Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Εκτόξευση-φιάσκο τουρκικού αντιαεροπορικού πυραύλου SM-1 στα ανοικτά της Λιβύης κατά drone: Ούτε καν εξερράγη

Εκτόξευση-φιάσκο τουρκικού αντιαεροπορικού πυραύλου SM-1 στα ανοικτά της Λιβύης κατά drone: Ούτε καν εξερράγη



 
Τουρκική φρεγάτα κλάσης “Perry” (κλάση G στο τουρκικό ναυτικό) εκτόξευσε τουλάχιστον έναν πύραυλο επιφανείας – αέρος SM1 (RIM-66E-05) κατά drone του Εθνικού Στρατού της Λιβύης του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, στη Λιβύη, αλλά αστόχησε, μάλιστα ο πύραυλος δεν εξερράγη καν!
Η φρεγάτα έπλεε νότια της Σαμπράθα, σε απόσταση 55χλμ. από την πρωτεύουσα Τρίπολη, ενώ ο πύραυλος κατέπεσε κοντά στο al-Ajaylat.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Γενικής Διοίκησης του Λιβυκού Στρατού, τον στρατηγό στρατηγό Ahmed Al-Mismari, «ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο εκτόξευσε πυραύλους από τη θάλασσα στην περιοχή Al-Ajailat χωρίς να προκαλέσει απώλειες».
Τις τελευταίες ημέρες οι δυνάμεις του Χαφτάρ έχουν στριμώξει τους ισλαμιστές της Τρίπολης, έχοντας κερδίσει κι άλλο έδαφος τόσο στην πρωτεύουσα όσο και σε περιοχές δυτικά αυτής, στα σύνορα με την Τυνησία, όπου κατέλαβαν μία έκταση σχεδόν όσο το Κατάρ!
Μάλιστα πολλοί Σύροι μισθοφόροι του Ερντογάν, πλέον αρνούνται να πολεμήσουν, καθώς δεν έχουν πληρωθεί οι μισθοί τους, με κάποιους από αυτούς μάλιστα να ξεφεύγουν προς την Ευρώπη.



ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: