Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Απίστευτο... ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ! Εν μέσω πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ πατρονάρει επιστολή Ευρωβουλευτών σε βάρος της Ελλάδας


Ο ΣΥΡΙΖΑ κοινοποίησε μια επιστολή 122 Ευρωβουλευτών, με την οποία έμμεσα πλην σαφώς κατηγορούν την Ελλάδα ότι δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα των παρανόμως εισερχομένων στην χώρα μας και ότι έχει αφαιρέσει το δικαίωμα της αίτησης ασύλου, σε όσους εισήλθαν με την χρήση βίας στην Ελλάδα από τον Έβρο.

Γραφεί ο Τάσος Παπαδόπουλος

Καταγγέλλουν επίσης την Ελλάδα ότι μετάτρεψε σε κλειστά κέντρα κράτησης λόγω κορωνοϊού τα Hot Spot στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.




Παράλληλα, υιοθετούν απόψεις, που έχουν διαψευσθεί περί χρήσης βίας των ελληνικών Αρχών στον Έβρο, καθώς και περί βίαιης επαναπροώθησης των παρανόμως εισερχομένων στην Τουρκία.

Καταγγέλλουν ακόμη επιθέσεις σε βάρος των ανθρωπιστικών αποστολών, γράφε ΜΚΟ, και για την παρουσία οπλισμένων αγνώστων στα σύνορα.

Τις καταγγελίες αυτές έχουν υιοθετήσει με ερωτήσεις και δηλώσεις τους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και από το κείμενο γίνεται φανερό ότι στην σύνταξή του, έχουν συνεισφέρει οι εν λόγω εκπρόσωποι μας, που υποτίθεται ότι πάνω απ' όλα βάζουν την πατρίδα τους και τα καλώς νοούμενα συμφέροντά της.

Σε ό,τι αφορά την ουσία του περιεχομένου της επιστολής. Οι εν λόγω εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αγνοούν την επιθετική ενέργεια της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας στις 28 Φεβρουαρίου 2020, με την προώθηση χιλιάδων μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα, που ειρήσθω εν παρόδω δεν ήταν από το Ιντλίμπ της Συρίας, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε ο Ερντογάν.

Επίσης δεν είδαν και δεν άκουσαν ότι στην προσπάθειά τους να σπάσουν τους φράκτες, είχαν την άμεση την ενίσχυση και την προώθηση της τουρκικής στρατοχωροφυλακής που υποστήριζαν την όλη επιχείρηση της βίαιης εισβολής, με την ρίψη προς την ελληνική πλευρά χημικών, δακρυγόνων, καπνογόνων, αλλά και μολότοφ.

Αυτοί κύριοι Ευρωβουλευτές ήταν οι αιτούντες άσυλο οι ικέτες ή μήπως εμπροσθοφυλακή του Ερντογάν, που επιχειρούσε εισβολή προκειμένου να ικανοποιήσουν τα σχέδια του νεοσουλτάνου της Τουρκίας, που επιδιώκει να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα και να την κάνουν ευάλωτη στις ορέξεις του στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο;

Σε ότι αφορά τις ΜΚΟ, από τις τετρακόσιες και πλέον που δραστηριοποιούνται στα ελληνικά νησιά, μόνο οι ογδόντα υπέβαλαν χαρτιά πιστοποίησης και αναλυτικά στοιχεία για την δραστηριότητά τους.

Δεν έχουν οι «122» δει τις εικόνες των ΜΚΟ στις ακτές της Λέσβου και των άλλων νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, να περιμένουν σε συγκεκριμένο σημείο τα φουσκωτά από την Τουρκία προκειμένου να τους μεταφέρουν με βανάκια στα σημεία υποδοχής και ταυτοποίησης;

Πως ήξεραν που θα φτάσουν οι άνθρωποι αυτοί; Μόνο αν ήταν σε συνεννόηση με τους διακινητές θα μπορούσαν να γνωρίζουν την ώρα και το σημείο άφιξης. Και με αυτή την έννοια δεν ήταν και οι ίδιοι συνδετικός κρίκος με τους διακινητές, άρα και ποινικά υπόλογοι απέναντι στη Δικαιοσύνη;

Με ξένα κόλλυβα δεν κάνουν μνημόσυνα λέμε στην Ελλάδα κυρίες και κύριοι Ευρωβουλευτές. Και τέλος πάντων αφού η Τουρκία έχει χαρακτηρισθεί ασφαλής χώρα, οι προερχόμενοι στην πλειοψηφία τους από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Νιγηρία και λοιπές χώρες της Ασίας και της Αφρικής, γιατί δεν ζητούν άσυλο σε αυτή τη χώρα;




Και τέλος γιατί δεν μέμφονται τις χώρες που εκπροσωπούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και δεν πιέζουν τις Κυβερνήσεις τους να δεχθούν τον διαμοιρασμό; Απ' ότι φαίνεται τους βολεύει να παρκάρουν στην Ελλάδα το σύνολο των παρανόμως εισερχομένων, μια και θεωρούν την χώρα μας αποθήκη ψυχών.

Το να αραδιάζουν υποκριτικά ευρωπαϊκούς νομούς και προφήτες στην επιστολή τους ουδέν προσφέρουν επί της ουσίας ενός μεγάλου προβλήματος.

Όταν μια χώρα αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο για την ασφάλειά της επιστρατεύει το λεγόμενο στους νομικούς κύκλους Δίκαιο της Ανάγκης. Σε αυτό προσέφυγε η χώρα μας στην προσπάθειά της να προστατεύσει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της πατρίδας μας και των πολιτών της.

Υ.Γ.1. Με απόφαση της Μείζονος Συνθέσεως του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων χαρακτηρίστηκε η παράνομη είσοδος στον θύλακα της Melilla που ανήκει στην Ισπανία και βρίσκεται στη Βόρεια Αφρική στα σύνορα με το Μαρόκο από τουλάχιστον 75 αλλοδαπούς οι οποίοι μαζί με άλλους 400 αλλοδαπούς έκαναν κυριολεκτικά «ντου» επιχειρώντας να περάσουν παράνομα τον φράχτη πολλών χιλιομέτρων που έχουν τοποθετήσει οι ισπανικές αρχές στην περιοχή προκειμένου να περιορίσουν την παράνομη είσοδο μεταναστών.                                                     ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ     ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: