Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ


Αναρτήθηκε από τον/την xryshaygh στο Οκτωβρίου 14, 2011
ΔΗΛΩΣΙΑΣ, ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΣ ΤΥΧΟΔΙΩΧΤΗΣ, ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ, ΨΩΡΙΑΡΗΣ, ΜΕΘΥΣΤΑΚΑΣ, ΕΚΑΝΕ ΟΡΓΙΑ κ.τ.λ.
Όπως είναι γνωστό, το ΚΚΕ «αποκατέστησε» τους Ν. Ζαχαριάδη και Α. Βελουχιώτη. Κατά την διάρκεια της «αποκατάστασης» του απεχθούς αρχισφαγέα Άρη Βελουχιώτη, στην κεντρική πλατεία της Λαμίας, ένα στέλεχος του ΚΚΕ εγκωμίασε τον «αποκατασταθέντα» ως εξής:
«Στη μακρόχρονη πορεία του ΚΚΕ και σε συγκεκριμένες ιστορικές συνθήκες ορισμένα πρόσωπα αναδείχτηκαν σε ηγετικές φυσιογνωμίες του λαϊκού κινήματος. Ένα τέτοιο ιστορικό ηγετικό πρόσωπο την περίοδο της Κατοχής-Αντίστασης ήταν και ο Άρης Βελουχιώτης, άνθρωπος με εξαιρετικές οργανωτικές και στρατιωτικές ικανότητες, που συνέβαλε σημαντικά, ως πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, στη διεξαγωγή του ένοπλου αγώνα κατά των κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους. Κανένα πρόσωπο όμως, όσο ικανό κι αν είναι, δεν μπορεί να τραβήξει μπροστά την κίνηση της ιστορίας αν δεν εκφράζει τις επιδιώξεις των πολλών, των μαζών, της συλλογικής θέλησης και δράσης μέσα στην αναγκαιότητα.
Ο Άρης Βελουχιώτης έγινε θρύλος και αναδείχτηκε σε ηγετική προσωπικότητα του λαϊκού κινήματος μέσα στις συγκεκριμένες συλλογικές και ιδεολογικές δομές του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ από πολύ νωρίς είχε διαπιστώσει την ανάγκη ένοπλης αντίστασης στον κατακτητή και σωστά στήριξε τον ένοπλο αγώνα σε μια πλατύτερη οργανωμένη πολιτική λαϊκή βάση, στη συγκρότηση του ΕΑΜ. Η συμβολή του Άρη Βελουχιώτη στη δημιουργία των πρώτων ΕΛΑΣίτικων τμημάτων αλλά και στη σύσταση των αρχηγείων του ΕΛΑΣ υπήρξε σημαντική».
Την απάντηση στα περί του… «θρύλου», του «πρωτοκαπετάνιου», της «ηγετικής φυσιογνωμίας και προσωπικότητας», που είχε «εξαιρετικές οργανωτικές και στρατιωτικές ικανότητες» κ.τ.λ. ας αφήσουμε να δώσει την απάντηση ο έτερος «αποκατασταθείς» από το κόμμα, Ν. Ζαχαριάδης. Είπε λοιπόν ο Ζαχαριάδης για τον Βελουχιώτη, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην 3η συνδιάσκεψη του ΚΚΕ, στις 14 Οκτωβρίου του 1950:
«Ο Βελουχιώτης (Κλάρας), εκτός από τα άλλα ήταν και δηλωσίας. Ο Κλάρας που’ χε στρατιωτικές ικανότητες κατσαπλιαδισμού, ίσως κάτι παραπάνω, ως κομματική φυσιογνωμία ήταν ένας άνθρωπος που μόνο να χαντακώσει το κόμμα μπορούσε. Καθόταν κι έτρεφε ψείρες, μεθούσε, έκανε όργια, δούλευε διαλυτικά και χαντάκωνε το κίνημα και τον ΕΛΑΣ. Ήταν ένας μικροαστός τυχοδιώχτης. Όταν σφίχτηκε λιγάκι στην Κέρκυρα, ούτε ένα σκαμπίλι δεν έφαγε, λύγισε. Κι έπειτα είχε αξιώσεις ηγέτη και καθοδηγητή. Ο Τίτο τον έβαλε κι έφαγε το κεφάλι του».
«Σύντροφοι», πως τα μπλέξατε έτσι;
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: