Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Schroders: "Εκτός ευρώ Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία σε 5 χρόνια"

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=15762&Itemid=161ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ///////////////////////////////////////////////////// Εκτύπωση E-mail
27-11-2010 00:01:05
ImageΜια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη της ομάδας οικονομολόγων της Schroders, όπου προβλέπεται ότι Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία μέσα σε πέντε χρόνια θα τεθούν εκτός ευρωζώνης, δημοσίευσε η εφημερίδα ΚΕΦΑΛΑΙΟ (δημοσιογράφος Νεκτάριος Νώτης) με τίτλο «Μη φοβάστε τη διάλυση της νομισματικής ένωσης!»
"Δεδομένη θεωρούν την έξοδο της χώρας μας, αλλά και της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, από το ευρώ μεγάλα επενδυτικά «σπίτια» του Λονδίνου. Στη διεθνή συνάντηση δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο, που διοργάνωσε η Schroders, την Ελλάδα «εκπροσώπησε» το «Κ» και το Capital.gr. Το ελληνικό θέμα ήταν πολύ ψηλά στις συζητήσεις με τους αναλυτές του οίκου. Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Schroders, Keith Wade, ήταν κατηγορηματικός:
«Μπορούν η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία να αποφύγουν την πτώχευση; Με τα σημερινά δεδομένα, το πλέον πιθανό είναι οι τρεις αυτές χώρες να βρεθούν σύντομα εκτός Ευρωζώνης», υποστήριξε, αιτιολογώντας τον ισχυρισμό του στο γεγονός ότι αυτές οι χώρες έχασαν μεγάλο μέρος από την ανταγωνιστικότητα τους, από τη στιγμή που εντάχθηκαν στο ευρώ. Και προσέθεσε με νόημα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: