Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Νέα ήττα Δημητρά – ακόμη μια αθώωση του «ΕΚ


http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5779:--------lr&catid=87:epikairotita&Itemid=277ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΧΕΙ ΕΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΑ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
E-mail Εκτύπωση PDF
211010-dimitras«Τον σταύρωσαν τσιγγάνοι» είχαμε γράψει σε πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας, πριν από δύο χρόνια, περιγράφοντας το αποτρόπαιο έγκλημα, με την δολοφονία ενός τοξικομανή στην Πάρνηθα. Γι' αυτό το πρωτοσέλιδο, για μια ακόμη φορά, ο Παναγιώτης Δημητράς του ΕΠΣΕ με μυνητήρια αναφορά του, φρόντισε να μας οδηγήσει στις αίθουσες των δικαστηρίων, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου. Τα όσα ακούστηκαν στην διάρκεια της διαδικασίας, είναι ενδεικτικά του τρόπου σκέψης του συγκεκριμένου «επαγγελματία μηνυτή» της εφημερίδας μας.
Σε ερώτηση της έδρας, στο τι ρατσιστικό βρίσκει στο συγκεκριμένο κείμενο211010-ek262, ο Δημητράς απάντησε χαρακτηριστικά: «Από την στιγμή που δημοσιεύεται στον "Ελεύθερο Κόσμο" ένα κείμενο που αφορά τους τσιγγάνους, αυτό γίνεται με σκοπό την μείωση της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας».
Δυστυχώς όμως, για τον συγκεκριμένο κύριο, το δικαστήριο έκρινε τα πραγματικά γεγονότα και δεν μπήκε σε μια διαδικασία φροϋδικής ανάλυσης της σκέψης των συντακτών του «ΕΚ». Και για μία ακόμη φορά, δεν ποινικοποιήθηκε η χρήση της λέξης γύφτος, γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε και η εισαγγελέας, αυτή είναι μέρος της λογοτεχνικής και λαϊκής μας παράδοσης. Οπότε για μία ακόμη φορά, αθώοι και με τον Δημητρά, θα τα ξαναπούμε σε επόμενο δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: