Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Κοσσυφοπέδιο: Αλβανοί κάψανε ελληνικες σημαιες




Χθες βράδυ, ομάδα νεαρών Αλβανών στην πόλη Γκιλάν (Gjilan) του ανατολικού Κοσσυφοπεδίου, συγκεντρώθηκε έξω από το Δημοτικό Θέατρο ‘Πλάτων’ της πόλης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και δυσαρέσκειας, όπως σημειώνεται από την αλβανική εφημερίδα ‘Μπαλκάν’ , και έκαψαν ελληνικές σημαίες.
Η καύση του ελληνικού εθνικού συμβόλου επιβεβαιώθηκε και από την τοπική αστυνομία της Γκιλάνε.Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου, αντιστράτηγος Ισμέτ Χασανί δήλωσε πως το γεγονός έλαβε χώρα χθες βράδυ, όπου 15 νεαρά άτομα συμμετείχαν με βετεράνους του UCK σε κάψιμο πολλών ελληνικών σημαιών.Η Χασανί δήλωσε πως δεν υπήρξαν επεισόδια ή εξύβριση άλλων ελληνικών εθνικών συμβόλων. (σ.σ. η δήλωση τονίζεται γιατί πρόκειται για αλβανούς μουσουλμάνους).
Οι διαμαρτυρίες, όπως σημειώνει η εφημερίδα, είναι συνέχεια των διαμαρτυριών της προηγούμενης ημέρας στα Τίρανα, όπου μαθητές των Τιράνων, του Αυλώνα και της Σκόδρας διαμαρτυρήθηκαν μπροστά στην ελληνική πρεσβεία για τα ‘αντι-αλβανικά’ συνθήματα του ελληνικού στρατού στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: