Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Τα ρεπούσια μυαλά και η απαξία σε ότι Ορθόδοξο

"...Τη στιγμή που Ορθόδοξοι Χριστιανοί μαθητές πίνουν το πικρό ποτήριο των Πανελλαδικών εξετάσεων, οι μουσουλμάνοι μαθητές απολαμβάνουν τα ευεργετήματα του ιδιότυπου ρατσισμού ενάντια στην Ορθόδοξη Πίστη εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας..."
Το δράμα των Πανελλαδικών εξετάσεων, το άγχος και η αγωνία τόσων μηνών δοκιμασίας κορυφώθηκε χθες, 21 Ιουνίου. Όλοι οι εξεταζόμενοι, οι γονείς τους και οι καθηγητές τους, περίμεναν ανυπόμονα την ανακοίνωση των βαθμολογιών. Αναντιρρήτως αφήνει το σημάδι της στη ζωή του Έλληνα η όλη διαδικασία.

Παραδόξως για πρώτη χρονιά δεν δέχτηκα τηλεφώνημα ευχάριστο για υψηλή βαθμολογία. Όσα μου τηλεφώνησαν από τα παιδιά μου τα γνωστά, δεν ήταν ευχαριστημένα από τα αποτελέσματα. Μερικά με λυγμούς μου ανακοίνωσαν τα άσχημα νέα αποζητώντας λίγη παρηγοριά και απαντήσεις για το ανέλπιστο της αποτυχίας. Πόνεσε η ψυχή μου χθες απ τα σβησμένα όνειρα των μικρών μου παιδιών.

Σε μια εποχή που η ανθρώπινη ύπαρξη χάνει καθημερινά την αξιοπρέπεια της, που βιάζεται το δικαίωμα στη ζωή, που αμφισβητούνται και καταλύονται προσωπικές και κοινωνικές ελευθερίες, είναι πολύ να συντελούνται αδικίες σε βάρος των Ορθοδόξων Χριστιανών μαθητών. Τη στιγμή που αυτοί πίνουν το πικρό ποτήριο που περιγράψαμε, οι μουσουλμάνοι μαθητές απολαμβάνουν τα ευεργετήματα του ιδιότυπου ρατσισμού ενάντια στην Ορθόδοξη Πίστη εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας.

Η φιλομουσουλμανική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας για μια ακόμη χρονιά επιβεβαιώνει το γεγονός. Στην πιο ευαίσθητη στιγμή των μαθητών αυτού του κράτους γινόμαστε μάρτυρες μια κατάφορης αδικίας σε βάρος των πολλών. Διαβάζουμε στο δημοσίευμα που ακολουθεί από το defencenet.gr και από το http://national-pride.org πως κανονικά με το ίδιο καθεστώς που ισχύει τα τελευταία χρόνια θα εισαχθούν και φέτος οι Μουσουλμάνοι στα ΑΕΙ, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου. Πρόκειται για το παγκόσμιο φαινόμενο υποψήφιοι να εισάγονται με βαθμούς πολύ κάτω από τη βάση του «δέκα» σε υψηλόβαθμες σχολές, επειδή είναι Μουσουλμάνοι

Διαπιστώνουμε λοιπόν για μια φορά ακόμη πόσο βαθιά έχει ριζώσει στα ρεπούσια μυαλά των ιθυνόντων του Κράτους η απαξία σε ότι Ορθόδοξο και η αξιοσύνη σε ότι μουσουλμανικό. Δεν ανεχόμαστε πλέον την αδικία εκ μέρους της Πολιτείας.

Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΕΙ – ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ – Συνεχίζεται το ευνοϊκό καθεστώς για μουσουλμάνους
Κανονικά με το ίδιο καθεστώς που ισχύει τα τελευταία χρόνια θα εισαχθούν και φέτος οι Μουσουλμάνοι στα ΑΕΙ, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου.
Πρόκειται για το παγκόσμιο φαινόμενο υποψήφιοι να εισάγονται με βαθμούς πολύ κάτω από τη βάση του «δέκα» σε υψηλόβαθμες σχολές, υποψήφιοι επειδή είναι Μουσουλμάνοι.
Πέρσι όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων προκλήθηκε «θόρυβος» σχετικά με το θέμα, με αποτέλασμα ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου να προαναγήλλει «Είναι ένα καθεστώς που θα το μελετήσουμε. Ωστόσο πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία να μείνουν στην Ελλάδα να σπουδάσουν. Μιλάμε για ένα μικρό αριθμό ως προς το σύνολο επιτυχόντων του κάθε τμήματος».
Στην ειδική αυτή κατηγορία υποψηφίων για τα ΑΕΙ εντάσσονται οι Έλληνες πολίτες μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.
Οι υποψήφιοι αυτοί, κατά την οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση Δήμου του Νομού Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου, στα δημοτολόγια του οποίου είναι γραμμένοι.
Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο άλλης περιοχής τότε πρέπει από τη βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ’ αυτόν από Δήμο των ανωτέρω Νομών.
Τη βεβαίωση αυτή προσκομίζουν, υποχρεωτικά, στην γραμματεία της σχολής ή του τμήματος εισαγωγής, κατά την εγγραφή τους.
Ο οικονομικός περιορισμός δεν ισχύει για τους Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, εάν διεκδικήσουν τις προβλεπόμενες γι αυτούς θέσεις.
Όσοι δηλώσουν ότι εντάσσονται σε αυτή την ειδική κατηγορία, δεν μπορούν να δηλώσουν άλλη από τις ειδικές περιπτώσεις (Πολύτεκνοι, Τρίτεκνοι, Κοινωνικά Κριτήρια).

Προφανώς αυτό δεν θεωρείται θρησκευτικός διαχωρισμός για το υπουργείο Παιδείας.                                                                                         ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ    ΕΔΩ

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: