έλληνες και ξένοι ευρωβουλευτές έχουν υπογράψει το κείμενο, που συνέταξαν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ για την καταδίκη του μνημονίου.
Στο κείμενο αναφέρεται: «Στις 14 Δεκέμβρη, η Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης υιοθέτησε σχέδιο απόφασης, που φέρει τον τίτλο “Ανάγκη διεθνούς καταδίκης των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών καθεστώτων”.
«Ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές απόψεις, την πολιτική πεποίθηση και τη γνώμη που μπορεί να έχει ο καθένας για την κομμουνιστική ιδεολογία και το σοσιαλισμό, θεωρούμε ότι το μνημόνιο είναι απαράδεκτο», υπογραμμίζει το κείμενο των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ και προσθέτει: «Προσβάλλει τους αγωνιστές αντιφασίστες, τους κομμουνιστές, τα θύματα του ναζισμού – φασισμού και γενικότερα τους προοδευτικούς ανθρώπους, ανοίγοντας το δρόμο για την κατάργηση θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών».
«Γι’ αυτό οι υπογράφοντες ευρωβουλευτές ζητούμε την άμεση καταδίκη του και καλούμε την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης να το καταψηφίσει», καταλήγει το κείμενο.
Οι ευρωβουλευτές που έχουν υπογράψει είναι οι εξής:
1. ΑΔΑΜΟΥ Αδαμος (GUE/NGL, ΑΚΕΛ, Κύπρος)
2. ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ Σταύρος (PSE, ΠΑΣΟΚ, Ελλάδα)
3. ΜΠΑΤΖΕΛΗ Κατερίνα (PSE, ΠΑΣΟΚ, Ελλάδα)
4. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ Παναγιώτης (PSE, ΠΑΣΟΚ, Ελλάδα)
5. COTTIGNY Jean Louis (PSE, Γαλλία)
6. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γιώργος (PPE, Νέα Δημοκρατία, Ελλάδα)
7. DOBOLYI Alexandra (PSE, Ουγγαρία)
8. FIGUEIREDO Lida (GUE/NGL, PCP, Πορτογαλία)
9. FLASAROVA Vera (GUE/NGL, Komunisticka strana Cech a Moravy, Τσεχία)
10. ΓΚΛΑΒΑΚΗΣ Ιωάννης (PPE, Νέα Δημοκρατία, Ελλάδα)
11. GUERREIRO Pedro (GUE/NGL, PCP, Πορτογαλία)
12. GUIDONI Umberto (GUE/NGL, Ιταλία)
13. HAMON Benoit (PSE, Γαλλία)
14. HASSE Ferreira (PSE, Πορτογαλία)
15. HENIN Jacky (GUE/NGL Parti communiste, Γαλλία)
16. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ Γιώργος (ID, Ελλάδα)
17. KOHLICEK Jaromir (GUE/NGL Kommunisticka strana Cech a Moravy, Τσεχία)
18. ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ Σταύρος (PSE, ΠΑΣΟΚ, Ελλάδα)
19. LIEMEMANM Marie Noelle (PSE, Γαλλία)
20. ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ Διαμάντω (GUE/NGL, KKE, Ελλάδα)
21. MASTALKA Uiri (GUE/NGL, Kommunisticka strana Cech a Moravy, Τσεχία)
22. ΜΑΤΣΟΥΚΑ Μαρία (PSE, ΠΑΣΟΚ, Ελλάδα)
23. ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ Μανώλης (PPE, Νέα Δημοκρατία, Ελλάδα)
24. MEYER Willy (GUE/NGL. Izqierda Unida, Ισπανία)
25. ΠΑΦΙΛΗΣ Θανάσης (GUE/NGL, KKE, Ελλάδα, Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης)
26. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΑΣΙΩΤΟΥ Μαρία (PPE, Νέα Δημοκρατία, Ελλάδα)
27. ΠΑΠΑΣΤΑΜΚΟΣ Γιώργος (PPE, Νέα Δημοκρατία, Ελλάδα)
28. PFLUGER Tobias (GUE/NGL, Γερμανία)
29. RANSDORF Miloslav (GUE/NGL, Τσεχία)
30. REMEK Vladimir (GUE/NGL, Τσεχία)
31. RIZZO Marco (GUE/NGL, Ιταλία)
32. ΣΑΜΑΡΑΣ Αντώνης (PPE, Νέα Δημοκρατία, Ελλάδα)
33. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ Νίκος (PSE, ΠΑΣΟΚ, Ελλάδα)
34. STROZ Daniel (GUE/NGL, Τσεχία)
35. TARABELLA Marc (PSE, Βέλγιο)
36. ΤΟΥΣΣΑΣ Γιώργος (GUE/NGL, KKE, Ελλάδα)
37. ΤΡΑΚΑΤΕΛΛΗΣ Αντώνιος (EPP, Νέα Δημοκρατία, Ελλάδα)
38. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Κυριάκος (GUE/NGL, ΑΚΕΛ, Κύπρος)
39. ΤΖΑΜΠΑΤΖΗ Ευαγγελία (PSE, ΠΑΣΟΚ, Ελλάδα)
40. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ Ιωάννης (EPP, Ελλάδα)
41. WAGENKNECHT Sahra (GUE/NGL, Γερμανία)
42. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Μαριλίζα (PSE, ΠΑΣΟΚ, Ελλάδα)
(ΥΓ): Παρεμπιπτόντως, την ίδια ημέρα αντιπροσωπεία κομμουνιστικών κομμάτων της Ευρώπης (στην οποία ήταν και η Κανέλλα εκ μέρους του ΚΚΕ), έδωσε συνέντευξη τύπου, στην οποία παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι των κομμάτων του… συνταγματικού τόξου, που την ίδια εποχή κατάκλεβαν την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών και ο χοντρο-Πάγκαλος. Ιδού πως τον υμνούσαν τότε οι τσανακογλύφτες του «Ριζοσπάστη»:
«Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος, Νάσος Αλευράς, Μαρία Δαμανάκη και Κωνσταντίνος Βρεττός. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε χαιρετισμό που απηύθυνε στηλίτευσε την προσπάθεια που γίνεται το ΣτΕ να ξαναγράψει την Ιστορία και να μετατραπεί σε υπερδικαστήριο που θα κρίνει τους πάντες. Τόνισε ότι η απόπειρα αυτή γίνεται για να ενοχοποιηθεί κάθε προοδευτική δύναμη στην Ευρώπη. Αναφέρθηκε στους ηρωικούς αγώνες που έδωσαν οι Έλληνες κομμουνιστές τόσο στην Αντίσταση όσο και αργότερα στη χούντα των συνταγματαρχών. Κατέληξε ότι οι Έλληνες κομμουνιστές αγωνίστηκαν για την ελευθερία του ελληνικού λαού γι’ αυτό και έχουμε χρέος ως χώρα να υπερασπιστούμε την Ιστορία μας». ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου