Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο χάρτης ερευνών του "Πίρι Ρέϊς" - Ελληνικό ερευνητικό στο Β.Α.Αιγαίο! Εκτύπωση E-mail
ImageΤο τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέϊς βρίσκεται αυτή την στιγμή επί του 31ου Μεσημβρινού, στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά εγγύτερα στις τουρκικές ακτές. Οι έρευνες που διενεργεί το τουρκικό σκάφος στην κυπριακή ΑΟΖ έχουν τον χαρακτήρα αναζήτησης κοιτάσματος υδρογονανθράκων. Το defencenet.gr δεν θέλει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα, αλλά μπορεί να διαβεβαιώσει ότι το τουρκικό σκάφος παρακολουθείται στενά, ενώ η ελληνική πλευρά προχώρησε σε ένα είδος αντιπερισπασμού: Έρευνες ανατολικά της Σαμοθράκης στα διεθνή ύδατα, πολύ κοντά στα τουρκικά χωρικά ύδατα ξεκίνησε το ελληνικό σκάφος «Φιλία», που ανήκει στο ΥΠΕΚΑ (πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ). Το ελληνικό σκάφος παρακολουθείτε από τουρκική ακταιωρό! Πρόκειται για την πρώτη ελληνική απάντηση του είδους.
Πριν από λίγο έγινε και το αναμενόμενο διάβημα προς την Άγκυρα με το οποίο «καλείται να απέχει από κάθε δραστηριότητα, που θίγει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα», προχώρησε η Ελλάδα.
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=13151&Itemid=139.ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ//////////////////////////////////////

Δεν υπάρχουν σχόλια: