Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Καλάβρυτα: Στους Γερμανούς που δεν είδαν, δεν άκουσαν…


Εκατοντάδες κάτοικοι των Καλαβρύτων, θ’ ανηφορίσουν σήμερα όπως κάθε χρόνο, στο χωράφι του Καππή, στον τόπο της θυσίας, για να τιμήσουν και να θρηνήσουν τη μαζική εξόντωση χωρίς οίκτο 1300 αρρένων κατοίκων της περιοχής από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 1943, σαν σήμερα!
Εκείνο το ομιχλώδες πρωινό, εμφανίστηκε στην πλατεία ένα τάγμα της 117ης γερμανικής Μεραρχίας, ενώ άλλα δύο με βαρύ οπλισμό ακροβολίστηκαν δημιουργώντας ασφυκτικό κλοιό στην πόλη.
Το επιθετικό κτύπημα της καμπάνας ξυπνά τους ανύποπτους κατοίκους. Οι ναζί συγκεντρώνουν τους άνδρες από 14 ετών και άνω και τους οδηγούν όπως τα πρόβατα στο λόφο του Καππή, ενώ τα γυναικόπαιδα στοιβάζονται στο σχολείο. Την ίδια στιγμή, η εμπρηστική ομάδα τους καίει αδιακρίτως σπίτια, εκκλησιές και καταστήματα της μαρτυρικής πόλης.
Είναι η εφαρμογή της «Επιχείρησης Καλάβρυτα» σε αντίποινα για την εκτέλεση περίπου 80 αιχμαλώτων γερμανών στις 7 Δεκεμβρίου από τον ΕΛΑΣ. Οι αντάρτες αφού σκότωσαν τους αιχμαλώτους στο Μάζι, πέταξαν τα πτώματά τους σε φαράγγι του Χελμού, ενώ τρεις τραυματίες τους πέταξαν σε πηγάδι.
Δείτε τη συγκλονιστική συνέχεια στο ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ: http://www.enkripto.com/2012/12/13-1943.html
Στη φωτογραφία που ακολουθεί, αποκτηνωμένα ανθρωποειδή του γερμανικού ναζιστικού στρατού, ξεκουράζονται, έχοντας γυρίσει την πλάτη στα Καλάβρυτα που καίγονται, ενώ ο πληθυσμός τους είχε ξεκληριστεί…
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: