Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Χιλιάδες διαδηλωτές ενάντια στην πολιτική Χριστόφια


E-mail Εκτύπωση PDF
200710-antikatoxiki0Η μεγαλύτερη Αντικατοχική διαδήλωση των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 20 Ιουλίου στην Λευκωσία, δίπλα στην πράσινη γραμμή. Η Ενωτική Νεολαία της Κύπρου διαμαρτυρήθηκε έντονα για την συνεχιζόμενη παράνομη στρατιωτική κατοχή του νησιού, την επαναφορά των σχεδιασμών Ανάν για την ομοσπονδιοποίηση της Κύπρου, τις υποχωρήσεις της κυβέρνησης Χριστόφια και την προσπάθεια αφελληνοποίησης του εθνικού χαρακτήρα της Μεγαλονήσου.
Χιλιάδες νέοι και νέες της Κύπρου έστειλαν ένα ηχηρότατο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις κάνοντας ξεκάθαρο ότι καμία λύση για την Κύπρο δεν είναι αποδεκτή πλην της Απελευθέρωσης της Κύπρου.
Η μόνη λύση είναι η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και των τούρκων εποίκων βροντοφώναξε η ελληνική νεολαία της Κύπρου. Δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι σε οποιαδήποτε άλλη λύση θα είναι έτοιμη να σταματήσει όποιον επιχειρήσει να «πουλήσει την Κύπρο σε μεγαλύτερο πλειοδότη».
Ένταση δημιουργήθηκε όταν η νεολαία επιχείρησε να σπάσει το οδόφραγμα στο Ledra Pallas και να περάσει στα Κατεχόμενα αλλά εμποδίστηκε από ισχυρή δύναμη της Κυπριακής Αστυνομίας.
Η διαδήλωση έληξε με τον ίδιο παλμό με τον οποίο ξεκίνησε και χιλιάδες νέους και νέες της Κύπρου να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: