Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Θα ανοίξει… περίπτερο ή, τελικά, θα απολογηθεί στο ΔΗΚΟ;


| Εκτύπωση | 14/10/2011 | Με τον Σάββα Ιακωβίδη

ΠΟΙΟΣ ασχολείται με το Μαρί και το πόρισμα Πολυβίου; Πρέπει να ομολογηθεί: Το ΑΚΕΛ κατάφερε να στρέψει την προσοχή κομμάτων και κοινής γνώμης αλλού. Αντί να συζητούνται οι «άμεσες, συγκεκριμένες, αδιαμφισβήτητες και σοβαρότατες θεσμικές και προσωπικές ευθύνες του Προέδρου» για την τραγωδία, ΑΚΕΛ και τα άλλα κόμματα συγκρούονται για τις πολιτικές ανοησίες Α. Κυπριανού περί «πολιτικού πραξικοπήματος», με προέκταση σε ύβρεις και χαρακτηρισμούς εναντίον του μέχρι πρόσφατα συνεταίρου και στυλοβάτη του, ΔΗΚΟ.
Τώρα τσακώνονται ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ με αφορμή αυτές τις «υβριστικές, ανιστόρητες και αψυχολόγητες» δηλώσεις του Α. Κυπριανού. Όπως είναι γνωστό, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ χαρακτήρισε και το ΔΗΚΟ ως «πολιτικό πραξικοπηματία», επειδή και αυτό ζητά την παραίτηση του προέδρου Χριστόφια και το σχηματισμό κυβέρνησης καθολικής αποδοχής. Το ΔΗΚΟ απαίτησε, αιτιολογημένα, απολογία από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ αλλ’ αυτός, με ύφος αλαζονικό, απάντησε ότι θα απολογηθεί, εκτός και αν τα άλλα κόμματα αποδείξουν (!) ότι δεν επιχειρούν «πολιτικό πραξικόπημα».
Η αντίδραση του Εκπροσώπου του ΔΗΚΟ και ειδικά του ΓΓ του κόμματος, Κ. Κενεβέζου, ήταν έντονη. Δεν θα αναλύσουμε γιατί το επίσημο ΔΗΚΟ, με την ανοχή του ανεπίσημου ΔΗΚΟ, συνέχισε να στηρίζει, μετά την καταστροφή στο Μαρί, έναν αναξιόπιστο, πολιτικά ανίκανο και ανεπαρκή Χριστόφια. Ούτε θα εξηγήσουμε γιατί το επίσημο ΔΗΚΟ, ακόμα και μετά την τραγωδία, προσπαθούσε, όχι ανεξήγητα, να διατηρήσει μια σαθρή συνεργασία με έναν Πρόεδρο, που εισέπραττε τη γενική κατακραυγή και απόρριψη.
Μένουμε στη σημερινή πολιτική αντίδραση ενός μαινόμενου, κυριολεκτικά, ΔΗΚΟ εναντίον ενός Προέδρου, τον οποίο μέχρι πρότινος στήριζαν για να διατηρήσουν δήθεν, κατά τον Μ. Καρογιάν, την πολιτική σταθερότητα. Δηλ. να εννοήσουμε ότι σήμερα, που το ΔΗΚΟ επιτίθεται και επικρίνει, ορθά, τον Πρόεδρο και το ΑΚΕΛ, ανατινάζει την πολιτική σταθερότητα; Όχι, βέβαια, αλλ΄ η μέχρι πρότινος ερμαφρόδιτη και καταδικαστέα πολιτική τεχνοτροπία μερίδας της ηγεσίας του ΔΗΚΟ, θα πρέπει να οδηγήσει, επιτέλους, στην εξαγωγή μερικών σοβαρών συμπερασμάτων.
Όπως, π.χ., δεν μπορεί να ιππεύει εποχικές σκοπιμότητες και ατζέντες και στη συνέχεια να επικαλείται το αγωνιστικό παρελθόν του. Αυτό το παρελθόν του ΔΗΚΟ, το ΑΚΕΛ επιχείρησε ξανά να αμαυρώσει. Ο Α. Κυπριανού, επιτηδείως, ξέχασε ότι το ΑΚΕΛ ήταν το πρώτο κόμμα -με τον ΔΗΣΥ- που το 1985 εφηύρε και επιχείρησε να επιβάλει πολιτικό πραξικόπημα κατά του μ. Σπ. Κυπριανού, επειδή δεν συναινούσε σε λύση του Κυπριακού, που πρόκριναν, τότε, ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ. Σε αυτές τις ΑΚΕΛικές αθλιότητες απάντησε, διά του Super Σπορ FM, σκληρά ο ΓΓ του ΔΗΚΟ, Κ. Κενεβέζος.
«Αν ο κ. Κυπριανού δεν μπορεί να αντέξει την πολιτική πίεση», είπε, «να αλλάξει δουλειά. Αν δεν αντέχει τον πολιτικό διάλογο, ακόμα και τον σκληρό, αν δεν αντέχει τον δημοκρατικό διάλογο και θέλει να επιβάλει διά πραξικοπήματος τη φίμωσή μας, τότε να πάει σπίτι του. Να αλλάξει δουλειά. Να γίνει δικηγόρος, να γίνει γιατρός, να ανοίξει ένα περίπτερο, αλλά να μη μας βρίζει!».
Από τις σκληρές βολές Κενεβέζου δεν γλίτωσε ούτε ο πρόεδρος Χριστόφιας, που χθες δήλωσε «πολύ πικραμένος» από τις εναντίον του επικρίσεις. «Αν ο Πρόεδρος συνεχίσει να περιφέρεται, κάνοντας ομιλίες και να χτυπάει τα χέρια του στα τραπέζια, στα θρανία, να του πω του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι εν τζιαι φοβόμαστε. Να μη μας απειλεί». Μετά από αυτά, ο Κ. Κενεβέζος και το ΔΗΚΟ έχουν την ψευδαίσθηση ότι ο Α. Κυπριανού και το ΑΚΕΛ θα απολογηθούν; Το ΑΚΕΛ έριξε τη λάσπη. Δεν πρόκειται να την καθαρίσει. ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: