Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΕ ΟΛΛΑΝΔΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ: ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ.... "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"!



Η φωτογραφία είναι από το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, εκεί όπου χθες έγιναν τα εγκαίνια αεροσκάφους της ολλανδικής εταιρίας Corendon Airlines.Παρόντες ο Διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, ο δήμαρχος του Άμστερνταμ Theo Wetering και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Corendon Τουρκία στην Τουρκία. Η πρώτη πτήση της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί την "ημέρα της Βασίλισσας", δηλαδή αύριο 30 Απριλίου. Η ολλανδική αεροπορική εταιρεία θα πετάξει σε προορισμούς όπως η Ελλάδα, το Μαρόκο, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Τουρκία και η... "Μακεδονία" εννοώντας τα Σκόπια! Ενημερώστε για την δραστηριοποίηση της ολλανδινής εταιρίας και ας αρχίσουμε το μποϋκοτάζ σε όλους αυτούς που επιμένουν να μας γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια και να χρησιμοποιούν ΠΑΡΑΝΟΜΑ το όνομα της Μακεδονίας ΜΑΣ για το κρατίδιο-μαϊμού τα Σκόπια!

Θα είμαστε αντισημίτες, αν γράψουμε πόσο γουρούνια, βέβηλοι, αηδιαστικοί και αντίχριστοι είναι οι Εβραίοι; ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ!


http://greeknation.blogspot.com/2011/04/blog-post_2825.htmlΠΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ  ΟΙ ΓΑΜΟΕΒΡΑΙΟΙ Η ΣΚΥΛΟΡΑΤΣΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΞΕ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ Γ......Ω ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ 500 000 ΟΙ ΨΟΦΕΙΟΙ ΤΟ 1940 ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΜΟΝΟ ΛΙΓΟΥΣ ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΟ ΑΥΡΙΟ ΟΤΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΟΛΟΙ 


- ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΑΥΤΗ Η ΚΑΡΙΟΛΑ ΕΒΡΑΙΑ ΠΟΥ Γ...ΤΑΙ ΑΥΤΗ ΚΙ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ;
- ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ;
- ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ STATE DEPARTMENT ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ "ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ" ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ;
- ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ...ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ;
ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΙΩΝΙΣΤΕΣ...

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση 4μελούς σπείρας διαρρηκτών, σύλληψη δύο ατόμων για πλήθος διαρρήξεων σε Ι.Χ. αυτοκίνητα, καθώς και ληστή που τραυμάτισε 54χρονη


http://taxalia.blogspot.com/2011/04/4-54.html


   Σπείρα αλλοδαπών διαρρηκτών που είχε διαπράξει πλήθος διαρρήξεων σε διαμερίσματα και γραφεία διαφόρων περιοχών της Θεσσαλονίκης, εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές της πόλης.

    Όπως ανακοινώθηκε, από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων υπηκόων Γεωργίας, ηλικίας 23 έως 31 χρόνων, που κατηγορούνται ότι σε διάστημα οκτώ μηνών, από το Νοέμβριο του 2009 έως τον Ιούνιο του 2010, διέπραξαν συνολικά 31 διαρρήξεις σε διαμερίσματα και γραφεία, αφαιρώντας κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα τιμαλφή, μεγάλης χρηματικής αξίας.

    Στο μεταξύ, μπαράζ διαρρήξεων σε Ι.Χ. αυτοκίνητα φέρεται ότι έκαναν δύο νεαροί ελληνικής καταγωγής, 23 και 34 ετών, που έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας. Όπως διαπιστώθηκε, o 23χρονος, βοηθούμενος σε ορισμένες περιπτώσεις από τον 34χρονο συνεργό του, από τις αρχές του περασμένου Μαρτίου, διέρρηξε τριάντα επτά Ι.Χ. αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι δράστες αφαιρούσαν από το εσωτερικό των οχημάτων ηχοσυστήματα, φορητούς Η/Υ, έγγραφα, συσκευές πλοήγησης, είδη ρουχισμού, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων εκτιμάται ότι ανέρχεται στις 37.500 ευρώ.

    Τέλος, από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε η σύλληψη 24χρονου, υπηκόου Γεωργίας, που τον περασμένο Μάρτιο διέπραξε ληστεία κατά την οποία τραυμάτισε, με τη χρήση σωματικής βίας, 54χρονη γυναίκα.

Σε τι διαφέρει η Προεδρευόμενη από την Προεδρική Δημοκρατία;;

Όπως έχει γίνει αντιληπτό στους φίλους αυτού εδώ του blog, υπάρχουμε και αγωνιζόμαστε με τις ιδέες μας για να αλλάξει το πολιτικό σύστημα της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας σε Προεδρική. Όμως, για να μπορέσει ο αναγνώστης να αντιληφθεί γιατί ακριβώς μιλάμε, και να σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη, θα πρέπει να γνωρίζει τις κύριες διαφορές μεταξύ αυτών των δύο πολιτικών συστημάτων.

Οι κύριες λοιπόν διαφορές μεταξύ του ισχύοντος στη χώρα μας πολιτικού συστήματος της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και του πολιτικού συστήματος της Προεδρικής Δημοκρατίας, διαμορφωμένου μάλιστα κατάλληλα για τη δική μας κοινωνία και ιδιοσυγκρασία, είναι οι εξής...

1) Η Προεδρευόμενη είναι ένα καθαρά ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα το οποίο βασίζεται απόλυτα στην αντιπροσώπευση του λαού από μια κλειστή (στη χώρα μας μάλιστα και κληρονομική) πολιτική ελίτ.
Αντίθετα η Προεδρική δημοκρατία είναι πιο δημοκρατικό σύστημα, το οποίο σπάζει τα πολιτικά στεγανά με αμεσότερη συμμετοχή του λαού στη διακυβέρνηση της χώρας. Είναι δηλαδή κάπου ανάμεσα στην καθαρά Αντιπροσωπευτική δημοκρατία και στην Άμεση δημοκρατία.

2) Η Προεδρευόμενη είναι ένα ασταθές, φοβικό και αναβλητικό πολιτικό σύστημα, που βασίζεται στις πολιτικές ισορροπίες και υπολογίζει πολύ το πολιτικό κόστος.
Αντίθετα η Προεδρική είναι πιο στιβαρό και πιο αποφασιστικό πολιτικό σύστημα, χωρίς να υπολογίζει πολύ το πολιτικό κόστος και αυτό θα καταφανεί στις αμέσως επόμενες διαφορές.

3) Στην Προεδρευόμενη η εκλογή του Κυβερνήτη (πρωθυπουργού), γίνεται έμμεσα μέσω των βουλευτών. Δηλαδή η κυβέρνηση είναι στην εξουσία μόνο αν το θέλει η πλειοψηφία των βουλευτών (Αρχή της δεδηλωμένης ή Ψήφος εμπιστοσύνης). Επομένως ο εκάστοτε πρωθυπουργός είναι δέσμιος των βουλευτών και των ισορροπιών που πρέπει να κρατά.
Αντίθετα στην Προεδρική, η εκλογή του Κυβερνήτη (προέδρου) γίνεται απ’ ευθείας από τους ίδιους τους πολίτες με την ψήφο τους, χωρίς τη μεσολάβηση ή τη βούληση των αντιπροσώπων βουλευτών και επομένως ο εκλεγείς Πρόεδρος δεν είναι δέσμιος κανενός.

4) Για να μπορέσει να υπάρξει μονοκομματική κυβέρνηση στην Προεδρευόμενη δημοκρατία, χρησιμοποιείται αναγκαστικά η ενισχυμένη αναλογική. Έτσι κυβερνούν τη χώρα πάντοτε λαϊκές μειοψηφίες. Αντίθετα στην Προεδρική δημοκρατία ισχύει η απλή αναλογική και αφενός εκλέγεται πάντα άμεσα κυβέρνηση με 50%+1, έστω και αν χρειαστεί δεύτερη Κυριακή, αφετέρου και οι βουλευτές ταυτόχρονα εκλέγονται με απλή αναλογική, χωρίς αυτό να επηρεάζει την κυβέρνηση αφού δεν απαιτείται ψήφος εμπιστοσύνης. Επομένως τη χώρα κυβερνάει πάντα η λαϊκή πλειοψηφία και οι νόμοι είναι πάντα γνήσια πλειοψηφικοί, χωρίς τροπολογίες και φωτογραφικά νομοσχέδια προς εξυπηρέτηση συμφερόντων, απλά γιατί αυτό είναι πρακτικά αδύνατο.

5) Στην Προεδρευόμενη (ή το ίδιο βασιλευόμενη) υπάρχει πάντα ένας τυπικός ανώτατος άρχων (πρόεδρος ή βασιλιάς) και ένας πρωθυπουργός. Αντίθετα στην Προεδρική υπάρχει μόνο ο άμεσα εκλεγμένος από το λαό Πρόεδρος. Δεν υπάρχουν δικέφαλα χωρίς ουσία σχήματα.

6) Στην Προεδρευόμενη δεν υπάρχει στην ουσία διάκριση των εξουσιών αφού οι υπουργοί είναι ταυτόχρονα και βουλευτές και ο πρωθυπουργός, αναγκαστικά διορίζει υπουργούς με εντελώς αναξιοκρατικά κριτήρια, κυρίως με βάση επηρεασμούς από ισχυρούς παράγοντες, την γεωγραφική κατανομή, τους σταυρούς προτίμησης κ.λ.π.
Αντίθετα στην Προεδρική υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ της ιδιότητας του βουλευτή και εκείνης του υπουργού. Ο βουλευτής είναι μόνο βουλευτής, εκπροσωπώντας τον λαό στο Κοινοβούλιο και δεν γίνεται ταυτόχρονα και υπουργός, ενώ ο Πρόεδρος συγκροτεί την κυβέρνηση από ικανότατα στελέχη μόνο με βάση την αξία τους και την ικανότητά τους για παραγωγή έργου.Ταυτόχρονα καταπολεμείται αποτελεσματικά το ρουσφέτι, αφού κόβεται η ενιαία αλυσίδα της εξουσίας και της αλληλεξάρτησης μεταξύ του βουλευτή και του υπουργού.

7) Στην Προεδρευόμενη δεν υπάρχει βεβαιότητα για τον χρόνο των εκλογών. Έτσι υπάρχει πάντα πολιτική αστάθεια και η κυβέρνηση διατρέχει πάντα τον κίνδυνο της πτώσης. Αποτέλεσμα είναι ο πρωθυπουργός να φοβάται πάντα το πολιτικό κόστος και να αναζητεί στηρίγματα σε εξωθεσμικά κέντρα εξουσία, όπως π.χ. τα ΜΜΕ κ.λ.π. Αντίθετα στην Προεδρική υπάρχει πάντα προκαθορισμένος χρόνος εκλογών στο τέλος κάθε τετραετίας και έτσι ο Πρόεδρος απαλλάσσεται από το άγχος της πτώσης και της αναζήτησης εξωθεσμικών στηριγμάτων.

8) Στην Προεδρευόμενη δεν υπάρχει περιορισμός θητειών του πρωθυπουργού. Η έπαρση λοιπόν της ισοβιότητας κάνει τον κάθε πρωθυπουργό ευάλωτο σε κολακείες και στηρίξεις εξωθεσμικές, αλλά και στο φόβο του πολιτικού κόστους. Αντίθετα στην Προεδρική προβλέπεται πάντα περιορισμένος αριθμός θητειών, συνήθως δύο τετραετίες, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος να έχει απελευθερωθεί εντελώς (κυρίως στη δεύτερη τετραετία) από το άγχος της επανεκλογής και να αφοσιώνεται στη λήψη μέτρων για το καλό του λαού, χωρίς κανένα φόβο για πολιτικό κόστος.

9) Στην Προεδρευόμενη είναι παντελώς αδύνατο να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κομμάτων και νόμος που να ρυθμίζει την ενιαία δημοκρατική οργάνωση και λειτουργία των κομμάτων (π.χ. εκλογή αρχηγού, υποψηφίων βουλευτών, υποψηφίων τοπικών αρχόντων κ.λ.π. από τη βάση των κομμάτων), τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων κ.λ.π. Αντίθετα στην Προεδρική, ακόμα και αν δεν συμφωνούν όλα τα κόμματα στην δημοκρατική οργάνωση και οικονομική διαφάνεια, είναι τέτοια η πιο πάνω λειτουργία και η δυναμική αυτού του πολιτικού συστήματος, που εκ των πραγμάτων οδηγεί σε ενιαίο τρόπο δημοκρατικής οργάνωσης και λειτουργίας των κομμάτων. Για παράδειγμα, εκ των πραγμάτων ούτε ο αρχηγός του κόμματος εξαρτάται από τους βουλευτές του, ούτε οι βουλευτές εξαρτώνται από τον αρχηγό, αφού και οι δύο εκλέγονται από την βάση του κόμματος και δεν διορίζει ο ένας τον άλλο. Επομένως οι βουλευτές είναι ανεξάρτητοι να ελέγχουν ακόμα και την ίδια την κυβέρνηση του κόμματός τους ή να καταψηφίζουν νομοσχέδια της κυβέρνησης, χωρίς να τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας ή να κινδυνεύει να πέσει η κυβέρνηση ή να κινδυνεύουν να διαγραφούν οι βουλευτές ή να μην γίνουν υπουργοί.

10) Στην Προεδρευόμενη, για να μπορεί να διατηρηθεί αλώβητη η κατεστημένη ολιγαρχία που καλύπτεται πίσω από αυτό το πολιτικό σύστημα και να προστατεύσει αποτελεσματικά τα μέλη της, είναι αναγκαίο να ελέγχει και τη Δικαιοσύνη. Αντίθετα στη Προεδρική, η Δικαιοσύνη είναι πραγματικά ανεξάρτητη για να επιτελέσει την αποστολή της, ανεξάρτητα από το πρόσωπο εναντίον του οποίου στρέφεται.

Υπάρχουν φυσικά και άλλες μικρότερες διαφορές υπέρ του πολιτικού συστήματος, της Προεδρικής Δημοκρατίας και φυσικά η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών του κόσμου, εφαρμόζουν αυτό το πολιτικό σύστημα.

Ίσως τώρα να αντιλαμβάνεστε γιατί η δική μας κρατικοδίαιτη πολιτικοοικονομική ολιγαρχία δεν μιλάει καθόλου για αλλαγή του πολιτικού συστήματος, ούτε φυσικά γίνεται καμία σχετική δημοσκόπηση.
Απλά γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγούσε αυτόματα σε κατάρρευσή της.

Όμως πιστεύουμε ακράδαντα πως μόνο το πολιτικό σύστημα της Προεδρικής Δημοκρατίας είναι εκείνο που μπορεί να δώσει νέα ώθηση στη χώρα μας για ένα νέο ξεκίνημα, αφήνοντας πίσω το κρατικοδίαιτο, αντιπαραγωγικό και ραγιάδικο παρελθόν μας.

Εσείς θα αποφασίσετε.


Σύνδεσμος στο άρθρο:
http://logioshermes.blogspot.com/2011/04/blog-post_6464.htmlhttp://logioshermes.blogspot.com/2011/04/blog-post_6464.html

Ο Στρατός Ξηράς τιμά τον προστάτη του Άγιο Γεώργιο


http://www.army.gr/default.php?pname=Article&art_id=69028&cat_id=14

Ο Στρατός Ξηράς τιμά τον προστάτη του Άγιο Γεώργιο
Την Παρασκευή 29 Απριλίου 2011, ο Στρατός Ξηράς με εκδηλώσεις τιμής σε Στρατόπεδα στην Περιοχή Ευθύνης όλων των Σχηματισμών, εορτάζει τον προστάτη του Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο.

Για την πρόσβαση σας, στο αφιέρωμα στη ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Γεωργίου
πατήστε εδώ.

Χρόνια η εκτροπή στο Κυπριακό Να καταθέσουμε ως πλαίσιο λύσης το ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου

http://www.sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/377789

| Εκτύπωση | 29/04/2011 | Της Ντίας Χαιλή

Δυνατότητες εξόδου από το σημερινό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται το Κυπριακό, σύμφωνα με την εκτίμησή του, βλέπει ο Βάσος Λυσσαρίδης.
Υπάρχουν δυνατότητες για έξοδο από τα σημερινά αδιέξοδα στο Κυπριακό και χάραξη μιας διορθωτικής πορείας, δήλωσε ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, αναφέροντας πως η ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να καταθέσει ως πλαίσιο λύσης το ομόφωνο ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου του Σεπτεμβρίου του 2009, που φέρει την υπογραφή όλων, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου της Δημοκρατίας και που καθορίζει ως παραμέτρους λύσης την ενότητα του κράτους, του χώρου, της οικονομίας, των θεσμών, τη διασφάλιση των βασικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών και την απαλλαγή από εποίκους, εγγυητές, κηδεμόνες και ξένη στρατιωτική παρουσία.
Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη και απαντώντας σε παρατήρηση δημοσιογράφου πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αναφέρει πως δεν μπορεί να αποσύρει τις προτάσεις του για εκ περιτροπής προεδρία, τους εποίκους και τη σταθμισμένη ψήφο, ο κ. Λυσσσαρίδης διερωτήθηκε «γιατί τότε υπέγραψε το ομόφωνο ανακοινωθέν. Ενώ λέμε να μείνουν πενήντα χιλιάδες έποικοι, το ομόφωνο ανακοινωθέν λέει δεν θα υπάρχουν έποικοι. Ενώ δεν συζητούμε στρατιωτική παρουσία, συζητούμε για στρατιωτική παρουσία. Ενώ μιλούμε για ανθρώπινα δικαιώματα, δεν μπορούμε να μιλούμε για διαρχία η οποία κατέστρεψε τη συμφωνία Ζυρίχης - Λονδίνου», ανέφερε.
Ο κ. Λυσσαρίδης ανέφερε πως «δεν χρειάζεται να πάμε ανοικτά και να πούμε αποσύρω τα α, τα β. Θα αποσυρθούν αυτόματα», είπε και πρόσθεσε: «Μας κάλεσε ο ΓΓ και τις δυο πλευρές να καταθέσουμε πλαίσιο λύσης και η Τουρκία καταθέτει ως πλαίσιο λύσης δυο λαούς, δυο κράτη και συνεταιρισμό».
Ανέφερε πως «με δικά μας λάθη λιγάκι τους επιτρέψαμε να επαναφέρουν» το θέμα του συνεταιρισμού και πρόσθεσε: «Εμείς ως απάντηση σε αυτό το πλαίσιο, να καταθέσουμε το πλαίσιο του ομόφωνου ανακοινωθέντος του Εθνικού Συμβουλίου που φέρει την υπογραφή όλων και του Προέδρου. Αυτόματα οτιδήποτε συγκρούεται με αυτές τις πρόνοιες πρέπει να θεωρηθεί ως μη ισχύον».
Είπε ακόμη πως μπορεί να υπάρξει ενότητα με βάση αυτό το ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου.
Σε χρόνια εκτροπή
Ο κ. Λυσσαρίδης είπε πως το Κυπριακό βρίσκεται σε μια χρόνια εκτροπή, προβάλλεται ως δικοινοτική διαμάχη και έτσι προσφέρεται άλλοθι στην Τουρκία.
«Χωρίς να καταγγέλλεται η διαδικασία -είναι αργά για καταγγελία- το Κυπριακό πρέπει να επανατοποθετηθεί στα διεθνή, περιφερειακά και εθνικά βήματα ως θέμα εισβολής, εθνοκάθαρσης, κατοχής, εποικισμού, που είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, καταπάτησης της ανεξαρτησίας μιας ευρωπαϊκής χώρας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλου του λαού, με τους Τουρκοκύπριους να διαμαρτύρονται έντονα ενάντια στην ασφυκτική κηδεμονία της Τουρκίας», ανέφερε.
Είπε πως η ΕΔΕΚ είναι υπέρ μιας διεθνούς διάσκεψης άμεσα που να ασχοληθεί μόνο με τη διεθνή πτυχή του Κυπριακού, την κατοχή και τον εποικισμό. Παρατήρησε πως σε διεθνείς διασκέψεις συμμετέχουν μόνο κυβερνήσεις και οιαδήποτε συμμετοχή κοινοτήτων τις αναβαθμίζει σε κρατικές οντότητες. Ανέφερε, εξάλλου, πως πρέπει να καταγγείλουμε σε όλα τα βήματα τις δηλώσεις Νταβούτογλου ότι, κι αν ακόμα δεν υπήρχε ένας Τ/κ, η Τουρκία πρέπει να ελέγχει τις κυπριακές εξελίξεις, τη νεοθωμανική απαίτηση για κηδεμονία των μουσουλμανικών κοινοτήτων στον πρώην Οθωμανικό αυτοκρατορικό χώρο και τη δήλωσή του πρόσφατα ότι δεν θα παρακαθίσει σε συσκέψεις στην παρουσία της κυπριακής κυβέρνησης.
«Πώς ζητά την υπογραφή της να γίνει μέλος της ΕΕ όταν ούτε καν να παρακαθίσει σε σύσκεψη μαζί της δεν ανέχεται;» διερωτήθηκε, και πρόσθεσε πως «είναι φυσικό ότι μονομερείς παραχωρήσεις προς τους Τ/κ είναι δυνατόν να οδηγηθούμε σε διαφοροποίηση της στάσης της Τουρκίας. Αντίθετα αυτές οι παραχωρήσεις αξιοποιούνται από την Τουρκία», είπε.

Δεν διαγράφουμε δικαιώματα

Αναφερόμενος σε θέματα που αφορούν την Κερύνεια, ο κ. Λυσσαρίδης είπε πως «το να νομίζει κανείς ότι με τη διαγραφή των δικαιωμάτων μιας ομάδας πολιτών είναι δυνατόν να οδηγηθεί σε λύση είναι αυταπάτη. Το αντίθετο. Όταν δεχθείς τη διαγραφή δικαιωμάτων μιας ομάδας των Κερυνειωτών, τότε ανοίγεις το δρόμο για διαγραφή των δικαιωμάτων του συνόλου», ανέφερε. Κάλεσε τέλος όλους όσοι «υιοθετούν τις απόψεις μας και πιστεύουν στην επιβεβαίωση των προβλέψεών μας να μην περιοριστούν σε έκφραση αποδοχής, αλλά να ψηφίσουν, να ενδυναμώσουν τη γραμμή μας, ώστε η ΕΔΕΚ να αποβεί ευεργετικός καταλύτης για μια νέα πορεία, για λύση μέσα στα πλαίσια που έχουν προδιαγράψει και όλοι προσυπογράψαμε για αποφυγή των εκκολαπτόμενων

ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ 4 ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ!



Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε 15 λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι στα σεισμόπληκτα Τρικάλων…όπου στήθηκε μπλόκο για όχημα το οποίο ερχόταν από την Καλαμπάκα προς τα Τρίκαλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συλληφθεί 4 Αλβανοί που επέβαιναν στο Ι.Χ.
επιβατικό αυτοκίνητο και στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν όπλα καλάσνικοφ και ποσότητα ναρκωτικών.
Η επιχείρηση σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, ενώ αίσθηση προκάλεσε η επίθεση που δέχθηκε η σπείρα των Αλβανών από ηλικιωμένους του παρακείμενου ΚΑΠΗ, όπου με μαγκούρες, βρισιές και φτυσίματα επιτίθονταν στους Αλβανούς λέγοντας «Δεν ντρέπεστε, καταστρέφετε τα παιδιά μας».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες βρέθηκε περίπου 30 κιλά χασίς στο αυτοκίνητο των δραστών.

Μία ακόμα κομμουνιστική υπερπαραγωγή: “Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ”. Έτος παραγωγής: 1944, Σενάριο: ΚΚΕ, Σκηνοθεσία: ΕΑΜ, Ηθοποιία: ΕΛΑΣ(έρευνα του ΔΑΙΔΑΛΟΥ)


http://xryshaygh.wordpress.com/2011/04/28/%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3/

Αναρτήθηκε από τον/την xryshaygh στο Απριλίου 28, 2011
Η Κοζάνη απελευθερώθηκε από τους Γερμανούς την 28/10/1944. Θαυμάστε τώρα το πώς η αλήθεια για ένα ιστορικό γεγονός που έλαβε χώρα παρουσία χιλιάδων ατόμων σε κατοικημένο τόπο (και όχι στα βουνά), βιάζεται ασύστολα από την κομμουνιστική προπαγάνδα.
Τα πραγματικά γεγονότα: 1. Η επίθεση εναντίον της Κοζάνης, ουσιαστικά εναντίον του οχυρωμένου λόφου που οι ντόπιοι αποκαλούν Ψηλό Αϊ Λια άρχισε νωρίς το πρωί της 27η Οκτωβρίου 1944 μέσα σε ένα λευκό πέπλο ομίχλης που γρήγορα μεταμορφώθηκε σε βροχή. Επρόκειτο για μία υπόθεση καθαρά μεταξύ Βρετανών και Γερμανών, αφού οι αντάρτες του ΕΛΑΣ είχαν ακροβολιστεί νοτίως της πόλεως χωρίς να εμπλακούν. Προς το απόγευμα της ιδίας μέρας οι Βρετανοί αποσύρθηκαν ηττημένοι με 8 τουλάχιστον θύματα.
2. Το επόμενο πρωί 28η Οκτωβρίου 1944 οι Γερμανοί κάλεσαν τις αρχές της πόλης, υπέστειλαν με τάξη τη σημαία τους, μοίρασαν καραμέλες στα παιδιά κι αναχώρησαν προς την Πτολεμαΐδα, αφήνοντας προς κάλυψιν μυδράλια στον Ψηλό Αϊ Λια και στον αντικριστό του λόφο της Αγίας Παρασκευής.
3. Πληροφορούμενοι οι αντάρτες την υποχώρηση, βιάστηκαν να μπουν απρόσεκτα και δύο από αυτούς πυροβολήθηκαν από μακριά κι έχασαν τη ζωή τους.
Κομμουνιστικό ψέμα Νο 1 (ΕΑΜ):
Την επομένη ημέρα η εφημερίδα Ελευθερία του ΕΑΜ Μακεδονίας παίζοντας με το χρόνο κι αποσιωπώντας εντελώς τη δράση των Βρετανών έγραψε: «σκληρές μάχες διεξήχθησαν στις 26 και 27 του Οχτώβρη στα υψώματα της Κοζάνης, όπου τα τμήματά μας τσάκισαν την εχθρική αντίσταση και κατάλαβαν τον Προφήτη Ηλία… ύστερα… άρχισε η επίθεση ενάντια στην πόλη …έπειτα από πεντάωρη σκληρή μάχη καταλήφθηκε σήμερα και η Κοζάνη».
Κομμουνιστικό ψέμα Νο 2 (Ριζοσπάστης):
Τη μεθεπόμενη ακολούθησε ο Ριζοσπάστης θέτοντας τους Βρετανούς ύστερους: κατ΄ αυτόν τμήματα του ΕΛΑΣ ύστερα από πολύωρη και πεισματώδη μάχη κατέλαβαν την Κοζάνη κι ότι την επίθεση υποστήριξαν οι Βρετανοί με βολές πυροβολικού και με δύο θωρακισμένα που μπήκαν στην πόλη. Πιάστηκαν μάλιστα λέει και πολλοί αιχμάλωτοι (ανύπαρκτοι φυσικά).
Σημείωση: προσέξτε στο δημοσίευμα εκεί που μιλάει για λάφυρα. Προφανώς οι “αντιστασιακοί” του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ αναφέρονται στις… ναζιστικές ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ! Λένε λοιπόν:
“Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Σχετικά με την απελευθέρωση της Κοζάνης το Γενικό Στρατηγείο ανακοίνωση τις παρακάτω λεπτομέρειες: Στις 28 Οκτώβρη τμήματα του ΕΛΑΣ έκαμαν επίθεση κατά των Γερμανών που κατείχαν την πόλη. Ύστερα από πολύωρη και πεισματώδη μάχη ο ΕΛΑΣ μπήκε στην Κοζάνη. Πολλά λάφυρα κυριεύτηκαν. Η επίθεση έγινε με συνεργασία του αγγλικού αποσπάσματος Τζέλικο, που υποστήριξε τον αγώνα με βολή πυροβολικού. Μαζί με τα τμήματα του ΕΛΑΣ μπήκαν στην πόλη και 2 θωρακισμένα αγγλικά αυτοκίνητα. Στη μάχη της Κοζάνης πιάστηκαν πολλοί Γερμανοί αιχμάλωτοι. Οι Γερμανοί καταδιώκονται προς το Αμύνταιο.”
Κομμουνιστικό Ψέμα Νο. 3 (ΕΛΑΣ):
Η εφημερίδα Σμόλικας της ΙΧ μεραρχίας του ΕΛΑΣ αποσιωπώντας κι αυτή τη βρετανική επίθεση της 27ης και μιμούμενη το Ριζοσπάστη αναφέρε ότι «2 τεθωρακισμένα Αγγλικά ακολουθούν τους αντάρτες» που ήδη είχαν μπει στην πόλη.
Κομμουνιστικό Ψέμα Νο. 4 (ΠΟΑΕΑ):
Από την Πανελλήνια Οργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Μακεδονίας – Θράκης.
28/10/1944 : Ο ΕΛΑΣ χτυπάει γερμανική δύναμη στην Κοζάνη και μετά από πολύωρη μάχη την καταλαμβάνει, ενώ εκδιώκονται από αυτήν οι Γερμανοί.
Κομμουνιστικό Ψέμα Νο. 5 (επίσημα αρχεία):
Από Έκθεσι για τη συνολική “δράσι” του ΕΛΑΣ κατά την κατοχή).
28 Οκτωβρίου. Τμήματα ΙΧ Μεραρχίας κτύπησαν την Κοζάνη.Ύστερα από πολύωρη και πεισματώδη μάχη κατέλαβον την πόλη.Συνελήφθηκαν πολλοί αιχμάλωτοι και πάρθηκαν πολλά λάφυρα.
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η “απελευθέρωση” της Κοζάνης (ή όταν ο ΕΛΑΣ θεωρούσε λάφυρα τις γερμανικές… καραμέλες!)

«Πολυπολιτισμός»:Λαθρομετανάστες για λίγα κέρματα σακάτεψαν ηλικιωμένη που χαροπαλεύει στην εντατική


Αναρτήθηκε από τον/την xryshaygh στο Απριλίου 28, 2011
Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΔΗΣΗ «ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ» ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ» ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ: «Η 80χρονη γιαγιά νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου του Ρίου. Το περιστατικό της ωμής βίας έγινε πριν από δέκα ημέρες στα Προσφυγικά της Πάτρας. Σύμφωνα με το thebest.gr οι δυο δράστες είχαν στήσει καρτέρι στην άτυχη γερόντισσα με στόχο το πορτοφόλι του κρατούσε στα χέρια της. Η γυναίκα δέχθηκε άγρια επίθεση από τους αλλοδαπούς, οι οποίοι θέλησαν να τις αποσπάσουν τα λίγα κέρματα που είχε μαζί της. Στο περιστατικό παρενέβησαν περαστικοί, αλλά η ζημιά είχε γίνει. Η γυναίκα αιμορραγούσε και μεταφέρθηκε άμεσα από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Αχαϊα: Για λίγα κέρματα σακάτεψαν ηλικιωμένη – Πλέον χαροπαλεύει σε ΜΕΘ!

http://xryshaygh.wordpress.com/2011/04/28/%C2%AB%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE%C2%BB-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BB%CE%B1%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5/

Ημέρα Υγιεινής και Ασφαλείας στις Ένοπλες Δυνάμεις

http://www.army.gr/default.php?pname=Article&art_id=69027&cat_id=14Ημέρα Υγιεινής και Ασφαλείας στις Ένοπλες Δυνάμεις
Την Πέμπτη 28 Απριλίου 2011, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου κ. Φραγκούλη Φράγκου ομιλία στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, στο πλαίσιο της καθιέρωσης από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, της 28 Απριλίου ως Ημέρας Εορτασμού της Υγιεινής και Ασφάλειας στις Ένοπλες Δυνάμεις. Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Kυπριακή Δημοκρατία: Η ασπίδα μας

http://www.sigmalive.com/simerini/columns/stigma/376258

| Εκτύπωση | 23/04/2011 | ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Επιχειρούν και σήμερα,ξένοι και ντόπιοι, κατά του κυπριακού κράτους
Η επέτειος του δημοψηφίσματος της 24ης Απριλίου 2004 συμπίπτει φέτος με την Ανάσταση του Κυρίου. Συμβολική μεν η ένδειξη, αλλά και πραγματική. Στις 24 Απριλίου 2004, η Κυπριακή Δημοκρατία βρισκόταν μεταξύ τάφου και επιβίωσης. Ο κυπριακός Ελληνισμός εκαλείτο είτε να θέσει την ταφόπλακα πάνω από το κράτος του είτε να το διατηρήσει εν ζωή και μάλιστα ισχυρότερο, αφού επέκειτο η ένταξή του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αποφάσισε: Με συντριπτική πλειοψηφία και αποκρούοντας έξωθεν και έσωθεν πιέσεις, εκβιασμούς και απειλές για τις επτά πληγές του Φαραώ που θα προέκυπταν, αποφάσισε να απορρίψει την ταφόπλακα του σχεδίου Ανάν και να επιβάλει τη συνέχιση της λειτουργίας του κράτους του.
Ήταν η μοναδική φορά που ο κυπριακός Ελληνισμός εκαλείτο να αποφασίσει για την τύχη του και για την τύχη της χώρας του. Προς τούτο οφείλουμε ευγνώμονες ευχαριστίες προς τους ξένους, ακόμη και αυτούς που έσκαβαν το λάκκο μας, οι οποίοι, αιθεροβατώντας και πιστεύοντας ότι είχαν το «Ναι» του λαού στην τσέπη, πρόσφεραν, εν τη αφελεία τους, ευκαιρία στο λαό να επιλέξει. Ποτέ προηγουμένως, ούτε όταν επέβαλλαν το καθεστώς της Ζυρίχης ούτε όταν επέβαλλαν τη διζωνική, οι δικοί μας και ξένοι ηγέτες δεν προσέφυγαν στο λαό για να πάρουν την έγκριση ή την απόρριψή του.
Το σχέδιο Ανάν υπήρξε η μεγαλύτερη πολιτική συνωμοσία για τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Προϋπήρξαν και άλλες, πολιτικές και στρατιωτικές, οι οποίες απέτυχαν οικτρά. Άφησαν, όμως, πληγές στο σώμα της Κύπρου. Το 1963, η Τουρκία και οι σύμμαχοί της έθεσαν σε εφαρμογή το πρώτο σχέδιο κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με το πραξικόπημα των Χριστουγέννων. Αντέστη ο λαός και η Τουρκία δεν πέρασε. Όπως δεν πέρασε και η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Έκτοτε, με διάφορες συνωμοτικές κινήσεις, η Τουρκία και οι Αγγλοαμερικανοί επιχείρησαν, είτε στρατιωτικά είτε πολιτικά, να διαλύσουν το κυπριακό κράτος. Απέτυχαν, οπότε υποχρεώθηκαν να αφαιρέσουν και το τελευταίο φύλλο συκής και να φθάσουν μέχρι το χουντικό πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή. Η Κύπρος διχοτομήθηκε, αλλά η Κυπριακή Δημοκρατία επιβίωσε. Ασπίδα και δόρυ, συνάμα, του κυπριακού Ελληνισμού στον αγώνα που διεξάγει για απελευθέρωση.
Σήμερα, και πάλιν, η Τουρκία και οι σύμμαχοι της επιχειρούν κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι, για ακόμα μια φορά, σε έξαρση τα συνωμοτικά και φανερά σχέδια για κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσω ενός σχεδίου που θα καταστήσει την Τουρκία αφέντη στο βορρά και συνεταίρο στο νότο. Κατατρομοκρατείται ξανά ό λαός ότι, αν δεν αποδεχθεί λύση διάλυσης, θα προκύψουν μεγάλα δεινά. Και, δυστυχώς, συμβάλλει σε αυτή την τρομοκρατία η ίδια η Κυβέρνηση του κυπριακού κράτους. Το εκβιαστικό δίλημμα «διζωνική ή διχοτόμηση» απαγγέλλεται συνεχώς από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συνεργάτες του και την ηγεσία του ΑΚΕΛ.
Ο κυπριακός λαός δεν πτοείται. Κάτω από πολύ δυσμενέστερες συνθήκες αποφάσισε το 2004 να μην παραδώσει την πατρίδα. Δεν θα το πράξει σήμερα κάτω από πολύ πιο θετικές συγκυρίες. Το δίλημμα δεν είναι «διζωνική ή διχοτόμηση». Το δίλημμα είναι: «Διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας ή συνέχιση της ύπαρξής της ως κράτους ανεξάρτητου και κυρίαρχου».
Αν, παρ' ελπίδα, η Κυπριακή Δημοκρατία διαλυθεί χάριν μιας εκτρωματικής λύσης, το τέλος του κυπριακού Ελληνισμού είναι θέμα χρόνου. Η διατήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας -εφ' όσον δεν μας προσφέρεται λύση δημοκρατική, χωρίς εποίκους, χωρίς Αττίλα, χωρίς επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας, χωρίς ρατσιστικούς διαχωρισμούς- είναι επιβεβλημένη. Είναι το οξυγόνο του κυπριακού Ελληνισμού και αλίμονο σε όποιον ηγέτη αποτολμήσει να το στερήσει. Θα έχει να δώσει λόγο στην Ιστορία...
Ηλ. διεύθυνση: antoniouc@simerini.com

Η ΒΑΣΚΑΝΙΑ

Η ζήλεια , όταν έχει κακότητα, μπορεί να κάνει ζημιά .
Αυτή είναι η βασκανία , είναι μια δαιμονική ενέργεια.
Γέροντα , την βασκανία την παραδέχεται η Εκκλησία;
-Ναι , υπάρχει και ειδική ευχή. Οταν κανείς λέει κάτι με φθόνο , τότε  πιάνει το <<μάτι>>.
-Πολλοί ,Γέροντα , ζητούν <<ματάκια>> για τα μωρά, για να μην τα ματιάζιουν. Κάνει να φορούν τέτοια;
-Οχι, δεν κάνει. Να λέτε στις μητέρες  σταυρό να τα φορούν .
-Γέροντα , αν κανείς επαινέση ένα ωραίο έργο, και αυτοί που το έφτιαξαν δεχθούν τον έπαινο με υπερήφανο λογισμό και γίνει ζημιά, αυτό είναι βασκανία;
-Αυτό δεν είναι βασκανία. Σ'αυτήν την περίπτωση λειτουργούν οι πνευματικοί νόμοι. Παίρνει την Χάρη Του ο Θεός από τον άνθρωπο, και τότε γίνεται ζημιά. .Βασκανία υπάρχει σε σπάνιες περιπτώσεις. Ιδίως οι άνθρωποι που έχουν ζήλεια και κακότητα -λιγοι είναι τέτοιοι -αυτοί είναι που ματιάζουν .Μια γυναίκα λ.χ βλέπει ένα παιδάκι χαριτωμένο με την μάνα τουκαι λέει με κακότητα ,<<Γιατί να μην το είχα εγώ αυτό το παιδί; γιατί να το δώση ο Θεός σ'αυτή;,>>Τότε το παιδάκι εκείνο μπορεί να πάθη ζημιά, να μην κοιμάτε, να κλαίη, να ταλαιπωρήται, γιατί εκείνη το είπε με μια κακότητα.Και αν αρρώσταινε και πέθαινε το παιδί, θα έωιωθε χαρά μέσα της .Αλλος βλέπει ένα μοσχαράκι , το λαχταρά ,και αμέσως εκείνο ψοφάει.
Πολλές φορές όμως όμως μπορεί να ταλαιπωρήται το παιδί και φταίη η ίδια η μάνα. Μπορεί δηλαδή η μάνα να είδε καμιά φορά κανένα αδύνατο παιδάκι και να είπε. <<Τι είναι αυτό ; Τι σκελετωμένο παιδί>>.Να καμαρωνε το δικό της και να κατηγόρησε το ξένο. Και αυτό που είπε με κακία για το ξένο παιδί, πιάνει στο παιδί της. Μετά το παιδί ταλαιπωρείται εξ αιτίας της μάνας, χωρίς να φταίη. Λείωνει- λείωνει το καημένο, για να τι μωρηθή η μάνα και να καταλάβη το σφάλμα της . Τότε φυσικά το παιδί θα πάη μάρτυρας .Τα κρίματα του Θεού είναι άβυσσος .
ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑ'Ι'ΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΛΟΓΟΙ   Α'

ΜΕ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΠΙΚΑΙΡΑ


Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Δραστηριότητες του Συνδέσμου Απρ 2011

http://www.saith.gr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
 Γράφει ο Κωνσταντίνος Ιω. Τριανταφύλλου

Επίσκεψη στην ΑΣΔΥΣ

Image
O κ. Κωνσταντίνος Ιω. Τριανταφύλλου επισκέφθηκε και συνεχάρη τον Υποδιοικητήν της ΑΣΔΥΣ Υποστράτηγον (ΤΘ) κ. Στυλιανόπουλον Αθανάσιον
Την 7 Απριλίου 2011 εκ μέρους του Δ.Σ./ΣΑΑΙΤΘ ο Πρόεδρος της Συντακτικής Επιτροπής του Περιοδικού μας «ΙΠΠΙΚΟ – ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ» και μέλος του Δ.Σ. /ΣΑΑΙΤΘ κ. Κωνσταντίνος Ιω. Τριανταφύλλου επισκέφθηκε και συνεχάρη τον Υποδιοικητήν της ΑΣΔΥΣ Υποστράτηγον (ΤΘ) κ. Στυλιανόπουλον Αθανάσιον τόσον δια την προαγωγήν του όσο και την τοποθέτησή του ως Υποδιοικητού ΑΣΔΥΣ, ευχηθείς δύναμη σώματος και ψυχής δια την επιτέλεση των καθηκόντων του και σε ανώτερα αξιώματα.

27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941 : Ο ΕΥΖΩΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΚΙΔΗΣ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΠΕΤΣΙΝΑ ΑΣΧΕΤΑ ΟΤΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ ΑΛΛΑ ΛΕΜΕ
http://eoniaellhnikhpisti.blogspot.com/2011/04/27-1941.html

Όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα, 27 Απριλίου 1941, η πρώτη τους δουλειά ήταν να στείλουν ένα απόσπασμα υπό τον λοχαγό Γιάκομπι και τον υπολοχαγό Έλσνιτς για να κατεβάσει τη Γαλανόλευκη από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και να υψώσει τη σβάστικα.
Δεξιά ο Παρθενώνας, αριστερά οι Καρυάτιδες. Από τήν εληά τής Αθηνάς οι Γερμανοί αντικρύζουν στό ακραίο σημείο τού βράχου τής Ακρόπολης πού δεσπόζει τής πόλης, τήν γαλανόλευκη σημαία πού θ' αντικατασταθή από τόν αγκυλωτό σταυρό.
Η εθνική Σημαία με το μεγάλο σταυρό στην μέση λάμπει και τα χρώματά της τονίζουν και τονίζονται από τον Παρθενώνα που στέκει αγέρωχος και όμορφος όπως πάντα.
Εκεί στην θέση Καλλιθέα, στο ανατολικό σημείο του Ιερού Βράχου ο επικεφαλής του αποσπάσματος ζήτησε από τον εύζωνο που φρουρούσε τη σημαία μας να την κατεβάσει και να την παραδώσει.
Ο απλός αυτός φαντάρος, όταν στις 8:45 το πρωϊ έφθασαν μπροστά του οι κατακτητές της χώρας μας και με το δάκτυλο στην σκανδάλη των πολυβόλων τους, τον διέταξαν να κατεβάσει το Εθνικό μας σύμβολο, δεν έδειξε κανένα συναίσθημα. Δεν πρόδωσε την τρικυμία της ψυχής του. Ψυχρός, άτεγκτος και αποφασισμένος.. απλά αρνήθηκε! Οι ώρες της περισυλλογής, που μόνος του είχε περάσει δίπλα στην σημαία, τον είχαν οδηγήσει στη μεγάλη απόφαση.
“ΟΧΙ”! Αυτό μονάχα πρόφερε και τίποτε άλλο. Μια απλή λέξη, με πόση όμως τεράστια σημασία και αξία. Η Ελληνική μεγαλοσύνη σε όλη την απλή μεγαλοπρέπειά της κλεισμένη μέσα σε δύο συλλαβές! Ξέρουν απ’ αυτά οι Έλληνες….
Ο λοχαγός Γιάκομπι διέταξε έναν Γερμανό στρατιώτη να το πράξει. Ο στρατιώτης την κατέβασε κι αφού με τη βοήθεια ενός συναδέλφου του την δίπλωσε πολύ προσεκτικά, την παρέδωσε στα χέρια του Έλληνα φρουρού. Ο εύζωνας κοίταξε για λίγα δευτερόλεπτα με κατεβασμένο κεφάλι το διπλωμένο γαλανόλευκο πανί πάνω στα χέρια του. Κι ύστερα τυλίχτηκε με τη σημαία, έτρεξε ως την άκρη του Ιερού Βράχου και μπρος στα μάτια των εμβρόντητων Γερμανών ρίχτηκε μ’ ένα σάλτο στον γκρεμό, βάφοντας το εθνικό μας σύμβολο με το τίμιο αίμα του.

Οι Γερμανοί σκύβουν πάνω από τό κενό: 60 μέτρα πιό κάτω, κείτεται ο Εύζωνας, νεκρός πάνω στόν βράχο, σκεπασμένος μέ τό σάβανο πού διάλεξε.

Οι δύο Γερμανοί αξιωματικοί, πού είναι επί κεφαλής τών εμπροσθοφυλακών, ο αρχηγός ιππικού Γιάκομπι καί ο λοχαγός Έλσνιτς τής 6ης ορεινής μεραρχίας, χρησιμοποιούν τόν ραδιοφωνικό σταθμόν Αθηνών γιά νά στείλουν μήνυμα στόν Χίτλερ:

«Μάϊν Φύρερ, στίς 27 Απριλίου, στίς 8 καί 10, εισήλθαμε εις τάς Αθήνας, επί κεφαλής τών πρώτων γερμανικών τμημάτων στρατού, καί στίς 8 καί 45, υψώσαμε τήν σημαία τού Ράϊχ πάνω στήν Ακρόπολη καί στό Δημαρχείο. Χάϊλ, μάϊν Φύρερ».

Η γερμανική στρατιωτική διοίκηση Αθηνών υποχρέωσε την προδοτική κυβέρνηση Τσολάκογλου να δημοσιεύσει στον Τύπο ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο φρουρός της σημαίας μας, υπέστη έμφραγμα από την συγκίνηση όταν του ζητήθηκε να την παραδώσει. Όμως οι στρατιώτες κι οι επικεφαλής του γερμανικού αποσπάσματος είχαν συγκλονιστεί απ’ αυτό που είδαν και δεν κράτησαν το στόμα τους κλειστό. Στις 9 Ιουνίου η είδηση δημοσιεύθηκε στην DAILY MAIL με τίτλο: “A Greek carries his flag to the death” (Ένας Έλληνας φέρει την σημαία του έως τον θάνατο).

Η θυσία του Έλληνα στρατιώτη έγινε αιτία να εκδοθεί διαταγή από τον Γερμανό φρούραρχο να υψώνεται και η ελληνική σημαία δίπλα στη γερμανική. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, εκεί στα Αναφιώτικα κάτω από τον Ιερό Βράχο, ζούσαν ακόμα αυτόπτες μάρτυρες, που είδαν το παλληκάρι να γκρεμοτσακίζεται μπροστά στα μάτια τους τυλιγμένο με την Γαλανόλευκη. Και κάθε χρόνο, στο μνημόσυνό του στις 27 Απριλίου, άφηναν τα δάκρυά τους να κυλήσουν στη μνήμη του. Ουδείς ενδιαφέρθηκε ποτέ να καταγράψει την μαρτυρία τους.

Κωνσταντίνος Κουκίδης είναι τ’ όνομα του ευζώνου (κατά μια άλλη άποψη ήταν 17χρονος νέος της Εθνικής Οργανώσεως Νέων αλλά τι σημασία έχει;). Κωνσταντίνος Κουκίδης είναι τ’ όνομα αυτού του ΕΛΛΗΝΑ και στολή του η Σημαία μας. Μας τον έχουν κρύψει, μας τον έχουν κλέψει.
Κλείστε κι αυτόν τον εθνομάρτυρα στην ψυχή σας κοντά στους άλλους. Απαιτείστε να γραφτεί τ’ όνομά του στα σχολικά βιβλία της Ιστορίας. Ψιθυρίστε το, έστω και βουβά, μέσα σας, κάθε φορά που αντικρύζετε τη σημαία μας. Πείτε στα παιδιά σας ότι αυτή η σημαία, έχει βυζάξει ποταμούς ελληνικού αίματος, για να μπορεί αγέρωχη να κυματίζει την τιμή και την αξιοπρέπειά μας.
Το παραπάνω κείμενο αποτελείται από αποσπάσματα αναρτήσεων των εξής ιστολογίων Hellenic Electronic Center, Εβδόμη Τοπική Εφημεριδα της Ανατ. Αττικής,
Αραγε τι σχέση μπορεί να υπάρχει μεταξύ αυτού του παλικαριού και των σύγχρονων εφιαλτών που καίνε την σημαία μας, αλλά και αυτών που το επιτρέπουν;
Το μνημείο του Ηρωα Κωνσταντίνου Κουκίδη στο σημείο που βρήκε ηρωϊκό θάνατο.

Σύνθημα νίκης από τη Νεολαία Χειμάρρας


http://palmosbh.blogspot.com/2011/04/blog-post_6156.html

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγή 
στην μνήμη του αδικοχαμένου Αριστοτέλη Γκούμα
Ο δήμαρχος Χειμάρρας, κ. βασίλης Μπολάνος.
Σε ενθουσιώδες κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου της Χειμάρρας, Βασίλη Μπολάνου με τους νέους Χειμαρραίους που ζουν στην Αθήνα.


Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ, παραβρέθηκαν περισσότεροι από διακόσιοι νέες και νέοι από την Χειμάρρα οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο, Βασίλη Μπολάνο, για τα έργα πνοής που έχουν πραγματοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο και πως αυτά συντελούν στην δημιουργία νέων προοπτικών για την ανάπτυξη της περιοχής.

Ο πρόεδρος της Αδελφότητας Δρυμαδιωτών, κ. Αντώνης Νέτσος.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικές ήταν οι ομιλίες των νέων που αποφάσισαν να ασχοληθούν ενεργά με τα κοινά του Δήμου, όπως ο Μάρκος Μενίκος με σπουδές στην Ελλάδα, που ζει και εργάζεται πλέον μόνιμα στην Χειμάρρα ως Μηχανολόγος Μηχανικός, ο Μιχάλης Δημογιάννης (Μηχανολόγος Μηχανικός) και ο πρόεδρος της Αδελφότητας Δρυμαδιωτών, Αντώνης Νέτσος (Δικηγόρος).

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ, κ. Βαγγέλης Ντούλες.
Την συγκέντρωση χαιρέτησε επίσης ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες.

Τον λόγο έλαβαν και άλλοι νέοι από την Χειμάρρα όπως ο Στέλιος Μπολάνος, αλλά και νέοι από την ευρύτερη περιοχή όπως ο Κοσμάς Καίσαρης από το Κηπαρό και ο Πέτρος Τσάνης από το Κούδεσι

Οι νεολαίοι που πήραν τον λόγο εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους, ενώ εστίασαν τόσο στις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής, όσο και στην εθνική σημασία της διοίκησης του Δήμου από τον συνδιασμό της ΟΜΟΝΟΙΑ, ως εκπρόσωπο του Ελληνισμού.

Επίσκεψη κ. Α/ΓΕΣ στη Περιοχή Ευθύνης των 96 και 98 ΑΔΤΕ και της 88 ΣΔΙ


http://www.army.gr/default.php?pname=Article&art_id=68940&cat_id=14

Επίσκεψη κ. Α/ΓΕΣ στη Περιοχή Ευθύνης των 96 και 98 ΑΔΤΕ και της 88 ΣΔΙ
Την 26 Απριλίου 2011, ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Φραγκούλης Φράγκος, επισκέφθηκε Σχηματισμούς και Μονάδες στην Περιοχή Ευθύνης της 98 ΑΔΤΕ, της 96 ΑΔΤΕ και της 88 ΣΔΙ, προκειμένου να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, να ενημερωθεί για επιχειρησιακά θέματα και να δώσει κατευθύνσεις και οδηγίες στους Διοικητές και στο προσωπικό των Μονάδων. Ιδιαίτερα κατά την επίσκεψη του στον Άγιο Ευστράτιο διαπίστωσε το ακμαίο ηθικό και το υψηλό φρόνημα του στρατιωτικού προσωπικού που επανδρώνει το φυλάκιο.

Προς έγκριση από τις ΗΠΑ τα 400 Μ1Α1 - Έρχονται με DU θωράκιση!

ΣΟΒΑΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Εκτύπωση E-mail
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=19430&Itemid=47
Μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα έχει εγκριθεί από το αμερικανικό Κογκρέσσο η παραχώρηση στην Ελλάδα των 400 αρμάτων μάχης Μ1Α1 Abrams από τα αποθέματα του αμερικανικού Στρατού ως απάντηση στην ελληνική LoR, αναφέρουν πηγές του ΓΕΣ. Εν συνεχεία θα μεταβούν στις ΗΠΑ αξιωματικοί των Διευθύνσεων Τεθωρακισμένων και Τεχνικού για να επιλέξουν τα άρματα ανάμεσα σε περίπου 1.000 μονάδες που έχουν αποσυρθεί την τελευταία πενταετία και εξακολουθούν να αποσύρονται. Το ενδιαφέρον είναι ότι τα άρματα είναι της παραγωγής που χρησιμοποιπούν απεμπλουτισμένο ουράνιο (DU) στην θωράκισή τους, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε μία τεράστια πρόκληση επιχειρησιακής αξιοποίησης με ένα πρακτικά αδιάτρητο θώρακα, ακόμα και από το πυρομαχικό με πυρήνα βολφραμίου το DM63 που χρησιμοποιούν τα τουρκικά LEO2A4. επίσης είναι βέβαιο ότι θα παραληφθούν και κάποιες χιλιάδες βλήματα με πυρήνα DU που σημαίνει ότι το ισχυρότερο διατρητικό βλήμα του κόσμου θα υπηρετεί εφ'εξής στον Ελληνικό Στρατό.
Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί μπορείτε να βρείτε δύο λεπτομερή άρθρα, το ένα για το κόστος χρήσης σε σχέση με τις δυνατότητές του, του 62 τόνων άρματος Μ1Α1, βασιζόμενο σε αμερικανικές πηγές και το άλλο για τα πυρομαχικά DU που αλλάζουν ολόκληρη την ισορροπία δυνάμεων υπερ της Ελλάδος στον αρματικό τομέα.
Χαρακτηριστικό του πόσο κρίσιμα θετική ήταν η κίνηση του ΓΕΣ να ζητήσει τα 400 Μ1Α1 είναι η απάντηση που έδωσε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) η τιμή που ζήτησε το αυστριακό υπουργείο Άμυνας για την τιμή των υπό απόσυρση Leopard 2A4 του αυστριακού Στρατού.
Το αυστριακό υπουργείο Άμυνας κοινοποίησε ως αρχική τιμή πώλησης κάθε Leopard 2A4 το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ! Η συγκεκριμένη τιμή για άρμα 20-25 ετών είοναι πρωτάκουστη και φυσικά απορρίφθηκε.
Ο αυστριακός Στρατός αποφάσισε να αποσύρει 54 άρματα μάχης Leopard 2A4 από την ενεργό υπηρεσία και να τα διαθέσει στη διεθνή αγορά. Το ΓΕΣ, πληροφορούμενο την απόσυρση των αρμάτων και στο πλαίσιο της συστηματικής πολιτικής του για εξεύρεση επιπλέον αρμάτων για την ανανέωση του αρματικού δυναμικού, προχώρησε σε προκαταρκτικές επαφές δια της επισήμου οδού με το αυστριακό υπουργείο Άμυνας. Η απάντηση όμως σε ότι αφορά το κόστος των προς διάθεση αρμάτων θα μπορούσε μάλλον να χαρακτηριστεί ως αναπάντεχη.
Συνολικά είχαν παραληφθεί από την Αυστρία 114 άρματα μάχης του τύπου και ένας επιπλέον πύργος, από τα ολλανδικά αποθέματα, τα οποία εντάχθηκαν σε υπηρεσία, αντικαθιστώντας του παλαιότερους αμερικανικούς τύπους αρμάτων που αξιοποιούσαν επιχειρησιακά οι αυστριακές χερσαίες δυνάμεις (M60A1/-A3).
Η αναζήτηση των 13 επιπλέον Leopard 2A4 για να συμπληρωθεί ο εξοπλισμός μιας επιλαρχίας χρονολογείται ήδη εδώ και τέσσερα με πέντε χρόνια, όταν δεν κατέστη δυνατή η υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας της αποκαλούμενης «ενδιάμεσης λύσης ΙΙ» η οποία εκτός του εξοπλισμού συντήρησης και επισκευών τετάρτου και πέμπτου κλιμακίου για τα 170 Leopard 2HEL και τα 183 Leopard 2A4 περιελάμβανε και την προμήθεια 13 αρμάτων μάχης Leopard 2A4 από τα γερμανικά αποθέματα.
Παρά τις επανειλημμένες ελληνικές αιτήσεις, μέχρι σήμερα η γερμανική πλευρά δεν έχει αποδεσμεύσει τα 13 άρματα του τύπου επικαλούμενη εξάντληση των αποθεμάτων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥΣ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ > Διαβάστε τι διδάσκουν στα σχολεία της Αλβανίας για την Ελλάδα! ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠ.ΕΞ;


http://greeknation.blogspot.com/2011/04/blog-post_1732.html

Μίσος, φανατισμό αλλά και πλαστογραφημένη Ιστορία που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική, διδάσκει η αλβανική κυβέρνηση στους μαθητές των σχολείων. Οι νεαροί Αλβανοί μέσα από τα νέα επίσημα σχολικά βιβλία τους μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας» και διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο "αιμοσταγείς" Έλληνες πραγματοποίησαν "εθνοκάθαρση" στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά». 







Η νέα γενιά Αλβανών μαθαίνει, μεταξύ άλλων, πως... έχει ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όλα αυτά τυπώθηκαν φέτος στα επίσημα σχολικά εγχειρίδια με την έγκριση του αλβανικού υπουργείου Παιδείας.
Στο νέο βιβλίο «Γεωγραφία της Αλβανίας», που εκδόθηκε φέτος και ήδη αποτελεί διδακτική ύλη στα λύκεια της χώρας, οι μαθητές διδάσκονται όχι μόνο για τη γεωγραφία της χώρας τους αλλά και για περιοχές όμορων χωρών που, σύμφωνα με τους συγγραφείς, κατοικούνται από Αλβανούς.
Στις «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που έμειναν εκτός αλβανικού κράτους περιλαμβάνονται το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα, με τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.



Συγκεκριμένα, όσον αφορά στη χώρα μας, στο κεφάλαιο «Οι αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα», αναφέρονται τα εξής: «Είναι αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών.
Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της "Μακεδονίας" και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.».




Οι συγγραφείς του βιβλίου υποστηρίζουν πως η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει «εθνοκάθαρση» με στόχο τον αφανισμό των Αλβανών που ζούσαν εκεί. Ο χάρτης με τη Μεγάλη Αλβανία και τις όμορες «αλβανικές περιοχές» κοσμεί το εξώφυλλο τόσο του βιβλίου όσο και του τετραδίου ασκήσεων των μαθητών που καλούνται, για παράδειγμα, να ζωγραφίσουν τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν... Αλβανοί ή να απαντήσουν στα ερωτήματα: «Ποιες είναι οι αλβανικές περιοχές της Ελλάδας;» ή «Αναφέρετε τις εκδιώξεις που υπέστησαν οι Αλβανοί από τις ελληνικές αρχές».

Επίσκεψη κ. Α/ΓΕΣ στο Κόσσοβο


http://www.army.gr/default.php?pname=Article&art_id=68830&cat_id=14

Επίσκεψη κ. Α/ΓΕΣ στο Κόσσοβο
Την 25 Απριλίου 2011, ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέφτηκε την Ελληνική Δύναμη Κοσσυφοπεδίου στο Στρατόπεδο «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ» στο Ferizaj/Urosevac, όπου αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό της με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα.

Φρικτά εγκλήματα κομμουνιστών κατά συντρόφων τους


Αναρτήθηκε από τον/την xryshaygh στο Απριλίου 26, 2011
“Σύντροφος” αποκαλύπτει απάνθρωπες φρικαλεότητες των συμμοριτών – (βιβλιοκριτική από τον Όθωνα): Το νέο βιβλίο του 90χρονου Αχιλλέα Παπαιωάννου, Δκτή Ταξχίας του ΔΣΕ 29 ετών τότε (!!!) και μετέπειτα πολιτικού πρόσφυγα στο Παραπέτασμα, έκδοση 2009 και σελ. 130, καταπέλτης για τη βρώμα και δυσωδία που επικρατούσε στις τάξεις του ΔΣΕ και του ΚΚΕ κατά το Συμμοριτοπόλεμο και αργότερα στο Παραπέτασμα.
Το βιβλίο έχει τον τίτλο “O ΚΡΟΝΟΣ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ” και υπότιτλο “Σκοτίδας, Γιαννούλης, Γεωργιάδης, Καραγιώργης,Διαμαντής, Σμόλικας, Ραφτούδης. Οι δολοφονημένοι Καπεταναίοι της Εθνικής Αντίστασης και του Εμφυλίου”. To τι δολοπλοκίες, χαφιεδισμός, ραδιουργίες, καταδόσεις και συνωμοσίες γινόντουσαν θα φρίξετε! Είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ τα εγκλήματα που κάνανε μεταξύ τους και το πώς αλληλοεξοντώνοντο…  Το βιβλίο είναι εξαιρετικότατο, πάμφθηνο (9,5 ευρώ) και είναι μοναδικό ντοκουμέντο που δε πρέπει να λείπει από καμμία βιβλιοθήκη. Κάθε του σελίδα όχι απλώς έχει στυγνά εγκλήματα αλλά φρικαλεότητες. Δε θα παραθέσω αποσπάσματα διότι σέβομαι τον πνευματικό μόχθο και επιπλέον το βιβλίο πρέπει να πουλήσει. Απλά και μόνο θα παραθέτω σταχυολογήματα για να σας κρατάω σε αγωνία και σασπένς αλλά και να διαφημίζεται το βιβλίο:
1 . Στη σελ. 33 θα μάθετε ΠΟΙΟΣ μεγαλοσχήμων “στρατηλάτης” των Συμμοριτών τιμήθηκε από το Ζαχαριάδη αναλαμβάνοντας τη διοίκηση 4 (!!) Ταξιαρχιών, ενώ στο παρελθόν είχε υπογράψει δήλωση μετανοίας στο Μανιαδάκη!
2. Στη σελ. 35 θα διαβάσετε ΠΟΙΟΣ καπετάνιος των Συμμοριτών απεβίωσε σε αυτοκινητιστικό “ατύχημα” για το οποίο ο συγγραφέας αναφέρει ότι ειπώθηκε πως η γυναίκα που το οδηγούσε ήταν σε μια πορεία στο Συμμοριτοπόλεμο μωράκι που έκλαιγε στην αγκαλιά της μάνας της και αυτός έδωσε διαταγή στη μάνα να πνίξει το μωρό της για να μην τους ακούσουν!
3. Στη σελ. 42 μαθαίνετε ΠΟΙΟΣ ήταν ο επίσημος εκτελεστής για όλες τις βρωμοδουλιές στο συμμοριακό στρατό και κατ’ εντολήν ΠΟΙΟΥ ηγετικού στελέχους εκτελούσε εν ψυχρώ τους ασθενείς και τους βραδυπορούντες στις πορείες… Διαβάστε τα ονόματα τριών πασίγνωστων συμμοριτών που παραθέτει ο συγγραφέας και το επιβεβαιώνουν ως ΜΑΡΤΥΡΕΣ.
4. Στη σελ. 124 θα μάθετε ΠΟΙΟΣ συμμορίτης δεν άντεξε τα απάνθρωπα βασανιστήρια των συναγωνιστών του σε (ΠΟΙΑ) χώρα του Παραπετάσματος και αυτοκτόνησε για να γλιτώσει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: “Σύντροφος” αποκαλύπτει απάνθρωπες φρικαλεότητες των συμμοριτών

http://xryshaygh.wordpress.com/2011/04/26/%CF%86%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%AC-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%83/

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Η διζωνική καταργεί θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες

http://www.sigmalive.com/simerini/columns/antistaseis/376556

| Εκτύπωση | 26/04/2011 | Με τον Σάββα Ιακωβίδη

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ πολιτικοί δεν τολμούν να πουν την αλήθεια στους πολίτες για τις οδυνηρές επιπτώσεις μιας πιθανής διζωνικής λύσης. Αντίθετα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ επιδίδονται σε έναν αδίστακτο και αφόρητο εκβιασμό και εκφοβισμό, όπως ακριβώς συνέβη και πριν από εφτά χρόνια, με το τερατούργημα Ανάν: Ή διζωνική ή διχοτόμηση. Ο πρώην δικαστής του ΕΔΑΔ, Λουκής Λουκαΐδης, πλειστάκις έχει αρθρογραφήσει για τις καταστροφικές συνέπειες μιας διζωνικής λύσης. Πρόσφατα, μιλώντας κατά την παρουσίαση του βιβλίου της εκλεκτής συνεργάτιδας της «Σ», Φανούλας Αργυρού, «Διζωνική εκτέλεση της Κυπριακής Δημοκρατίας», ο Λ. Λουκαΐδης επιχειρηματολόγησε με πειστικότητα και νομική καθαρότητα κατά της διζωνικής. Είπε και τα εξής: «Η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία σημαίνει γεωγραφικό διαχωρισμό της Κύπρου με βάση φυλετικά κριτήρια με τη μορφή δύο ξεχωριστών διοικήσεων, Τουρκοκυπριακής και Ελληνοκυπριακής, αντιστοίχως, με ουσιαστική αυτονομία η καθεμιά.
»Αυτό το κατασκεύασμα, που απορρίφθηκε από το λαό με την καταψήφιση του σχεδίου Ανάν, διάφοροι πολιτικοί, ιδίως της σημερινής κυβέρνησης, τολμούν, ανοητολογώντας, να το χαρακτηρίζουν ως ενοποίηση της Κύπρου. Μάλιστα, προσθέτουν και την ασυναρτησία ότι σε ένα τέτοιο τερατώδες πολιτειακό σχέδιο θα γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα επικρατεί το διεθνές δίκαιο, ενώ θα 'πρεπε να γνωρίζουν ότι τέτοια λύση εξ ορισμού καταστρατηγεί τέτοια δικαιώματα, όπως είναι, για παράδειγμα, η απαγόρευση των φυλετικών διακρίσεων, τα πολιτικά δικαιώματα, οι δημοκρατικές αρχές διακυβέρνησης, το δικαίωμα σεβασμού της ιδιοκτησίας, και όπως φαίνεται η ελεύθερη εγκατάσταση, η απαγόρευση του εποικισμού και η αρχή της ίσης μεταχείρισης των μελών κάθε κοινότητας σε ένα και το αυτό κράτος.
»Λέγουν, επίσης, οι κυβερνώντες ότι αυτή είναι μια βιώσιμη λύση, που θ' αποτρέψει το διαμελισμό, ενώ στην πραγματικότητα ούτε βιώσιμη θα είναι η λύση αυτή ούτε το διαμελισμό θα εμποδίσει. Αντίθετα, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για οριστική απόσχιση του τουρκοκρατούμενου μέρους της Κύπρου και για διεθνή αναγνώρισή του είτε ως κράτος είτε ως μέρος της Τουρκίας. Παράλληλα θα επικυρώσει τον ήδη υφιστάμενο διαμελισμό, αφού θα νομιμοποιεί τη βασική δομή του. Αυτές είναι οι επιδιώξεις της Τουρκίας και των Άγγλων και αυτά αποκαλύπτει τεκμηριωμένα η κ. Φανούλα Αργυρού με την εξαιρετική της εργασία του νέου βιβλίου της. Τα λέει και τα αποκαλύπτει με τον πατριωτισμό που τη χαρακτηρίζει, για να βοηθήσει τους πολιτικούς της Κύπρου να χαράξουν, επιτέλους, μια πολιτική για το καλό της Κύπρου, αποδεσμευόμενοι από την προτεινόμενη εγκληματική διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, που δεν είναι καν ομοσπονδία.
»Δυστυχώς, κανένας από τους πολιτικούς ηγέτες της Κύπρου απέδειξε ότι κατέχει το πολιτικό θάρρος να επανατοποθετήσει το κυπριακό πρόβλημα στη σωστή του βάση της εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής. Αντίθετα, διατήρησαν την αφοσίωσή τους στην προτεινόμενη αγγλοτουρκική λύση της διζωνικής, απαλλάσσοντας έτσι την Τουρκία από τα εγκλήματα και την παράνομη κατοχή της Κύπρου. Η χειρότερη απ’ όλες τις πολιτικές ηγεσίες στο εθνικό μας θέμα είναι η σημερινή, η οποία, μάλιστα, παραπλανά το κοινό λέγοντας ότι είτε θα δεχθούμε την καταστρεπτική λύση της διζωνικής δικοινοτικής ή θα καθιερωθεί ο διαμελισμός. Με άλλα λόγια, λένε ότι θα πρέπει να νομιμοποιήσουμε στην ουσία το διαμελισμό για πάντα, με το μανδύα της δήθεν ομοσπονδίας για να μη μας επιβληθεί ο διαμελισμός. Φάσκουν και αντιφάσκουν».

Ο πραγματικός λόγος για την επέμβαση στη Λιβύη.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ


Αρκετοί σχολιαστές και αρθρογράφοι έχουν προβληματιστεί από το πραγματικά περίεργο γεγονός. ότι οι επαναστάτες της Λιβύης βρήκαν το χρόνο να συστήσουν τη δική τους κεντρική τράπεζα, πριν καν φτιάξουν κυβέρνηση.

Το Economic Policy Journal γράφει: «Ποτέ άλλοτε δεν ακούστηκε, εν μέσω εξέγερσης, να δημιουργείται μια κεντρική τράπεζα. Άρα δεν μιλάμε για κάποιους άξεστους αντάρτες, και μάλλον υπάρχουν κάποιες πολύ ισχυρές επιρροές.».

Το CNBC αναρωτιέται: «Πρώτη φορά βλέπουμε επαναστατική ομάδα να προχωρά σε δημιουργία κεντρικής τράπεζας εν μέσω εξέγερσης. Πόσο ισχυροί έχουν γίνει αυτοί οι κεντρικοί τραπεζίτες;».

Μια άλλη ανωμαλία, σε σχέση με την επίσημη δικαιολογία της επέμβασης της Λιβύη είναι η εξής: Υποτίθεται πως η επέμβαση έγινε για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα στοιχεία όμως άλλα λένε. Σύμφωνα με το Fox News, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ επαινεί τη Λιβύη που «έχει κάνει τα ανθρώπινα δικαιώματα προτεραιότητα, και που προστατεύει νομικά τους πολίτες της».

Μια ρωσική αποστολή ιατρών, αναφέρει σε επίσημη αναφορά της προς τον πρόεδρο Medvedev ότι ελάχιστοι λαοί έχουν τόσες ανέσεις όσες ο λαός της Λιβύης. Διαθέτουν πολύ καλά νοσοκομεία και δωρεάν περίθαλψη. Τα νέα ζευγάρια επιδοτούνται, τα αυτοκίνητα κοστίζουν πολύ φτηνά, τα καύσιμα είναι επίσης φτηνά, οι αγρότες δεν φορολογούνται, κλπ.

Ακόμη κι αν όλα αυτά είναι προπαγάνδα, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο Καντάφι έφερε νερό στην έρημο, κατασκευάζοντας το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο στην ιστορία, αξίας $33 δισ.

Η εξήγηση ότι όλα έγιναν για το πετρέλαιο είναι επίσης προβληματική. Η χώρα παράγει μόλις το 2% του παγκόσμιου πετρελαίου. Το κενό μπορεί κάλλιστα να αναπληρωθεί από τα αποθεματικά της Σ. Αραβίας. Άρα γιατί αυτή η σπουδή για δημιουργία κεντρικής τράπεζας;

Υπάρχει μια συνέντευξη του Αμερικανού στρατηγού ε.α Wesley Clark, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Όπως λέει ο στρατηγός, το 2001 τον ενημέρωσαν πως η Αμερική σκοπεύει να πολεμήσει με το Ιράκ, τη Συρία, τον Λίβανο, τη Σομαλία, το Σουδάν, το Ιράν, και τη Λιβύη.

Τι κοινό έχουν αυτές οι χώρες; Σε τραπεζικό επίπεδο, καμία τους δεν αποτελεί μέλος της Bank for International Settlements (BIS). Αυτό το στοιχείο τις εξαιρεί από το μακρύ χέρι των ελέγχων της «κεντρικής τράπεζας των κεντρικών τραπεζών» της Ελβετίας.

Οι πιο ανυπότακτες όλων είναι η Λιβύη και το Ιράκ. Και οι δυο έχουν ήδη δεχτεί επίθεση. Στο Examiner.com αναφέρεται πως 6 μήνες πριν οι ΗΠΑ μπουν στο Ιράκ, η χώρα είχε προχωρήσει στην αποδοχή ευρώ αντί δολαρίων για το πετρέλαιό της. Αυτή η κίνηση απειλούσε τη παγκόσμια κυριαρχία του δολαρίου ως «πετροδολάριο».

Σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα, ο Καντάφι είχε ξεκινήσει προσπάθεια άρνησης του δολαρίου και του ευρώ, και κάλεσε τις αφρικανικές και αραβικές χώρες να πουλάνε πετρέλαιο σε ένα νέο νόμισμα, το χρυσό δηνάριο. Μάλιστα προωθούσε την ιδέα μιας ενωμένης Αφρικής με 200 εκατομμύρια κατοίκους, που θα χρησιμοποιούσε αυτό το νέο νόμισμα. Οι μόνοι αντίθετοι στη πρόταση του ήταν η Νότιος Αφρική και ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου. Αυτή η πρωτοβουλία θεωρήθηκε ως απειλή για την οικονομική σταθερότητα του πλανήτη, τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την ΕΕ. Ο Καντάφι όμως δεν φάνηκε να πτοείται.

Και έτσι ξαναγυρνάμε στο αίνιγμα της νέας λιβυκής κεντρικής τράπεζας. Όπως αναφέρει το Market Oracle, η κεντρική τράπεζα της Λιβύης είναι 100% κρατική. Η κυβέρνηση τυπώνει το δικό της χρήμα (δηνάριο) μέσω της δικής της τράπεζας. Η χώρα είναι αυτάρκης, διαθέτει πόρους, είναι κυρίαρχη, και συνεπώς μπορεί να ορίζει την οικονομική της μοίρα. Το μεγάλο πρόβλημα των τραπεζικών καρτέλ της παγκοσμιοποίησης είναι ότι για να κάνουν δουλειές με τη Λιβύη, πρέπει να περάσουν από τη κεντρική της τράπεζα, και το εθνικό της νόμισμα, στα οποία όμως δεν έχουν καμιά επιρροή. Για αυτό και η διάλυση αυτής της τράπεζας μπορεί να μην αναφέρεται στις ομιλίες του Ομπάμα και του Σαρκοζί, αλλά σίγουρα αποτελεί βασικό λόγο για την επίθεσή τους στον Καντάφι.

Η Λιβύη δεν διαθέτει μόνο πετρέλαιο. Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η κεντρική της τράπεζα έχει περίπου 144 τόνους χρυσού στα θησαυροφυλάκια της. Με αυτόν τον θησαυρό, ποιος χρειάζεται την BIS, ή το ΔΝΤ και τους κανόνες του;

Για αυτό ας εξετάσουμε τους κανόνες της BIS και την επίδρασή τους στις τοπικές οικονομίες. Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της BIS, οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να έχουν ως κύριο σκοπό τους την σταθερότητα των τιμών. Και θα πρέπει να είναι ανεξάρτητες από τις κυβερνήσεις, ώστε να μην επηρεάζονται από πολιτικές βουλήσεις. Θα πρέπει να υπάρχει σταθερή χρηματική προσφορά, ακόμη κι αν αυτό συνεπάγεται την επιβάρυνση του λαού με ξένο χρέος. Οι κεντρικές τράπεζες αποθαρρύνονται από το να τυπώνουν χρήμα, και να το χρησιμοποιούν για το καλό του κράτους, είτε άμεσα, είτε ως δάνειο.

Σύμφωνα με άρθρο της Asia Times του 2002, «οι κανόνες της BIS εξυπηρετούν απλά το ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα, ακόμη και εις βάρος των εθνικών οικονομιών. Η BIS κάνει στα εθνικά τραπεζικά συστήματα αυτό που το ΔΝΤ κάνει στα εθνικά νομισματικά καθεστώτα. Οι εθνικές οικονομίες που πέφτουν θύμα της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, δεν εξυπηρετούν πλέον τα εθνικά συμφέροντα».

Η άποψη είναι ότι αν μια κυβέρνηση δανειστεί από δική της κεντρική τράπεζα, αυτό οδηγεί σε πληθωρισμό. Αν δανειστεί όμως από ξένες τράπεζες ή από το ΔΝΤ, αυτό δεν ισχύει. Στη πραγματικότητα όμως όλες οι τράπεζες τυπώνουν τα χρήματα που δανείζουν, είτε είναι ιδιωτικές, είτε κρατικές. Το περισσότερο καινούργιο χρήμα σήμερα προέρχεται από τραπεζικό δανεισμό. Αν το δανειστείς από κρατική κεντρική τράπεζα, είναι σχεδόν πάντα χωρίς επιτόκιο, και αυτό αποδείχθηκε ότι μειώνει το κόστος των δημοσίων προγραμμάτων κατά 50% (μέσο όρο).

Έτσι ακριβώς λειτουργεί το σύστημα της Λιβύης. Και έτσι εξηγείται το πώς η Λιβύη βρίσκει χρήματα για δωρεάν εκπαίδευση και δωρεάν ιατρική περίθαλψη. Έτσι μπορεί και δίνει στα νέα ζευγάρια άτοκα δάνεια ύψους $50.000. Και έτσι βρέθηκαν τα $33 δισ. που έφτιαξαν το πελώριο αρδευτικό έργο στη έρημο. Μάλιστα, οι σφοδροί αεροπορικοί βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ απειλούν τώρα το συγκεκριμένο έργο.

Άρα, ο πόλεμος είναι για το πετρέλαιο ή για τις τράπεζες; Μπορεί και για τα δυο. Μπορεί και για το νερό. Αν διαθέτει ενέργεια, νερό, και άφθονη πίστωση για να δημιουργήσει υποδομές, τότε ένα κράτος δεν χρειάζεται ξένους δανειστές. Και αυτή είναι η απειλή που προκαλεί η Λιβύη. Το να δείξει στον κόσμο τι είναι δυνατόν να γίνει.

Τα περισσότερα κράτη μπορεί να μην διαθέτουν πετρέλαιο, διαθέτουν όμως νέες τεχνολογίες, που μπορούν να καταστήσουν τις οικονομίες τους μη εξαρτώμενες από το πετρέλαιο, ειδικά αν μπορούν να δανειστούν από κρατικές κεντρικές τράπεζες, μειώνοντας στο μισό τα έξοδά τους.

Η ανεξαρτησία από την εξάρτηση της ενέργειας ελευθερώνει τις χώρες από τα δίχτυα των διεθνών τραπεζιτών, και από την ανάγκη να μετατοπίσουν την παραγωγή της οικονομίας του από την εσωτερική αγορά στη διεθνή αγορά, έτσι ώστε να αποπληρώσουν τα δάνειά τους.

Αν πέσει η κυβέρνηση του Καντάφι, θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν η νέα κεντρική τράπεζα σπεύσει να ενταχθεί στην BIS, και αν η εθνικοποιημένη πετρελαϊκή βιομηχανία πουληθεί σε επενδυτές, και τέλος αν η ιατρική περίθαλψη αλλά και η παιδεία, συνεχίσουν να είναι δωρεάν.

S.A. από Prison Plane