Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Πέταξαν C-27 για τον γιο εφοπλιστή που διέφυγε στην Ικαρία με κορωνοϊό, την στιγμή που άλλοι πεθαίνουν αβοήθητοι

ΑΒΑΠΤΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ;;;;;;;;;;;


Οργή και ερωτηματικά προκάλεσε η είδηση ότι 25χρονος που επέστρεψε από το Λονδίνο, και παραβίασε τους όρους καραντίνας, ταξίδεψε με δυο φίλους του στο μικρό νησί της Ικαρίας για να διαμείνει εκεί μακριά από την δίνη του κορωνοϊού. Σα να μην έφτανε η απερίσκεπτη κίνησή του να ταξιδέψει στο νησί, ο 25χρονος γιος εφοπλιστή διαγνώστηκε θετικός στο κέντρο υγείας του νησιού και μεταφέρθηκε με ειδική επιχείρηση αεροκομιδής στην Αθήνα επειδή σήκωσε πυρετό.

Στο νησί με μια Ολλανδή κι έναν Βρετανό

Ο επιπόλαιος 25χρονος έφτασε στο νησί με πλοίο της γραμμής στις 20 Μαρτίου μαζί με μια Ολλανδή και έναν Βρετανό, επισκέφθηκε σούπερ μάρκετ και την αγορά για να προμηθευτεί εφόδια και κατευθύνθηκε στην βίλα του ώστε να χαλαρώσουν μακριά από την πανδημία και τα έκτακτα μέτρα. Ο γιος του εφοπλιστή παρουσίασε αμέσως συμπτώματα και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, με τους γιατρούς του νησιού να του συστήνουν να μείνει σε καραντίνα. Την στιγμή όμως που άνθρωποι σε απομακρυσμένες περιοχές δεν έχουν καν πρόσβαση σε οικογενειακό γιατρό ή κάποια άμεση βοήθεια από τον ΕΟΔΥ, ένα στρατιωτικό C-27 πέταξε στην Ικαρία για να μεταφέρει τον γόνο των εφοπλιστών στο Θριάσιο, επειδή είχε… πυρετό!
  •  
Εδώ να θυμίσουμε ότι, μια 41χρονη γυναίκα, μητέρα 3 παιδιών στην Καστοριά, που έπασχε από αναπνευστικό πρόβλημα, έχασε την ζωή της, αβοήθητη στο σπίτι, μετά οδηγίες του ΕΟΔΥ να μείνει σε καραντίνα, όπως επίσης αβοήθητος έφυγε κι ένας 67χρονος στη Ζάκυνθο, 2 εβδομάδες πριν με τις αρχές να απορρίπτουν το αίτημα για διακομιδή στην Αθήνα.
Ο νεαρός που νοσηλεύεται σε πολύ καλή κατάσταση στο Θριάσιο και σήμερα είναι απύρετος, έχει εγείρει οργή και θυμό στους κατοίκους του μικρού νησιού, που όχι μόνο έσπασε την καραντίνα των 14 ημερών που συνιστούσε ο ΕΟΔΥ σε όσους ταξίδεψαν στην χώρα από το εξωτερικό, αλλά πήγε να μείνει στο μικρό κυκλαδίτικο νησί με κίνδυνο να διασπείρει τον κορωνοϊό! Κι αφού βρέθηκε θετικός, κινητοποιήθηκε για χάρη του ειδική επιχείρηση αεροκομιδής!
Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία των πολιτών καλείται να αντιμετωπίσει τον COVID-19, στο σπίτι, χωρίς ιατρική περίθαλψη, χωρίς να έχουν δυνατότητα να κάνουν το τεστ και τελικά κάποιοι να «φεύγουν» αβοήθητοι.

Οι κάτοικοι δεν μιλούν

Να σημειώσουμε ότι η ιχνηλάτηση στο νησί γίνεται με μεγάλη δυσκολία, καθώς οι κάτοικοι που ήρθαν σε επαφή με τον 25χρονο δεν δείχνουν πρόθυμοι να μιλήσουν στις αστυνομικές αρχές. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην βίλα του συγκεντρώθηκαν δέκα άτομα, ενώ οι αρχές εξετάζουν τη συμμετοχή του σε ικαριώτικο έθιμο τα «χοιροσφάγια». Τα καταστήματα που επισκέφθηκε για να κάνει τις αγορές του ο 25χρονος γιος του εφοπλιστή, παραμένουν κλειστά, ενώ οι κάτοικοι του νησιού αποφεύγουν να επισκέπτονται και το σούπερ μάρκετ της περιοχής το οποίο επισκέφθηκε.

Έκκληση του δημάρχου

Ο δήμαρχος του νησιού, Νίκος Καλαμπόγιας, έκανε έκκληση μέσω Facebook σε όσους ταξίδεψαν με το πλοίο Blue Star Mykonos την Παρασκευή 20 Μαρτίου από Πειραιά προς Ικαρία, να μείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι τις 5 Απριλίου. Ο δήμαρχος στο δελτίο του Star δήλωσε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του 25χρονου: «Είναι εγκληματικό το καταλαβαίνετε και σαν δήμος θα κινηθούμε εναντίον δεν πρόκειται να το αφήσουμε αυτό να περάσει έτσι. Προφανώς θα κινηθούμε νομικά. Όλη η Ικαρία είναι έξαλλη. Όλη η κοινωνία της Ικαρίας. Ένα μικρό νησί που είναι αποκλεισμένο, που δεν έχουμε μονάδες εντατικής θεραπείας, που δεν έχουμε θαλάμους αρνητικής πίεσης, να συνειδητοποιείς ξαφνικά ότι ήρθε ο ιός στο νησί σου, σου χτύπησε την πόρτα και εσύ τελικά θα είσαι εδώ ανυπεράσπιστος. Προφανώς και είμαστε έξαλλοι και όλη η κοινωνία είναι αναστατωμένη».
Τελικά το #μένουμε σπίτι, όπως όλα δείχνουν, μπορεί εύκολα να ακολουθηθεί από την πλειοψηφία των πολιτών που δεν διαθέτουν βίλες, εξοχικά και την υπόληψη του κρατικού μηχανισμού. Οι υπόλοιποι #μένουν και κατευθύνονται όπου θέλουν, όποτε θέλουν, με τις κοινωνικές ανισότητες απλά να υπενθυμίζουν ότι η τελική κρίση θα είναι άδικη και μεροληπτική.                              ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ   ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: