Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ναύαρχος κατά Βερύκιου -η "ναυμαχία" μόλις άρχισε


Διαβάστε επίσηςμε αφορμή τις συνεντεύξεις των ναυάρχων Χρηστίδη-Μαζαράκη στους “Νέους Φακέλλους”. Η ένταση έγινε αισθητή και από το πλήθος αλλά και το ύφος των μηνυμάτων που στείλατε στο Onalert.


Ο υποναύρχος ε.α Κ.Βουλγαράκης έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha η οποία κυκλοφορεί ευρέως πλέον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook.

Σε ορισμένα σημεία η επιτολή του υποναυάρχου είναι εξίσουν αιχμηρή με την κριτική που άσκησε ο δημσιογράφος.

Τι γράφει ο υποναύαρχος:



Κώστας Βουλγαράκης
ΘΕΜΑ : Διαμαρτυρία για κακοήθη σχόλια δημοσιογράφου.

Κύριε Διευθυντά,
Προχθές ενημερώθηκα για το «δημοσιογραφικό» σχολιασμό, του συνεργάτη σας Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΥ που αφορούσε στη συνέντευξη των πρώην και νυν Αρχηγών του Πολεμικού Ναυτικού, για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην επιχειρησιακή ικανότητα του ΠΝ, στο πλαίσιο αντίστοιχης έρευνας της εκπομπής «Νέοι Φάκελοι» του SKAI TV (http://www.onalert.gr/stories/xespasma-verykiou-kata-nautaion-me-aformi-ti-synenteyxi-xristidi-mazaraki).
Ο ευπρεπής χαρακτηρισμός μου, ως «δημοσιογραφικός σχολιασμός», στα λεγόμενα του συνεργάτης σας, προφανώς δεν αντιστοιχεί ούτε δεοντολογικά, ούτε ρεαλιστικά στα όσα «ατάκτως ειρημμένα» αναφέρει ο συνεργάτη σας, στο γνωστό και κατά εργολαβία επαναλαμβανόμενο «παραλήρημα» του, ενάντια των στελεχών του ΠΝ.
Το «ποιόν» του συνεργάτη σας, προφανώς δεν αφορά εμένα αλλά ειδικά εσάς, ως διευθυντή - επιχειρηματία του σταθμού και γενικότερα τους φορείς ελέγχου των ΜΜΕ, το δημοσιογραφικό κόσμος και ενδεχομένως τις δικαστικές αρχές.
Τον κο Βερύκιο δυστυχώς τον ξέρουμε περισσότερο απ’ ότι αυτός ισχυρίζεται ότι γνωρίζει εμάς τους «ναυταίους». Τον γνωρίσαμε δεχόμενοι επί δεκαετίες τις συνέπειες των «δημοσιογραφικών» συμπεριφορών και των «επαγγελματικών» διασυνδέσεων του με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας.
Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των ανάρμοστων σχέσεων, της εξουσίας με τα «παράκεντρα» της, που μας οδήγησε σ’ αυτό το ολίσθημα και το οδυνηρό Εθνικό αποτέλεσμα. Εξασφαλίζοντας προνομιακό καθεστώς επαγγελματικών σχέσεων και ενδεχομένως στενών προσωπικών σχέσεων, με δύο τουλάχιστον τέως Υπουργούς Άμυνας (που σήμερα, τόσο οι ίδιοι αλλά και ο περίγυρος τους, είναι υπόδικοι και απασχολούν με τη διαφθορά τους το Πανελλήνιο), εκμαύλιζε τις συνειδήσεις φιλόδοξων, αλλά επιρρεπών και ανασφαλών συναδέλφων, τους οποίους χρησιμοποιούσε για να αναπτύξει το δικό του επαγγελματικό προφίλ.
Με βάση αυτή ακριβώς την ετερόφωτη «εξουσία» των προσωπικών του σχέσεων, ο εν λόγω κυκλοφορούσε προνομιακά στα κέντρα και τους διαδρόμους της πολιτικο-στρατιωτικής εξουσίας και με το υπεροπτικό ύφος και την εκρηκτική αμετροέπεια του απόλυτου τιμητή των πάντων, συναλλάσσονταν με τους «ολίγους» ….. τους οποίους και ασφαλώς γνωρίζει και πολύ σωστά περιγράφει.
Το τραγικό λάθος όμως του κου Βερύκιου (που κατ’ επάγγελμα τον χαρακτηρίζει), είναι ότι : γενικεύει σε «γνώση», τη δική του αποσπασματική και υποκειμενική «αντίληψη». Δεν μπορώ να αντιληφθώ πιο φασιστική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά, από τη γενίκευση σπίλωσης μιας ολόκληρης κοινωνικής ή επαγγελματικής τάξης, με βάση ανάρμοστες συμπεριφορές των ολίγων, που σε κάθε χώρο υπάρχουν και καθημερινά διαπιστώνονται.
Εάν η ανωτέρω συμπεριφορά του συνεργάτη σας, δεν είναι απλά μια επαγγελματική επιπολαιότητα, τότε ασφαλώς είναι μια ενσυνείδητη «επαγγελματική» τακτική και ως τέτοια είναι επικίνδυνη, αν όχι ποικίλως επιζήμια και εμπλέκει άμεσα και αυτούς που εκ της θέσεως τους, του παρέχουν βήμα προβολής, την αποδέχονται και την υποθάλπουν. Ειδικότερα :
- Από την εποχή της ασυδοσίας Τσοχατζόπουλου, ο κος Βερύκιος ασχολείται κατ’ αποκλειστικότητα με το Πολεμικό Ναυτικό, επί παντώς επιστητού (επιχειρήσεις, οργάνωση, προσωπικό και εξοπλισμούς). Έχει λόγο για τα πάντα (με την εγκυρότητα σκόρπιων πληροφοριών και κουτσομπολιών) και με το βάρος της παροπολιτικής εξουσίας και της δύναμης του μικροφώνου που διαθέτει, ασκεί ουσιαστική επήρεια στις εξελίξεις.
- Με τη στοχευμένη διαβολή του ΠΝ, σε σχέση με τους άλλους Κλάδους των Ε.Δ., δυναμιτίζει μια προσπάθεια πολλών ετών, για ομοψυχία, ενιαίο πνεύμα και μια διακλαδική αναδιοργάνωση του στρατεύματος.
- Απαξιώνει οικτρά το ΠΝ, την εμπροσθοφυλακή της Εθνική μας Άμυνας, χαρακτηρίζοντας το με υποτιμητικούς και αναξιοπρεπείς χαρακτηρισμούς, στέλνοντας έτσι τα «κατάλληλα» μηνύματα στο εξωτερικό και υποκινώντας θέματα ανασφάλειας στους πολίτες.
- Εν αγνοία του ή και σκοπίμως, διαρρέει διαβαθμισμένες πληροφορίες των κινήσεων, των σχεδίων ετοιμότητας και των εξοπλιστικών προγραμμάτων του ΠΝ, που θα έπρεπε να έχουν καταστήσει, αυτόν και αυτούς που τον συνδράμουν κοινοποιώντας τις, υπόλογους έναντι του νόμου.
- Πλήττει βάναυσα το ηθικό των στελεχών του Ναυτικού, υποτιμώντας εργολαβικά τις Ηγεσίες του και διαμορφώνοντας επικοινωνιακά, ένα χάσμα «τάξεων» εντός του : δηλαδή, μιας ελίτ ανωτάτων (με ορτινάτσες, δεξιώσεις, παπιγιόν, κλαμπ και ρόλεξ) και τους υποτελείς κατώτερους ναύτες του, διασαλεύοντας έτσι τόσο το ηθικό όσο και την πειθαρχία εντός του.
Με τις παραπάνω συμπεριφορές του, αλλά και από το γεγονός ότι ο κος Βερύκιος, κατηγορεί το ΠΝ, ως «… προσηλωμένο στις παραδόσεις του …», δείχνει ότι ζει σε άλλο κόσμο ή άλλα επιδιώκει.
ΝΑΙ, εμείς οι «ναυταίοι» είμαστε όλοι υπερήφανοι και αγωνιζόμαστε να διατηρήσουμε τις λαμπρές παραδόσεις του Ναυτικού μας, περισσότερο ακόμα και από τις βιοποριστικές και επαγγελματικές μας ανάγκες, ως το μόνο εχέγγυο να διατηρήσουμε τα καράβια εν πλω. Τις συμπεριφορές μας, τις αντικατοπτρίζουν τα έμπρακτα αποτελέσματα, οι διακρίσεις και οι επιδόσεις μας διεθνώς, αλλά και κυρίως, η αγάπη, η αναγνώριση και η εμπιστοσύνη του λαού μας.
Αλλά αυτό θέλει νου και καρδιά, για να το αντιληφθείς !!!
Κανείς δεν αμφισβητεί το δικαίωμα και την αναγκαιότητα του δημοσιογράφου να αναδεικνύει τα προβλήματα και να κρίνει έτσι την εξουσία, αρκεί αυτό να γίνεται τεκμηριωμένα και με θεμιτό τρόπο, όχι με υπονοούμενα, μισόλογα και κουτσομπολιά, που χαρακτηρίζουν άλλες εποχές και καταστάσεις.

Σε μια περίοδο όπου, «η σιωπή σημαίνει και αποδοχή», σας καλώ να πάρετε θέση, για να αποκαταστήσετε το κύρος του καναλιού σας, την ακεραιότητα και την αξιοπιστία της ενημέρωση σας, με κάτι περισσότερο του τύπου «… οι απόψεις των δημοσιογράφων μας, εκφράζουν τους ιδίους και δε δεσμεύουν / απηχούν …. τη διεύθυνση» !!
Με εκτίμηση
Υποναύαρχος ε.α. Κ. Βουλγαράκης ΠΝ

(απεστάλη στον ALFA TV)                                                            ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ            ΕΔΩ
                       ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: