Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο εξαιρείται από την φορολογία


Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο εξαιρείται από την φορολογία;

E-mail Εκτύπωση PDF
240310-sywgwghΆρχισαν το «άρμεγμα» της Εκκλησίας, μέσω της «φορολόγησής» της! Χωρίς να ακουστεί ούτε ένα κιχ από τον Ιερώνυμο, επί των ημερών του οποίου η Εκκλησία βιώνει έναν εφιάλτη. «Βολικός» ο Αρχιεπίσκοπος για την κυβέρνηση, τους κάνει όλα τα χατίρια. Φυσικά, το έδαφος έχει προετοιμαστεί με τη διαχρονική λάσπη που πετά ο αριστερός Τύπος προκειμένου να περιθωριοποιήσει την Εκκλησία της Ελλάδος. Τη μία ήταν ο «ακραίος» κατά τους «προοδευτικούς» Χριστόδουλος, την άλλη το Βατοπέδι, την άλλη κάτι άλλο... Στο βωμό της πολεμικής κατά της Εκκλησίας, διασύρθηκαν άνθρωποι και καταστράφηκαν ζωές. Η δε εκλογή Ιερώνυμου έγινε δεκτή από τον ανθελληνικό συρφετό με ενθουσιασμό...

Ο Αμβρόσιος στο μετερίζιΦυσικά, ως αφετηρία των σκληρών μέτρων επιλέχθηκε από το ΠΑΣΟΚ η φορολόγηση της Εκκλησίας της Ελλάδος. 20%... στα μεικτά έσοδα, που στα καθαρά σημαίνει περισσότερο, δυσχεραίνοντας το κοινωφελές έργο της Εκκλησίας. Ο Αμβρόσιος Καλαβρύτων όμως, στάθηκε για άλλη μια φορά στο ύψος των περιστάσεων:
«Η κυβέρνηση υποβάλλει τον ελληνικό Λαό σε θυσίες, ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ! Η χώρα εισέρχεται σε περίοδο μεγάλης δυστυχίας! Ο Έλλην θα πεινάσει! Η δυστυχία θα είναι το γνώρισμα των επομένων ετών. Διότι με τα μέτρα, τα οποία λαμβάνει η κυβέρνηση το οικονομικό πρόβλημα ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ!... Είναι σαν κάποιος να έχει μια αγελάδα. Την αρμέγει, την ξανααρμέγει και πάλιν την αρμέγει, χωρίς να την ταΐζει. Στο τέλος η αγελάδα θα ψοφήσει!»
Ο εθνοπρεπής ιεράρχης, επισημαίνει ότι «οι πολιτικοί όλων των παρατάξεων χαϊδεύουν το κεφάλαιο, χαρίζουν φόρους, απαλλάσσουν, αποφυλακίζουν εμπόρους ναρκωτικών» και ότι «με μαθηματική ακρίβεια η Ελληνική Κοινωνία οδηγείται σε αποσύνθεση».

Σε περίοδο παθών, αποδυναμώνουν την Εκκλησία!Ο Σεβασμιότατος υπογραμμίζει το αυτονόητο: «Σε μια τέτοια περίοδο εθνικής δυστυχίας θα έπρεπε να ενισχυθή ο ρόλος της Εκκλησίας, διότι Αυτή είναι η φτωχομάνα του Λαού μας. Αντιθέτως η Κυβέρνηση επιτίθεται με μανία εναντίον Της και επιβάλλει αιματηρούς φόρους, χωρίς να υπολογίζει ότι τελικά το τίμημα θα επιβαρύνει τον φτωχό Λαό, που σπεύδει καθημερινώς στην Εκκλησία για να λάβει οικονομική βοήθεια, ένα πιάτο φαγητό ή μια ζεστή στέγη στα τόσα και τόσα ευαγή εκκλησιαστικά Ιδρύματα».
Ο ιεράρχης, αφού κατονομάζει τα ιδρύματα που συντηρεί η μητρόπολή του (δύο γηροκομεία, δύο στέγες κατάκοιτων, με 120 κλίνες περίπου, ένα βρεφονηπιακό σταθμό, ένα κατάστημα δωρεάν διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, το Κεντρικό Ταμείο Φιλανθρωπίας και Ευποιΐας με παραρτήματα σε πολλές ενορίες και το Ταμείο Υποτροφιών, μεταξύ πολλών άλλων), τονίζει ότι «με τη φορολόγηση που επιβάλλουν δεν θα πληγούν ούτε ο Μητροπολίτης, ούτε οι Ιερείς μας... Θα πληγούν όμως όλοι εκείνοι, οι οποίοι δέχονται την ευεργετική δράση της Μητροπόλεως, και άρα της Εκκλησίας γενικότερα, δηλ. αυτοί που -κάτω από τις νέες συνθήκες- θα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη! Θα πληγούν ενδεχομένως οι 95 εργαζόμενοι, οι οποίοι εργάζονται στις παραπάνω δραστηριότητες και μισθοδοτούνται από την Ιεράν Μητρόπολιν».
Αλλά γιατί να ενδιαφέρουν τα παραπάνω το «σοσιαλιστικό» κόμμα που το 2004 ευαγγελιζόταν την ανασφάλιστη εργασία, ενώ πριν είχε εισάγει την... ενοικίαση εργαζομένων;

Και οι Εβραίοι;Το νέο νομοσχέδιο για τη φορολόγηση της Εκκλησίας που κατατέθηκε στην αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής (χωρίς να ενημερωθεί για το περιεχόμενό του η Εκκλησία), είναι (εντέχνως;) «ασαφές». Αναφέρεται στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και όταν διευκρινίζει, αναφέρεται μόνο στην Εκκλησία της Ελλάδος. Καμία αναφορά (όλως τυχαίως;) στο ΚΙΣ (Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο), το οποίο αποτελεί επίσης ΝΠΔΔ. Σημειωτέον, ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στην Ελλάδα, συνεχίζει να λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), κατόπιν δικής της επιλογής.
Από εκεί και πέρα: αν τα παραπάνω είναι αβλεψία, αναδεικνύεται ο απίστευτος ερασιτεχνισμός των αρμοδίων. Σε αντίθετη περίπτωση, υπάρχει μείζον ζήτημα ευνοϊκής (και σκανδαλώδους) μεταχείρισης. Το αρμόδιο υπουργείο οφείλει να ξεκαθαρίσει αμέσως αν θα υπάρξουν πολιτικές δύο ταχυτήτων στη φορολόγηση της Εκκλησίας και του ΚΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: