Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ιστορική στιγμή για τους ΕΛΛΗΝΕΣ Πομάκους. Κατάθεση στεφάνου από τον διευθυντή της Ζαγάλισα στο μνημείο Νυμφαίας!!!




Ιμάμ Αχμέτ -Διευθυντής Ζαγαλισα  === «ΘΝΗΤΟΙ ΤΟΙΣ ΑΘΑΝΑΤΟΙΣ, ΓΟΝΥ ΚΛΙΝΑΤΕ…»
  === Για πρώτη φορά στην ιστορία της ελεύθερης Ελληνικής Θράκης, Σύλλογος Πομάκων τίμησε τους ήρωες της γιγαντομαχίας στο οχυρό της Νυμφαίας στις 6 Απριλίου 1941.
  === Ο Διευθυντής μας κ. Ιμάμ Αχμέτ, ως πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων, παρέστη στον φετινό εορτασμό της Νυμφαίας. Παρόντες εκατοντάδες προσκεκλημένοι, πολίτες και στρατιωτικοί. Ο κ. Αχμέτ εκλήθη επισήμως και με άπειρο σεβασμό στους νεκρούς ήρωες του Ελληνικού Στρατού, κατέθεσε στεφάνι, εκπληρώνοντας έτσι μια οφειλόμενη, από παλιά, τιμή εκ μέρους των 40.000 Πομάκων της Θράκης.
   === Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο μητροπολίτης Δαμασκηνός, ο Μουφτής Μέτσο Τζεμαλί καθώς και οι …μειονοτικοί βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν (ΠΑΣΟΚ) και Αϊχάν Καραγιουσούφ (ΣΥΡΙΖΑ)!
  === Το οχυρό της Νυμφαίας ήταν το ανατολικότερο της γραμμής οχυρών Μεταξά. Το υπερασπίστηκαν 14 αξιωματικοί κα 360 οπλίτες. Δέχθηκαν επίθεση μιας γερμανικής μεραρχίας και επιδρομή από δεκάδες πολεμικά αεροπλάνα. Όταν εν τέλει ο Έλληνας διοικητής Αλέξανδρος Αναγνωστός, οδηγήθηκε αιχμάλωτος ενώπιον του γερμανού στρατηγού (διοικητή του 30ου Σώματος Στρατού), αυτός σηκώθηκε όρθιος και του είπε «Σας συγχαίρω, επισκιάσατε τη δόξα του Θεμιστοκλή και του Λεωνίδα…».

  === Η επική πτώση του οχυρού υπήρξε απαρχή μεγάλων δεινών για όλο τον πομακικό πληθυσμό.
Αναρτήθηκε από Ζαγάλισα
                                                                    ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ        ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: