Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΛΑ.Μ. – Απάντηση στο άρθρο της κ. Λοϊζου στην Σημερινή


“Οι μόνοι που ενοχλούν όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα είναι οι μάχόμενοι αγωνιστές του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), που αψηφούν τα ευχολόγια, τις κλάψες και τις αναλύσεις επί αναλύσεων , προχωρούν σε ουσιαστικό αγώνα, με καθημερινές δράσεις και ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις.”
Στο άρθρο της κυρίας Μικαέλλας Λοϊζου, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Σημερινή” γίνεται αναφορά για το Κίνημα μας για την παρουσία μας στην αντικατοχική εκδήλωση, χθές στο οδόφραγμα του Λήδρας Πάλας. Καταρχήν, παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο : “Το ΕΛΑΜ προσπάθησε να καταστρέψει την εκδήλωση: Τον ειρηνικό χαρακτήρα της εκδήλωσης προσπάθησε να αμαυρώσει το εθνικιστικό κίνημα ΕΛΑΜ, το οποίο με ιαχές και τύμπανα πολέμου προσέγγισε το χώρο,προσπαθώντας να παρυσφρήσει στο κοινό και να φτάσει στο οδόφραγμα. Αρκετοί από τους «θαρραλέους» του ΕΛΑΜ φρόντισαν να καλύψουν τα πρόσωπά τους. Ευτυχώς, και για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, η Αστυνομία πήγε προετοιμασμένη να αντικρούσει τις όποιες βίαιες τάσεις, παρατάσσοντας μέλη της κατά μήκος του δρόμου και μη επιτρέποντας έτσι στο ΕΛΑΜ να πλησιάσει τους πολίτες. Αυτό, βεβαίως, δημιούργησε προβλήματα στη διέλευση αλλά τουλάχιστον απέτρεψε οποιαδήποτε δυσάρεστα γεγονότα.
Το ΕΛΑΜ είχε την απαίτηση οι παρευρισκόμενοι να ακούσουν την ομιλία του προέδρου του, που έγινε μέσω τηλεβόα, και η οποία περιείχε δηλώσεις όπως «η νεολαία των εθνικιστών αποτελεί αγέλη λύκων». Ακόμα, φώναξε «καλαίσθητα» συνθήματα όπως «ΕΛΑΜ, φυλή, αίμα και τιμή» και «νύχτα θα’ ρθούμε προδότες να σας βρούμε». Ευτυχώς η Αστυνομία στάθηκε ακέραια και έτσι οι ακρότητες περιορίστηκαν σε λεκτικό επίπεδο, χωρίς να καταστρέψουν την πολιτισμένη αντικατοχική εκδήλωση.”
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ:
ΣΥΡΜΑΤΟΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ
Όντως κυρία Λοϊζου, προσεγγίσαμε τον χώρο με ιαχές και τύμπανα πολέμου, όπως αρμόζει σε μια εκδήλωση ενάντια στην εισβολή και την συνεχιζόμενη κατοχή. Αυτό προφανώς ενόχλησε τους κατακτητές, εσάς όμως γιατι;
Καταλαμβαίνουμε τον δημοσιογραφικό σας ζήλο και τον επαγγελματισμό σας και μάλλον λόγω βιασύνης δεν ρωτήσατε και την άποψη μας, παρ’ όλα αυτά οφείλουμε να σας απαντήσουμε ότι :
Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), αρκετές εβδομάδες πριν την 20η Ιουλίου ήρθε σε συνεννόηση με τους διοργανωτές της εκδηλώσεως και συμφωνήθηκε από κοινού η συμμετοχή μας στην εκδήλωση και διεξαγωγή ομιλίας στην εξέδρα απο εκπρόσωπο του Κινήματος μας.
Φάνηκε ξεκάθαρα όμως, πως κάποιοι από τους διοργανωτές δεν είναι τόσο αυτόνομοι όσο υποστηρίζουν. Συγκεκριμένα, μία μέρα πριν την εκδήλωση (και ενώ εμείς είχαμε ενημερώσει εκατοντάδες κόσμου να συνταχθεί μαζί μας όπως τους είδατε και εσείς με τα μάτια σας), ενημερωθήκαμε ότι οι διοργανωτές με επίσημο έγγραφο στην Αστυνομία, ζήτησαν να μας απαγορευθεί η είσοδος μας στο σημείο.
Ήταν πραγματικά ό,τι πιο εξευτελιστικό, αυτοί που υποστηρίζουν την αντίθεση τους στα συρματομπλέγματα του κατακτητή, να ζητούν από την αστυνομία να στήσει συρματομπλέγματα για να μας απαγορεύσει την είσοδο μας από τον σημείο της εκδήλωσης! Συρματομπλέγματα στήνουν οι κατακτητές!
Όντως , αρκετά πιο μακριά από το χώρο συγκέντρωσης η Αστυνομία με συρμπατομπλέγματα και αντιδιαδηλωτικό εξοπλισμό αποπειράθηκε να ανακόψει την είσοδο μας, μετά από γραπτή υπόδειξη μερίδας των διοργανωτών.
Όμως, δεν στάθηκε ακέραια, καθώς υποχώρησε (για πρώτη φορά στα Κυπριακά δεδομένα) αντικρίζοντας την πορεία των εκατοντάδων Εθνικιστών του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), δίνοντας χώρο στα μέλη μας.
Για πολλές δεκαετίες δημιουργήθηκαν διάφορες παρατάξεις, σωματεία κ.λ.π.
Οι μόνοι που ενοχλούν όμως είναι οι μάχόμενοι αγωνιστές του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), που αψηφούν τα ευχολόγια, τις κλάψες και τις αναλύσεις επί αναλύσεων , προχωρούν σε ουσιαστικό αγώνα, με καθημερινές δράσεις και ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις και προτάσεις.
Κλείνοντας, επειδή είπατε ότι προσπαθήσαμε να πλησιάσουμε τους πολίτες και να τους καταστρέψουμε την εκδήλωση, σας υπενθυμίζουμε την αρχή της ομιλίας μας “Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απευθύνει σήμερα σε όλους τους παρευρισκόμενους τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς”.
Αν δεν μας απατούν τα μάτια μας, η ταυτότητα μας γράφει πως είμαστε και εμείς πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και επίσης αν δεν μας απατούν τα λίγα νομικά που γνωρίζουμε, έχουμε συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να διαδηλώνουμε το φρόνημα μας.

Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: