Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Ένα δείπνο... απογειώνει τον Ντάουνερ

http://www.sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/291497ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ/////////////////////////////////////////////////

| Εκτύπωση | 30/07/2010 | Του Κωστάκη Αντωνίου

Ενώ οι συνομιλίες για το περιουσιακό καρκινοβατούν και ουσιαστικά καθηλώθηκαν στη διαφορά αν η πτυχή αυτή συνδεθεί με το εδαφικό και το θέμα των εποίκων, ή όχι, το κοινωνικό δείπνο Χριστόφια-Έρογλου απογείωσε τον ενθουσιασμό του Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος προσπαθεί να βρει σωσίβια σε μια κοινωνική εκδήλωση, χωρίς κανένα πολιτικό περιεχόμενο.
"Εχω κάθε λόγο να ελπίζω για το μέλλον της Κύπρου", δήλωσε χθες ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών, αγνοώντας ότι παρόμοια δείπνα στο παρελθόν (σημ. Κληρίδη-Ντενκτάς) ουδέν απέφεραν και κατέληξαν σε φιάσκο.
Προσπαθώντας, λοιπόν, να δημιουργήσει παραπλανητικές εντυπώσεις, ο Ντάουνερ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το γεγονός, λέγοντας ότι "οι ηγέτες, οι σύζυγοί τους, καθώς και οι αντιπρόσωποί τους, μίλησαν για την Κύπρο, με τρόπο που μόνο οι Κύπριοι μπορούν να μιλούν για το δικό τους νησί και μοιράστηκαν το πάθος και την αγάπη τους για το νησί τους''.
Πρόσθεσε ότι "έφυγα από το δείπνο σκεφτόμενος ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να εργαστούν μαζί και να επιλύσουν το Κυπριακό. Δεν είναι πέραν των δυνατοτήτων τους. Κι εμείς στα Ηνωμένα Έθνη, επιθυμούμε πολύ να το δούμε αυτό και να προσπαθήσουμε να το ενθαρρύνουμε με τον καλύτερο τρόπο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: