Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Άνθρακες ο θησαυρός: Οι περίφημες "περικοπές αμυντικών δαπανών" είναι το 0,2% του προϋπολογισμού

Εκτύπωση E-mail
18-11-2010 http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=15571&Itemid=160Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ....ΜΑΘΗΜΑ 1ΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ . ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΕΣ ....
ImageΤελικά άνθρακες ο θησαυρός από τις περίφημες "περικοπές αμυνιτικών δαπανών" που θα έλυναν ή θα σύνέβαλαν αποφασιστικά αστην μείωση του δημόσιου ελλείμματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα οι αμυντικές δαπάνες που κόβονται είναι μόλις το 0,2% του συνολικού προϋπολογισμού και αυτές αφορούν παραλαβές οι οποίες μετατίθενται για το επόμενο έτος, δηλαδή το 2012! Κατά τα λοιπά θα υπάρξει "μάζεμα" στις λειτουργικές δαπάνες και τίποτα περισσότερο. Και πως θα μπορούσε άλλωστε: Η Τουρκία σε μία μείζονα κρίση που κάθε μέρα που περβνάει είναι και πιο πιθανή δεν θα περιοριστεί σε θεάματα τύπου Ιμίων. Όλοι στα Επιτελεία ξέρουν ότι "θα κτυπήσει αιφνιδιαστικά και με όλη της την δύναμη". Αλλά δεν έχει μείνει και τίποτα να περικοπεί στις Ένοπλες Δυνάμεις. Όλοι τώρα σχεδιάζουν με το βλέμμα στο 2012.
Συνολικά πρόσθετα μέτρα 6,13 δισ. ευρώ πέραν όσων ήδη προέβλεπε το Μνημόνιο για το 2011, φορτώνει στους έλληνες πολίτες ο νέος κρατικός προϋπολογισμός, τον οποίο ο υπουργός Οικονομικών κύριος Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρέδωσε –σε μορφή usb stick- πριν λίγη ώρα στον πρόεδρο της Βουλής κύριο Φίλιππο Πετσάλνικο. Για να καλυφθεί η επιπλέον "μαύρη τρύπα" που άνοιξε από την αναθεώρηση του ΑΕΠ από τη Eurostat.
Το μάρμαρο θα πληρώσουν κατά κύριο λόγο εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και δημόσιο όπου μπαίνει χοντρό μαχαίρι στις πάσης φύσεως δαπάνες: συνολικά 6,5 δισ. λιγότερα κονδύλια από πέρυσι, τα 3,85 δισ. ευρώ επιπλέον των 2,650 που προβλέπονταν στο Μνημόνιο.
Και όλοι οι Έλληνες θα υποστούν πολύ βαριά φορολόγηση για να εξοικονομηθούν 7,830 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,280 δισ. ευρώ είναι νέα μέτρα, πέραν των 4,050 δισ. ευρώ που ήδη υπολογίζονταν ως τώρα για το 2011. Και όλα αυτά ενώ προβλέπεται αύξηση της ανεργίας στο 14,6% το 2011 και 14,8% το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: