Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Οι Γερμανοί μας βλέπουν εκτός ευρωζώνης παρά το μνημόνιο!


Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010 http://www.apokalypseis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1231:2010-10-15-19-51-12&catid=1:politics&Itemid=3ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ///////////////////////////////////////ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΘΡΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ  ΤΗΣ     ΔΡΑΧΜΗΣ  ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ........
Εκτύπωση
papandreoudbank430220Απόρρητο ντοκουμέντο προς την Καγκελαρία προβλέπει 1,5 εκατ. ανέργους το χειμώνα στην Ελλάδα και επίσης πως η χώρα μας βρίσκεταιστα πρόθυρα της καταστροφής. Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Παπανδρέου παρά τα εγκώμια και το βραβείο στο Βερολίνο. Στην Αθήνα δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι ενώ ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν αντιμετώπισε θετικά το αίτημα του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου (διότι πρέπει να ομολογήσει κανείς ότι εκτός από τις γκάφες με τις δηλώσεις Γιούνκερ είχε και σημαντικές συναντήσεις στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη...) για παράταση μερικών ετών στην αποπληρωμή του ελληνικού χρέους των 110 δισ. , το Βερολίνο διά στόματος του υπουργού Οικονομικών Μίκαελ Οφερ διατύπωσε ένα ευγενικό «όχι», χαρακτηρίζοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο ως «πρόωρο».
Για όσους δεν γνωρίζουν το έντονο διπλωματικό-επιχειρηματικό παρασκήνιο που εκτυλίσσεται τις τελευταίες εβδομάδες στις ελληνογερμανικές σχέσεις, η προαναφερθείσα γερμανική θέση εξελήφθη ως ένα ακόμα γερμανικό «πείσμα» ή μια επίδειξη ισχύος, δεδομένου ότι η Γερμανία είναι ο βασικότερος «χορηγός» της ελληνικής οικονομίας και έχει σημαίνοντα λόγο στις αποφάσεις της τρόικας.
Τα πράγματα, ωστόσο, είναι πολύ διαφορετικά και σχετίζονται με την έντονη δυσαρέσκεια της κ. Ανγκελα Μέρκελ και του γερμανικού επιχειρηματικού κατεστημένου σχετικά με τη διαδικασία υλοποίησης του μνημονίου, καθώς και τις πραγματικές αντοχές και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: