Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Ο κορωνοϊός φεύγει και η μοναδική ζώσα οικονομία στην ΕΕ είναι η... Σουηδία: Η ανοσία της αγέλης «δούλεψε»



 
Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα του «σουηδικού μοντέλου» διαχείρισης της πανδημίας. Αυτό αποτυπώνεται τόσο από το γεγονός ότι η έκταση της επιδημιολογικής «ζημιάς» στη χώρα δεν ξεπέρασε τα όρια αντοχής του εθνικού συστήματος υγείας, όσο και από ότι η οικονομία της Σουηδίας δεν «καταστράφηκε» όπως συνέβη σε άλλες περιπτώσεις. 
Συγκεκριμένα, την απόφαση της σουηδικής κυβέρνησης να μην επιβάλει καθολικό lockdown υπερασπίστηκε σήμερα ο «αρχιτέκτονας» του σχεδίου αντιμετώπισης του Covid-19, ο επιδημιολόγος Άντερς Τένελ, επισημαίνοντας ότι «το γεγονός πως το μέτρο λειτούργησε αποδεικνύεται εν μέρει από το γεγονός ότι το σύστημα υγείας μπόρεσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πανδημίας».  

Μέχρι στιγμής, η Σουηδία μετρά 2.021 θανάτους και 16.755 επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Ο Σουηδός επιδημιολόγος , σε συνέντευξή του στο BBC, υποστήριξε ότι οι μισοί θάνατοι καταγράφηκαν σε οίκους ευγηρίας. «Συνεπώς δεν είναι ακόμη σαφές εάν το lockdown θα μπορούσε να το σταματήσει αυτό», επεσήμανε.
Σύμφωνα επίσης με τον Τένελ, η απόφαση να μην επιβληθούν αυστηρά μέτρα αποστασιοποίησης είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό ανοσίας στην Στοκχόλμη (20%). «Ελπίζουμε ότι αυτό θα μας διευκολύνει μακροπρόθεσμα», τόνισε.          ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ    https://www.pronews.gr/ygeia/871627_o-koronoios-feygei-kai-i-monadiki-zosa-oikonomia-stin-ee-einai-i-soyidia-i-anosia-tis

Δεν υπάρχουν σχόλια: