Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Έστειλαν μηνύματα μέσω της παρέλασης

http://www.sigmalive.com/simerini/politics/320668

| Εκτύπωση | 30/10/2010 | ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ

ΣΕΚ, ΑΠΟΕΛ, Πρόσκοποι, Αδούλωτη Κερύνεια, Παλαιοί Πολεμιστές κ.ά. παρήλασαν μαζί με τη μαθητιώσα και σπουδάζουσα νεολαία, στέλλοντας ισχυρό μήνυμα, ότι η Κύπρος ζει και αναπνέει ελληνικά.


H παρέλαση της μαθητιώσας και σπουδάζουσας νεολαίας στη Λευκωσία και σε όλες τις ελεύθερες πόλεις της Κύπρου και τις μεγάλες κοινότητες, με την ευκαιρία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, άφησε ισχυρά μηνύματα. Έδειξε ότι μεγάλη μερίδα του λαού εγκαταλείπει την παθητική στάση αναμονής και δίνει το στίγμα και τι περιμένει από την πολιτική ηγεσία.
Η μαζικότητα της προσέλευσης των πολιτών στους χώρους των παρελάσεων σε πείσμα των νεωτεριστών, που θεωρούν τις παρελάσεις ξεπερασμένες, έδειξε ότι ο Ελληνισμός της Κύπρου θέλει να κρατηθεί από τις αξίες του Έθνους του.
Το γαλανόλευκο χρώμα της ελληνικής σημαίας κυριάρχησε παντού και αυτό καταδεικνύει ότι το εθνικό υπερέχει του τοπικού κρατικού, όταν εορτάζονται οι μεγάλες στιγμές του Έθνους. Η Κύπρος έχει δικό της ξεχωριστό κρατισμό από την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά η ψυχή της χώρας εκπέμπει και λειτουργεί ελληνικά. Με αυτό το δεδομένο, το εθνικό σύμβολο κατισχύει του κρατικού και αναδεικνύεται σε φύτρα ζωής. Εμπεριέχει και συμβολίζει τους εθνικούς μας πόθους, που οι ισχυροί της γης φρόντισαν να τους θάψουν με μεγάλες ταφόπετρες, ώστε να μην υλοποιηθούν.
Κάτω, όμως, από τις ταφόπετρες τα σπόρια ελευθερίας και αξιοπρέπειας, που φυλακίστηκαν, ανασηκώνονται με την πρώτη αναμόχλευση του εδάφους και την πρώτη ακτίδα φωτός, και ξεπετούν βλαστούς και κλώνια.
Αυτό φοβούνται οι δεσμώτες της Κύπρου και θέλουν να κρύψουν όσο πιο βαθιά μπορούν την ελληνικότητα της Κύπρου. Η ιστορική αλήθεια αναδύεται στις παρελάσεις των εθνικών επετείων κι αυτή λέγει ότι η Κύπρος δεν είναι τίποτε άλλο από μιαν αλύτρωτη ελληνική πατρίδα, ένα ημικατεχόμενο με αναγκαστικό ξεχωριστό κρατισμό μέρος, της αιώνιας Ελλάδας. Αλύτρωτη Ελλάδα είναι η Κύπρος και η δικοινοτικότητά της, εφεύρημα που δεν συγκινεί τις μάζες. Δηλαδή να αποδεχθούμε πως ο εκτουρκισμός του ενός μέρους της εθνικής επικράτειας μπορεί να επιφέρει επανένωση;
Ο λαός μας βρήκε την ευκαιρία την 28η Οκτωβρίου, κρατώντας εθνικά σύμβολα στο χέρι, να διατρανώσει την αντίθεσή του σε ό,τι τεκταίνεται.
Στην παρέλαση συμμετείχε όλο το φάσμα του λαού. Θα ήταν άδικο να διαχωρίζαμε το λαό μας σε ελληνοκεντρικούς και μη, γιατί η ελληνικότητα καλλιεργείται και διαπλάθεται. Χωρίς γνώση ιστορίας, ελληνικότητα δεν υπάρχει.
Ποιοι δεν ξέχασαν να παρελάσουν

Η ΣΕΚ, ο ΑΠΟΕΛ, ο Ολυμπιακός, η ΠΑΕΕΚ Κερύνειας, οι πρόσκοποι και τα λυκόπουλα, όλα τα δημόσια και ιδιωτικά επαιδευτήρια, συμμετείχαν στην παρέλαση, αποτίοντας φόρο τιμής σε αυτούς που έπεσαν για την πατρίδα. Πριν από την ανεξαρτησία, την κολοβωμένη ανεξαρτησία της Κύπρου, όταν οι Κύπριοι έλεγαν πατρίδα εννοούσαν Κύπρο και Ελλάδα μαζί. Ο κυπροκεντρισμός των νεότερων χρόνων, προϊόν βολέματος κάποιων, δημιούργησε τη σύγχυση. Οι απουσίες στην παρέλαση καταγράφονται στη συνείδηση του λαού.
Το φυλλάδιο του ΕΛΑΜ

Ανάμεσα στα πόδια των πολιτών, ο αέρας έπαιρνε και έφερνε φυλλάδια που έριξαν και μοίρασαν νεολαίοι του ΕΛΑΜ. Με υποτονισμένες φωτογραφίες από την εθνικοθρησκευτική μας ζωή, το φυλλάδιο άρχιζε: «Έλληνα μαθητή, η καλλιέργεια κουλτούρας ειρηνικής συνύπαρξης με τους Τουρκοκυπρίους δεν τερματίζει την κατοχή». Συνέχιζε επισημαίνοντας ότι, «δυστυχώς, μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων έχει βαλθεί, με μελετημένη στρατηγική, να αποχρωματίσει τον ελληνικό πληθυσμό της Κύπρου, ώστε να μπορεί να ενδώσει σε αντεθνική - άδικη λύση. Αυτό φαίνεται περίτρανα από την πίεση που δέχεται η ελληνική γλώσσα, η εθνική και θρησκευτική μας συνείδηση.
»Η νέα τάξη πραγμάτων θέλει να ξεχάσεις, περήφανε Ελληνα της Κύπρου, ότι οι Οθωμανοί απαγχόνισαν τον Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό και καρατόμησαν τους δεσποτάδες και τους προκρίτους το 1821. Θέλουν κάποιοι να ξεχάσεις ότι οι Τουρκοκύπριοι εξτρεμιστές συμμάχησαν με τους αποικιοκράτες και κατέδιδαν τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ. Στις Κεντρικές Φυλακές Τουρκοκύπριοι ήσαν οι δήμιοι των αγωνιστών που βάδισαν στην αγχόνη. Βρετανοί και Τουρκοκύπριοι δημιούργησαν τη σφαγή στο Κιόνελι το 1958, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου για τις σχέσεις της μειονότητας με την πλειοψηφία. Θέλουν κάποιοι να ξεχάσεις την Τουρκανταρσία του 1963, τους βομβαρδισμούς της Τηλλυρίας και τις βόμβες Ναπάλμ το 1964, τη σφαγή των Ισαάκ και Σολωμού, και τους χιλιάδες συνομήλικούς σου που έπεσαν στα πεδία των μαχών ή εκτελέστηκαν από τους εισβολείς». Το ΕΛΑΜ κάλεσε χθες στην παρέλαση τη νεολαία να αντισταθεί στην ισοπέδωση που επιχειρείται και με εθνική αξιοπρέπεια να ζητήσει ελευθερία. Ο στόχος, επισημαίνει, δεν μπορεί να είναι άλλος από μια Κύπρο ελεύθερη, ελληνική.
<a href='http://www1.sigmalive.com/adserver/www/delivery/ck.php?n=aa83452b&amp;cb=43488706' target='_blank'><img src='http://www1.sigmalive.com/adserver/www/delivery/avw.php?zoneid=31&amp;cb=43488706&amp;n=aa83452b' border='0' alt='' /></a>

Δεν υπάρχουν σχόλια: