Η επιτυχία μιας δεύτερης ελληνική εταιρείας να πουλήσει σε ιδιαίτερα δύσκολες αγορές, όπως της Σουηδίας και της Γαλλίας προϊόντα υψηλής τεχνολογίας με συμβόλαια δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων, πέρα από την εταιρική επιτυχία, δείχνει και κάτι άλλο: Υπάρχει ελληνική υψηλή τεχνολογία στο χώρο της Άμυνας (διαβάστε την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί και θα πραγματικά θα νιώσετε εθνικά υπερήφανοι από το επίπεδο ορισμένων μόνο από αυτές τις τεχνολογίες), εκτιμάται από το εξωτερικό και πάνω απ’όλα μπορεί και πουλάει.
Γιατί πέρα από κομμάτι της έρευνας/σχεδίασης/ανάπτυξης, υπάρχει το ακόμα πιο σημαντικό κομμάτι της κατάλληλης προώθησης των ελληνικών αμυντικών προϊόντων και εν τέλει της πώλησής τους σε ξένες αγορές και εκεί είναι που χωλαίνουν οι ελληνικές εταιρείες με ελάχιστες εξαιρέσεις.
Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες τα τρία συμβόλαια που υπέγραψε η «ΘΕΩΝ Αισθητήρες» αφορούν:
-Νέο Μονόκυαλο Νυκτερινής Όρασης με την ενεργοποίηση από το Σουηδικό υπουργείο Άμυνας του πρώτου μέρους της παραγγελίας που προβλέπει η Συμφωνία-πλαίσιο που έχει ήδη υπογράψει με την «ΘΕΩΝ Αισθητήρες». Σημειώνεται ότι το καινούριο Μονόκυαλο που ανέπτυξε η ελληνική εταιρεία θεωρείται το πιο προηγμένο προϊόν στον κόσμο στην κατηγορία του, λόγω του ελαφρύτερου βάρους του, της εξαιρετικής διακριτικής ικανότητας, της δυνατότητας του χρήστη να μεταφέρεται άμεσα από το ένα μάτι στο άλλο κλπ.
−Το δεύτερο συμβόλαιο ήρθε από το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το οποίο επίσης προχώρησε στην παραγγελία σημαντικού αριθμού Μονόκυαλων καθώς και Διοπτρών Νυκτερινής Όρασης από την εταιρεία.
−Το δεύτερο ευρωπαϊκό συμβόλαιο το κέρδισε ο τομές Αισθητήρων Μικροηλεκτρονικής, της εταιρείας καθώς ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) ανέθεσε στη «ΘΕΩΝ Αισθητήρες» σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία Thales Alenia Space την ανάπτυξη και κατασκευή μιας οικογένειας αισθητήρων πίεσης πιστοποιημένων για εφαρμογές αεροδιαστημικής.
Η Θέων συμμετέχει σε διαγωνισμούς σε 8 διαφορετικές χώρες και στελέχη της εταιρείας θεωρούν ότι σε τουλάχιστον σε έξι από αυτές τις χώρες έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να αποσπάσουν συμβόλαια, έναντι εταιρειών που αναπτύσσουν ανάλογα προϊόντα από χώρες όπως ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ολλανδία, Ιταλία κλπ
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου