Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Αντιδράσεις για Χριστόφια: Φωνάζουν όλοι για ελλειπή ενημέρωση και σύγκλιση Εθνικού Συμβουλίου


Έντονες αντιδράσεις εκφράζουν τα κόμματα για τη νέα πρωτοβουλία της ε/κ πλευράς, που εξήγγειλε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Αρχηγοί και εκπρόσωποι των κομμάτων επικρίνουν τον Πρόεδρο για το γεγονός ότι δεν προηγήθηκε συζήτηση στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου, ούτε η πρόταση είναι προϊόν διαβούλευσης με τα κόμματα.  


ΕΔΕΚ: "Οι προτάσεις θα πρέπει να κατατίθενται στο Εθνικό Συμβούλιο"
O πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, αναμένει ότι αυτές οι προτάσεις και οποιεσδήποτε άλλες θα πρέπει να κατατίθενται στο Εθνικό Συμβούλιο στα πλαίσια της αναγκαίας συλλογικής διαβούλευσης και της συνδιαμόρφωσης θέσεων και προτάσεων της ελληνικής κυπριακής πλευράς. "Η ΕΔΕΚ", δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο ο Γιαννάκης Ομήρου, "επιφυλάσσεται να
μελετήσει το πακέτο και θα τοποθετηθεί". 
Στο παρόν στάδιο όπως είπε, δεν θα υπεισέλθει στην ουσία αυτών των προτάσεων με μερικές από τις οποίες ή ενδεχομένως με το πλείστο μέρος να υπάρξει συμφωνία, γιατί θεωρεί ότι αυτή η ώρα είναι η ώρα της ανάγκης για να μπουν τα θεμέλια μιας πρακτικής συλλογικής διαβούλευσης για να συνδιαμορφώνουν όλοι μαζί θέσεις και αποφάσεις και στρατηγικές και τακτικές που αφορούν τις απευθείας διαπραγματεύσεις και συνολικά τη διαχείριση του μεγάλου εθνικού θέματος.
"Μόνο έτσι", τόνισε "μπορούν να αποκατασταθούν και συνθήκες συναινέσεων και συγκλίσεων και άρα και ενότητας στο εσωτερικό μέτωπο που αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται στη καλύτερη του στιγμή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: