Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Επιστημονική Διημερίδα στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων με Τίτλο «Εφαρμογές Μαθηματικών και Πληροφορικής στη Στρατιωτική Επιστήμη»

http://www.army.gr/default.php?pname=Article&art_id=68335&cat_id=14Επιστημονική Διημερίδα στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων με Τίτλο «Εφαρμογές Μαθηματικών και Πληροφορικής στη Στρατιωτική Επιστήμη»
Στις 11 και 12 Απριλίου 2011 διεξήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων επιστημονική διημερίδα με τίτλο «Εφαρμογές Μαθηματικών και Πληροφορικής στη Στρατιωτική Επιστήμη», την έναρξη της οποίας κήρυξε ο κ. Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Σεφερελής, ενώ ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που αποδίδεται από το Υπουργείο σε τόσο υψηλού επιπέδου επιστημονικές συναντήσεις.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, την παρουσίαση των εργασιών ανέλαβαν καθηγητές πανεπιστημίων διεθνούς κύρους του εσωτερικού και του εξωτερικού καθώς και Αξιωματικοί του στρατού.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της επιστημονικής αυτής συνάντησης ανέδειξαν διαχρονικά επίκαιρες εφαρμογές των μαθηματικών και της πληροφορικής, δύο θεμέλιους λίθους της σύγχρονης στρατιωτικής επιστήμης και του σημερινού θεάτρου επιχειρήσεων όπου η ψηφιακή παρουσία των στρατιωτικών μέσων θεωρείται κάτι περισσότερο από επιβεβλημένη.

Με βασικό αρωγό το Γενικό Επιτελείο Στρατού, η καινοτόμος αυτή πρωτοβουλία συνέδραμε την αέναη προσπάθεια του στρατού μας να εκμεταλλευθεί την τεχνολογία ως πολλαπλασιαστή της ισχύος του με τελικό αντικειμενικό σκοπό την ανάπτυξη του πιο σημαντικού πολλαπλασιαστή ισχύος, των ίδιων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τη διημερίδα παρακολούθησαν μαζί με τους ευέλπιδες μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας εσωτερικού και εξωτερικού από διάφορα πανεπιστήμια και ΑΣΕΙ, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, φοιτητές πανεπιστημίων και μαθητές παραγωγικών σχολών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: