Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΗΠΑ: Η "ΝΕΣΤΛΕ" ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΒΡΕΦΙΚΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ


«Η Nestle και η Mead Johnson Nutrition απέρριψαν πρόσφατα τις κλήσεις για την απομάκρυνση των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ) από τα βρεφικά προϊόντα τους στις ΗΠΑ, και τώρα έρχονται στην επιφάνεια αποδεικτικά στοιχεία για μακροπρόθεσμους κινδύνους που σχετίζονται με τα σκευάσματα για βρέφη.
Η επιδημιολογική έρευνα έδειξε μια σχέση μεταξύ διατροφής βρεφών και αυξημένο κίνδυνο χρόνιων ασθενειών αργότερα στη ζωή τους, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης τύπου 2 και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η συνολικές μεταβολικές επιπτώσεις εναντίον του θηλασμού παίζουν μακροπρόθεσμο ρόλο σε κινδύνους για την υγεία. "
Οι γονείς που θρέφουν τα νεογέννητα και τα μικρά παιδιά τους με οποιοδήποτε από τις σειρές προϊόντων της Nestle Gerber, διακινδυνεύουν την υγεία του βρέφους από την έκθεση σε μια πληθώρα τοξικών με γενετικά τροποποιημένα συστατικά, όπου η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι "ασφαλείς".
Μια έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων σαφώς και την Ελλάδα, το 2001 διαπίστωσε ότι τα παρασκευάσματα για βρέφη παρασκευάζονται σύμφωνα με τα εφαρμόσιμα πρότυπα του Codex Alimentarius.                                       ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ    ΕΔΩ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: