Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Οι «αριστεροί» συλληφθέντες, τυγχάνουν προστασίας Τετάρτη, 17 Μάρτιος 2010

E-mail Εκτύπωση PDF
170310-anarxikoiΠαρέμβαση Χρυσοχοΐδη, παρέμβαση Καστανίδη στην «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη και κανείς δεν μιλά! Είναι να τραβάμε τα μαλλιά μας! Εμείς δεν έχουμε άποψη για το αν ο συλληφθείς Μάριος, ο 28χρονος που συνελήφθη στη διάρκεια της πορείας την Πέμπτη 11 Μαρτίου και προφυλακίστηκε, είναι ένοχος για αυτά τα οποία κατηγορείται. Εξάλλου, την «κατασκευή» ενόχων, την έχουμε ζήσει στο πετσί μας. Η υπόθεση του προφυλακισμένου αρχισυντάκτη μας Δημήτρη Παπαγεωργίου, «κραυγάζει» από μόνη της! Όμως, στην περίπτωση του Μάριου, «ευαισθητοποιήθηκε» ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος ζήτησε και τον φάκελο της υπόθεσης (δεν συνιστά αυτό «παρέμβαση»;), ενώ και ο υπουργός Προστασίας του (αριστερού) Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (που έχει φίλους αναρχικούς, όπως λέει) «παρενέβη» (ίσως και για να «καθησυχάσει» όσους στην άκρα αριστερά εξοργίστηκαν από το αιματηρό συμβάν στην Δάφνη...), δηλώνοντας ότι παρακολουθεί από κοντά την υπόθεση του συλληφθέντος νεαρού.

Διαπιστευτήρια «προοδευτικότητας»Προσέξτε δήλωση και διαπιστευτήρια «προοδευτικότητας» ο υπουργός:
«Εδώ και λίγες ημέρες, ορισμένοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης και αμφισβήτησης γύρω από την σύλληψη ενός νεαρού που φέρεται να επιτέθηκε σε αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της πορείας της 11ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας. Επικαλούμενοι δήθεν ντοκουμέντα ή περαιτέρω μαρτυρίες, στέλνοντας επιστολές στο διαδίκτυο ή δημοσιεύοντας "πύρινες" ανακοινώσεις στον Τύπο, στην ουσία αμφισβητούν την αποστολή των Αρχών, αστυνομικών και δικαστικών, να εφαρμόσουν το νόμο. Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, και ειδικότερα προς τον ίδιο τον νεαρό συμπολίτη μας ότι αυτή η κυβέρνηση δεν κατασκευάζει ούτε επινοεί κατηγορητήρια.
Όπως έχουμε αποδείξει από την πρώτη μέρα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δεν συγκαλύπτουμε την αλήθεια, σεβόμαστε τα δικαιώματα των πολιτών, στεκόμαστε απέναντι στην αυθαιρεσία και στη σπίλωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, απ' όπου και αν αυτή προέρχεται. Έχω ζητήσει περαιτέρω ενημέρωση και διευκρινίσεις από την Ελληνική Αστυνομία για την υπόθεση, η οποία βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης και παρακολουθώ στενά την εξέλιξή της.»

Κόφτε το δούλεμα!Ο υπουργός ψεύδεται, όταν λέει ότι «η κυβέρνηση δεν κατασκευάζει ούτε επινοεί κατηγορητήρια». Η υπόθεση του Δημήτρη Παπαγεωργίου, είναι η απόδειξη. Ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ που κατέθεσε, ψευδορκώντας (έχει ήδη μηνυθεί γι' αυτό) εναντίον του Δημήτρη και συμβάλλοντας στην προφυλάκισή του, προήχθη αμέσως μετά (για τις «υπηρεσίες» του;) και μετατέθηκε ευμενώς, αφού εκτέλεσε «το ιδεώδες προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καθήκον». Όμως, οι ψεύτες και οι κλέφτες, τον πρώτο χρόνο χαίρονται.
Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από έναν αθώο στη φυλακή, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα εν έτει 2010, κάποιος να διώκεται για τις ιδέες του. Όμως, πολύ άσχημο είναι να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην αντιμετώπιση Ελλήνων που για τον άλφα ή βήτα λόγο διώκονται από τις αρχές. Καμία κοινωνία και καμία κυβέρνηση Χρυσοχοΐδη και Καστανίδη, δεν μακροημέρευσαν βασιζόμενες στη θεσμική και κοινωνική αδικία. Αυτό καλό θα ήταν να το λάβετε υπόψη. Υ.Γ. Μιας και μιλάμε για «δικαιοσύνη» ας δούμε και δύο άλλα περιστατικά που συνέβησαν στην Κρήτη. Όταν προ δύο μηνών ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θάνος Πλεύρης είχε μια προγραμματισμένη ομιλία στο Ηράκλειο, ομάδα αριστεριστών εμπόδισε να γίνει αυτή δημιουργώντας επεισόδιο έξω από το ξενοδοχείο πετώντας μολότοφ και πέτρες και οι αστυνομικές αρχές δεν έπραξαν τίποτα. Την περασμένη εβδομάδα προκλήθηκε επεισόδιο μεταξύ μίας ομάδας Εθνικιστών και αριστεριστών (πιθανόν ίδιων με αυτών του Ηρακλείου). Αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθούν στο δικαστήριο μόνοι οι Εθνικιστές και να δικαστούν πρωτόδικα με διάφορες ποινές φυλάκισης. Όπως και στην Πανόρμου βλέπουμε τις αστυνομικές αρχές και την δικαιοσύνη να κλείνουν το μάτι στην αριστερά λειτουργώντας μονοδιάστατα.http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3673:-lr---&catid=87:epikairotita&Itemid=277

Δεν υπάρχουν σχόλια: