Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ


Δημοσιεύθηκε από xryshaygh στο Ιουλίου 23, 2010
Οι ισχυροί του κόσμου σήμερα κόπτονται για τα δικαιώματα των μειονοτήτων, για τον ρατσισμό, για τους λαθρομετανάστες, για τους κίναιδους, τις λεσβίες και κάθε είδους ανώμαλο και παρακμιακό… Κόπτονται επίσης και για τα θρησκευτικά δικαιώματα Ιουδαίων, Ισλαμιστών κλπ., κλπ. Είναι απλά μεγάλοι υποκριτές! Παράδειγμα αυτό που συμβαίνει στο τμήμα εκείνο της Κύπρου μας που παραμένει σκλαβωμένο, όπου απαγορεύουν σε Ιερείς Έλληνες Ορθοδόξους να τελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα στους Χριστιανικούς Ναούς, τους οποίους πολλούς έχουν μετατρέψει από στάβλους μέχρι ντισκοτέκ!  Υπάρχουν όμως ευτυχώς κάποιοι που ακόμη αντιστέκονται. Αυτό μαρτυρεί και η παρακάτω είδηση:
Χρυσόστομος: «Δεν θα ανεχθώ πλέον αυτή την κατάσταση»
Συνάντηση με τους πρέσβεις των χωρών-μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας είχε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, αναφορικά με το θέμα της απαγόρευσης από το κατοχικό καθεστώς στον εγκλωβισμένο παπά-Ζαχαρία να τελεί θεία λειτουργία στην Αγία Τριάδα του Ριζοκαρπάσου. Το καθεστώς έκανε σαφές στον παπά-Ζαχαρία ότι για να λειτουργεί στον Απόστολο Ανδρέα, στην Αγία Τριάδα Γιαλούσας και σε άλλους ναούς της Καρπασίας θα πρέπει προηγουμένως να ζητεί ειδική άδεια.
«Δεν θα ανεχθώ πλέον αυτή την κατάσταση, με κάθε ευκαιρία και από κάθε βήμα θα καταγγέλλω την Τουρκία» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος στους πρέσβεις και τους ζήτησε να ενεργήσουν οι κυβερνήσεις τους προς την Άγκυρα, για να αλλάξει η τελευταία τη στάση της. Επιπλέον, ο αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι, αν δεν ανακληθεί η απόφαση για τις Λειτουργίες, θα υπάρξει «εντονότατη αντίδραση» από την πλευρά της Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: