Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Μας έπιασαν στον ύπνο


http://www.sigmalive.com/simerini/politics/252292| 29/03/2010 | ΤΗΣ ΜΙΚΑΕΛΛΑΣ ΛΟΪΖΟΥ

ΑΒΕΡΩΦ
Εάν περάσει η πρόταση για το απευθείας εμπόριο, στην ουσία θα πρόκειται για ταϊβανοποίηση του κυπριακού προβλήματος, μειώνοντας στο ελάχιστο τις ελπίδες για επανένωση της Κύπρου, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Η Κυβέρνηση παραπαίει, τόνισε, προσθέτοντας ότι ακόμα και αν δεν ενημέρωσε το Μάρκο Κυπριανού ο Επίτροπος Φουλέ για το θέμα στην πρόσφατη συνάντησή τους, η διπλωματική υπηρεσία της Δημοκρατίας δεν έπρεπε να πιαστεί στον ύπνο. «Δεν κρίνεται η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα της εξωτερικής πολιτικής επί των θεμάτων που αφορούν την Ε.Ε. με το πόσα ταξίδια έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο εξωτερικό, αλλά από τα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής και εξωτερικής του πολιτικής, η οποία στερείται στηριγμάτων και συμμαχιών», πρόσθεσε.
Ευρωπαϊκός μιμητισμός
Αναφερόμενος στο θέμα, ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος τόνισε ότι το κόμμα του θα δώσει την απαραίτητη στήριξη στην Κυβέρνηση για αντιμετώπιση της κατάστασης αλλά δεν μπορεί να παραβλέψει τις ευθύνες που υπάρχουν στην πλευρά μας για αποενοχοποίηση της Τουρκίας. «Πώς είναι δυνατόν, όταν μας βλέπουν οι ξένοι, οι σύμμαχοι της Τουρκίας, να ταλατοποιούμε το Κυπριακό και να προσπαθούμε να κάνουμε το παν για να πετύχει ο κ. Ταλάτ την "επανεκλογή", να μην προσπαθούν κι εκείνοι να βοηθήσουν τον κ. Ταλάτ;», διερωτήθηκε. Ουσιαστικά οι ξένοι ακολουθούν το δικό μας παράδειγμα, σημείωσε, προσθέτοντας ότι «με τις δικές μας πράξεις και συμπεριφορές, έχουμε μετατρέψει το Κυπριακό σε μία προεκλογική εκστρατεία υπέρ του κ. Ταλάτ και τώρα το πληρώνουμε».

Καρπαζοεισπράκτορες

«Η Κυβέρνηση Χριστόφια αντί να συμπεριφέρεται ως ισότιμο κράτος-μέλος της Ε.Ε., με πλήρη δικαιώματα, κατάντησε καρπαζοεισπράκτορας της Ευρώπης, με αποτέλεσμα η Κυπριακή Δημοκρατία να χάνει σιγά σιγά τα ερείσματα που θα της επιτρέπουν να αγωνίζεται και να αντιστέκεται στις πιέσεις για λύσεις που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κυπριακού λαού», δήλωσε ο αναπληρωτής Γ.Γ. των Οικολόγων Ντίνος Πασπαλλίδης. Η ενέργεια του Επιτρόπου Φουλέ πρέπει να προκαλέσει την αφύπνιση της Κυβέρνησης από το λήθαργο στον οποίο έχει περιέλθει, πρόσθεσε. «Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, αντί να εξωραΐζει την εικόνα τού κ. Ταλάτ, πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για άσκηση πιέσεων προς την Τουρκία», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: