Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Κολαστήριο η Τουρκία Καταγγελίες στην Ευρωβουλή για βασανιστήρια πολιτών

http://www.sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/319440ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ///////////////////////////////////////////////////

| Εκτύπωση | 26/10/2010 | Του Γιάννου Χαραλαμπίδη

Η Τουρκία εξακολουθεί να αποτελεί κολαστήριο λόγω των απαράδεχτων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις Αρχές. Οι καταγγελίες έγιναν σε συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οργανώθηκε από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Χωρίς τιμωρία
Ο ερευνητής ΄Αντριου Κάρτνερ, μιλώντας εκ μέρους της Διεθνούς Αμνηστίας, κατήγγειλε ότι μπορεί μεν να έγιναν μεταρρυθμίσεις και δη συνταγματικές στην Τουρκία, όμως, πρόσθεσε, δεν υπάρχει επαρκής πολιτική βούληση, μάλλον τόνισε υπάρχει ατολμία ως προς την εφαρμογή κανόνων και πρακτικών για το σεβασμό των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα βασανιστήρια, είπε, συνεχίζονται σε επίσημους και ανεπίσημους χώρους, από τα κρατητήρια, τις ανακρίσεις, τη μεταφορά κρατουμένων και τις φυλακές, χωρίς, μάλιστα, οι υπεύθυνοι να τιμωρούνται ακόμη και όταν καταγγέλλονται. Ανήλικα παιδιά, κατήγγειλε, διώκονται με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο, γιατί συμμετέχουν σε διαδηλώσεις. Η ελευθερία του Τύπου, παρατήρησε, και της έκφρασης είναι ανελεύθερες. Δημοσιογράφοι, τόνισε, και συγγραφείς εξακολουθούν να διώκονται και να φυλακίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: