Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Αυτή είναι η Ελλάδα αγράμματοι…


Οι δικοί μας πρόγονοι, Αριστοτέλης, Πλάτωνας, Αρχιμήδης και Σωκράτης είναι μέσα στις 20 παγκόσμιες προσωπικότητες από δημιουργίας κόσμου, που επηρεάζουν ακόμα και σήμερα βαθύτατα την φιλοσοφική και επιστημονική σκέψη.

Αυτή είναι η Ελλάδα αγράμματοι…
Τα ονόματα των μέγιστων τεσσάρων Ελλήνων είναι μεταξύ των κορυφαίων λημμάτων στη δημοφιλέστερη εγκυκλοπαίδεια του Wikipedia.
Μελετώντας και υπολογίζοντας τα δεδομένα όλων των εκδόσεων της Wikipedia, οι ερευνητές του καλύτερου Πανεπιστημίου του κόσμου, του αμερικανικού ΜΙΤ, έβαλαν του 4 παππούδες μας στη λίστα των 20 παγκόσμιων ουσιαστικών πατέρων της ζωής μας.
Δεν έχω κολλήματα με το ένδοξο ελληνικό παρελθόν, ούτε φυσικά θα πω ότι πρέπει να μα συγχωρούν ότι και να κάνουμε σαν λαός επειδή είμαστε παιδιά του Πλάτωνα και του Σωκράτη.
Αλλά στην Ελλάδα που συμπεριφέρονται σαν σκουπίδι οι διάφοροι ιστορικά αγράμματοι Μέρκελ, Σόιμπλε και Ρέσλερ, να ξέρουν ότι οφείλουν την ύπαρξή τους και τον πολιτισμό τους.
Όταν οι δικοί μας έχτιζαν την Ακρόπολη και έβαζαν τα θεμέλια των σημερινών Μαθηματικών και της Ιατρικής, τα γερμανικά φύλλα που δεν ήταν καν λαός, ήταν κάτι ημιάγριοι που έβγαζαν άναρθρες κραυγές μέσα στιες σπηλιές που ζούσαν.
Επαναλαμβάνω. Δεν επικαλούμαι το ένδοξο παρελθόν για να ξεπλύνουμε τις σημερινές μας αναπηρίες, τα λάθη μας, τη νοοτροπία του «δεν βαριέσαι» και την εθνική αντίληψη ότι όποιος κλέβει το κράτος είναι και ο πιο μάγκας της παρέας.
Απλά θέλω να τρίψω στα μούτρα όλων αυτών των ανιστόρητων, αγράμματων, αναίσθητων τυράννων μας, αυτή την απόλυτα σωστή παραδοχή του MIT, ότι στους 20 ανθρώπους που διαμόρφωσαν τον κόσμο μας, οι τέσσερεις, δηλαδή το 1/5 ήταν Έλληνες.
Ας γίνει και το γεγονός αυτό για μας φωτοδότης και η σπίθα για να πάρει φωτιά το εθνικό μας φιλότιμο και να αλλάξουμε αυτήν πληγωμένη Ελλάδα, να την κρατήσουμε όρθια γιατί πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει μια τόσο ευλογημένη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: