Σάββατο 1 Μαΐου 2010

ΜΑΧΕΣ ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ, ΔΙΝΟΥΝ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ..

http://www.stoxos.gr/

...
ΠΑΛΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ ΟΙ ΑΚΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ, ΠΟΥ ΒΛΕΠΑΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ...
Σε αντάρτικα ορύγματα σε ορεινή περιοχή του Μπλάτσε, στα σύνορα με το κόσσοβο εντόπισε η αστυνομία των γυφτοσκοπιανών μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών. Η κρύπτη του UCK και ολόκληρη η περιοχή στρατοπέδευσης, με 2 καταλύματα αντάρτικων ομάδων έπεσε στα χέρια ειδικών δυνάμων της αστυνομίας μετά από πληροφορίες και επιχείρηση, κατά την οποία υπήρξε εκτεταμένη εμπλοκή μεταξύ σλάβων και αλβανών. Αποτέλεσμα της μάχης ήταν δύο τραυματίες από πλευράς Ουτσεκά (πρόκειται για τους Rustemi Avni και Selman Program) κατοίκους Κοσσυφοπεδίου, οι οποίοι την τελευταία στιγμή κατόρθωσαν να περάσουν μαζί με τους υπόλοιπους της ομάδας τους τα σύνορα και να διαφύγουν στον δρόμο προς την Πρίστινα. (Ο τρόπος διαφυγής εξετάζεται, γιατί είναι σοβαρό το ενδεχόμενο κάλυψης τους από την αστυνομία του Κοσσόβου, όχι όμως και από την KFOR)

Η Αστυνομία των γυφτοσκοπιανών από τα ορύγματα και τις κρυψώνες της περιοχής έχουν ήδη συλλέξει μεγάλες ποσότητες όπλων, συμπεριλαμβανομένων (πλεόν του ελαφρού φορητού οπλισμού) βαρέων πολυβόλων και αντιαεροπορικών, χειροβομβίδες, εκτοξευτές οπλοβομβίδων, αντιαρματικές νάρκες, εκρηκτικά (ΤΝΤ και πλαστικά), πυροκροτητές, ΚΑΙ ΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΟΥΤΣΕΚΑ... Τρείς παραλλαγμένες δεξαμενές καυσίμων (σκεπασμένες με χώμα και κλαδιά) είχαν γεμάτες με όπλα οι ουτσεκάδες. Η περιοχή είναι ιδιαίτερα δυσπρόσιτη και δυσεπιτήρητη και από αέρος, ενώ οι ποσότητες τροφίμων και ιματισμού που βρέθηκαν στο στρατόπεδο των ανταρτών μαρτυρούσε πως βρίσκονταν αρκετό καιρό στην περιοχή και πως είχαν σκοπό να κάτσουν εκεί ακόμη περισσότερο.

Ένα από τα σημαντικά στοιχεία όμως που δίνουν οι σκοπιανοί (παρ' όλο που αναφέρονται συνεχώς σε ποινικούς χωρίς να κρύβουν τα στοιχεία πουπιστοποιούν ότι πρόκειται για ουτσεκάδες, όπως οι στολές) είναι ότι ο οπλισμός που βρέθηκε σχεδόν στο σύνολο του, είναι μεταγενέστερος του 2001, οπότε και υπήρχε εκτεταμένη και γενική σύγκρουση στην περιοχή μεταξύ αλβανών και σλάβων... Αυτό όμως που εξαγάγεται ως ασφαλές συμπέρασμα από όλη αυτή την ιστορία, είναι πως τα όργανα στην περιοχή ξεκίνησαν κι έχουν την προσοχή τους στραμένη στα Σκόπια, που σήμερα με ιδιαίτερη ανησυχία, προσπαθούν να εξαγάγουν την κρίση τους, με δηλώσεις αξιωματούχων τους σύμφωνα με τις οποίες η εξτρεμιστική ομάδα των αλβανών δεν έχει στόχο μόνο αυτούς αλλά και την ευρύτερη περιοχή...

Σε λίγες μέρες όμως... ίσως να παρακαλάνε με τα γόνατα ματωμένα από το σούρσιμο στις πέτρες, να τους στείλουμε Στρατό να τους γλιτώσει... (Οι φωτογραφίες παραπάνω είναι από το στρατόπεδο των ανταρτών του Oυτσεκά)

"ΣΤΟΧΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: