Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΥΦΤΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ!

ΠΗΓΗhttp://www.stoxos.gr/2011/09/blog-post_4168.html  ΣΤΟΧΟΣ



Σοκ προκαλεί η είδηση ότι στο χωριό Τριανταφυλλιά Ηλείας χθες το μεσημέρι τέσσερις Ρομά επιχείρησαν να σκοτώσουν 27χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., έπειτα από συμπλοκή. Η παραλίγο τραγωδία αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή, όταν ο αστυνομικός κατάφερε να απεγκλωβιστεί από την μηχανή του, την οποία έσυραν με φορτηγάκι οι Ρομά.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης σε καταδίωξη της σπείρας των Ρομά που είχε προβεί νωρίτερα σε κλοπή.

Οι Ρομά χρησιμοποιώντας το φορτηγάκι που επέβαιναν εμβόλισαν τον 27χρονο που υπηρετεί στη ΔΙ.ΑΣ. Αμαλιάδας και αφού τον χτύπησαν, τον παρέσυραν για μέτρα στην άσφαλτο, με τη μηχανή του να βρίσκεται κάτω από το αυτοκίνητο. Ο αστυνομικός που τελικά έσπασε το πόδι του κατάφερε σαν από θαύμα να απεγκλωβιστεί.

Οι τέσσερις ΡΟΜΑ, περίπου στις 3:30 το μεσημέρι πήγαν στο χωριό Κορυφή της δημοτικής ενότητας Ιάρδανου. Εκεί σταμάτησαν σε αγρόκτημα και έκλεψαν μια ηλεκτρική αντλία με μοτέρ, 20 μαχαίρια φρέζας, 15 σιδερογωνίες και άλλα αντικείμενα.

Ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος όμως τους αντιλήφθηκε και ειδοποίησε την αστυνομία. Άμεσα ξεκίνησαν δυνάμεις της Αστυνομίας από τον Πύργο και την Αμαλιάδα τις αναζητήσεις.
Το λευκό φορτηγάκι εντοπίστηκε στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς και μπλοκαρίστηκε από περιπολικό της Ασφάλειας και από τους δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ο οδηγός του «αγροτικού» βλέποντας πως δεν μπορεί να ξεφύγει μπροστά του, έβαλε όπισθεν και με ταχύτητα παρέσυρε τον 27χρονο αστυνομικό και τη μηχανή του.

Ο οδηγός του οχήματος συνέχισε την πορεία του για λίγα μέτρα έως ότου αυτό ακινητοποιήθηκε.
Τότε οι τέσσερις ΡΟΜΑ προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τελικά έναν εξ αυτών, έναν 16χρονο.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης ανέλαβε την προανάκριση της υπόθεσης. Ο 16χρονος που πρόσφατα είχε εμπλακεί σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε αιματηρή συμπλοκή μεταξύ ομόφυλών του.

Κατά την προανάκριση ο συληφθείς ομολόγησε την συμμετοχή του σε περίπου είκοσι πέντε περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων και ότι μαζί με τους υπόλοιπους τρεις εμπλέκεται σε άλλες 50 περιπτώσεις. διαρήξεων και κλοπών.

Και οι τέσσερις αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, την διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και τη φθορά δημόσιας περιουσίας. Οι άλλοι τρεις ΡΟΜΑ αναζητούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: