Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ηρθε με φορτίο ναρκωτικών!




Ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης έφερε από την Αθήνα ένας νεαρός Αλβανός ο οποίος ήρθε με το πλοίο της γραμμής στα Χανιά. Τελικός προορισμός του ήταν το Ηράκλειο, αλλά συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών που τον περίμεναν στην Αγία Πελαγία.
Τον έπιασαν με το φορτίο ηρωίνης και χασίς
Θα διέθετε τα ναρκωτικά στην αγορά του Ηρακλείου

Του Θάνου Περβολαράκη

Ήρθε στα Χανιά από την Αθήνα φορτωμένος με ηρωίνη και κοκαΐνη την οποία όμως σκόπευε να διαθέσει στο Ηράκλειο και θα το είχε κάνει εάν δεν τον είχαν «μυριστεί» οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, οι οποίοι και τον συνέλαβαν.

Ο λόγος για έναν 35χρονο από την Αλβανία ο οποίος προσπάθησε να ξεγελάσει τους αστυνομικούς δείχνοντάς τους μία πλαστή ταυτότητα ομογενή.

Η αντίστροφη μέτρηση για την δράση του ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες όταν οι άνδρες του ΤΔΝ Ηρακλείου πληροφορήθηκαν ότι ετοιμάζει ταξίδι στην Κρήτη ένας νεαρός Αλβανός, ο οποίος θα φθάσει αρχικά στα Χανιά κι από εκεί με λεωφορείο θα έρθει στο Ηράκλειο. Στους αστυνομικούς είχαν δοθεί σαφείς περιγραφές για την ηλικία, την εξωτερική του εμφάνιση, δε γνώριζαν όμως πότε ακριβώς θα μπει στο λεωφορείο προκειμένου να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν. Για τρεις ημέρες ο άνδρες της ΕΛΑΣ είχαν «ριζώσει» σε διάφορα σημεία της εθνικής οδού Χανίων- Ηρακλείου και πραγματοποιούσαν ελέγχους στα λεωφορεία, αναζητώντας τον αλλοδαπό επιβάτη.

Προχθές το πρωί, αφού οι προηγούμενες προσπάθειες δεν είχαν στεφθεί με επιτυχία, πέτυχαν διάνα το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε ο 35χρονος. Το σταμάτησαν λίγο πριν από τις 10 το πρωί του Σαββάτου στο ύψος της Αγίας Πελαγίας και έκαναν έλεγχο στους επιβάτες τα χαρακτηριστικά των οποίων έμοιαζαν με αυτά που τους είχαν δοθεί εξαρχής.

Ο 35χρονος Αλβανός καθόταν μόνος του και όταν οι αστυνομικοί του ζήτησαν να δείξει τα στοιχεία του, εκείνος δεν αντέδρασε. Ήταν ψύχραιμος και τους παρέδωσε την πλαστή ταυτότητα. Στη μέση του είχε ένα τσαντάκι το οποίο οι άνδρες της ΕΛΑΣ ζήτησαν να τους το παραδώσει για έλεγχο και τότε ο Αλβανός έχασε το χρώμα του. Μέσα στο τσαντάκι μέσης είχε κρύψει 206 γραμμάρια ηρωίνης, 32 γραμμάρια κοκαΐνης και το κινητό του τηλέφωνο. Υπολογίζεται ότι η αξία των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν ξεπερνά τις εφτά χιλιάδες ευρώ.

Στα γραφεία της υπηρεσίας όπου οδηγήθηκε ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ότι είναι άνεργος, δεν έχει χρήματα και γι αυτό το λόγο δέχτηκε να μεταφέρει τα ναρκωτικά στην Κρήτη. Μάλιστα «έπλεξε» κι ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο μία γυναίκα την οποία δε γνωρίζει του τηλεφώνησε και του τα παρέδωσε κάπου στην Αθήνα.

Στους αστυνομικούς υπέδειξε το σημείο συνάντησης του με ένα άτομο στο οποίο θα παρέδιδε τα ναρκωτικά. Εκτιμάται ότι ο τελικός παραλήπτης θα ήταν ένας άλλος ομοεθνής του, ο οποίος όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ στο ραντεβού. Ίσως να κατάλαβε ότι ο 35χρονος συνελήφθη, αφού το κινητό του τηλέφωνο, χτυπούσε διαρκώς όση ώρα βρισκόταν στα γραφεία της Δίωξης και ανακρινόταν. Από το τηλέφωνό του οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ίσως βρουν στοιχεία για το κύκλωμα στο οποίο ανήκει και ο συλληφθέντας. Να σημειωθεί ακόμη ότι ο 35χρονος όταν τον ρώτησαν οι αστυνομικοί να τους πει τη διεύθυνση κατοικίας του στην Αθήνα προκειμένου να γίνει κι εκεί έλεγχος, εκείνος τους ανέφερε μία υπαρκτή οδό, αλλά δεν υπήρχε κάποια οικία στο νούμερο που τους έδωσε.



Ρέθυμνο

Στο Ρέθυμνο αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 59χρονο ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν: 20 γρ ακατέργαστης κάνναβης, έξι γραμμάρια κατεργασμένης σε μορφή σοκολάτας, 15 γρ κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή σκόνης, έξι δενδρύλλια κάνναβης ύψους, έως (40) cm, τα οποία καλλιεργούσε επιμελώς στην αυλή της οικίας του και (678) σπόροι κάνναβης.http://www.patris.gr/articles/199393/131822

Δεν υπάρχουν σχόλια: